No tak, bo awans z 1 ligi a potem 11 miejsce z Rakowem w eklasie to lepszy wynik niz dwa razy 4 miejsce w 2 Bundeslidze i zrobienie z ligowego sredniaka w eklasie w latach 14-18 drużyny, ktora w sezonie 18/19 prawie do konca walczy o puchary grajac najefektowniejsza pilke w lidze, a potem jest liderem przez większą część jesieni 2019
"Bo jest wśród Sopliców taka choroba,
że nic prócz Pogoni im się nie podoba".
Adam Mickiewicz "Pan Tadeusz" ks. VII
I pewnie też im się marzy TOP 8.... Oj ciasno będzie w tym roku. Mam nadzieję, że klubu z Wronek w tym roku tam nie będzie. Od czasu reformy tylko oni i VARsawa są zawsze w top 8.
Patrząc na twój Nick raczej Ty powinieneś sobie odpuścić bo ja nigdy pod wpływem nic nie napisałem i zobaczysz że miałem rację. Raków gdyby miał naszych piłkarzy a trenera Papszuna to spokojnie byliby w TOP4. Kosta ma ten atut że mógł wymienić większość zespołu. Raków tego komfortu nie ma. Tam łapią z tego co jest. My mamy budżet, oni muszą kombinować. Jeśli Kosta nie osiągnie TOP4 na koniec sezonu po tym jak dostał komfort od prezesa, to będzie słabym trenerem. TOP4 średnim. Dopiero jak zdobędzie mistrzostwo w tej słabej lidze to wtedy bedzie można go nazwać dobrym trenerem. Nawet Smutny Waldemar zdobył mistrzostwo mając teoretycznie gorszy skład od naszego. Nie zapominaj że Raków nas pokonał w Szczecinie niszcząc Pogoń taktycznie.
Odp: Ekstraklasa-komentarze, newsy,wyniki... - 07/11/2019 19:02
Chłopie nie umniejszam Papszunowi ale gość jest trenerem na poważnym poziomie rozgrywkowym od dwóch sezonów... Nie ma ŻADNYCH argumentów żeby porównywać go z Kostą. Niech popracuje jeszcze kilka lat i zobaczymy co z niego będzie. Oby trzymał "forme" bo przydadzą się w naszym kraju dobrzy szkoleniowcy,
Raków skończy w pierwszej ósemce na koniec. Mają lepszego trenera od naszego Kosty.
Proponuje odpuszczać forum po dużej ilości alko. Jeszcze na koniec sezonu będziesz piał z zachwytu
Patrząc na twój Nick raczej Ty powinieneś sobie odpuścić bo ja nigdy pod wpływem nic nie napisałem i zobaczysz że miałem rację. Raków gdyby miał naszych piłkarzy a trenera Papszuna to spokojnie byliby w TOP4. Kosta ma ten atut że mógł wymienić większość zespołu. Raków tego komfortu nie ma. Tam łapią z tego co jest. My mamy budżet, oni muszą kombinować. Jeśli Kosta nie osiągnie TOP4 na koniec sezonu po tym jak dostał komfort od prezesa, to będzie słabym trenerem. TOP4 średnim. Dopiero jak zdobędzie mistrzostwo w tej słabej lidze to wtedy bedzie można go nazwać dobrym trenerem. Nawet Smutny Waldemar zdobył mistrzostwo mając teoretycznie gorszy skład od naszego. Nie zapominaj że Raków nas pokonał w Szczecinie niszcząc Pogoń taktycznie.
Kończąc polemikę.na weszlo jest artykuł który trener jak punktuje ... tam można wyciągnąć wnioski który trener jest "lepszy". Powiedzmy sobie szczerze każda drużyna w sezonie ma lepszy i gorszy moment. My jesteśmy w gorszym i tak punktujemy więc realnie patrząc co będzie jak wejdziemy w ten lepszy moment gry....
Odp: Ekstraklasa-komentarze, newsy,wyniki... - 16/11/2019 17:33
"Wisła Kraków musi obecnie wypłacać pieniądze pięciu trenerom (choć będąc precyzyjnym to właściwie siedmiu). Na liście są: Kiko Ramirez, Dariusz Wdowczyk, Maciej Stolarczyk, zatrudniony właśnie Artur Skowronek i Joan Carrillo, a wraz z nim jego dwaj asystenci Xavier Coll Planas i Matyas Czuczi."
Praktycznie z każdym grosze muszą się liczyć, a na trenerów to jak eldorado kilka milionów złotych muszą płacić xD
"Wisła Kraków musi obecnie wypłacać pieniądze pięciu trenerom (choć będąc precyzyjnym to właściwie siedmiu). Na liście są: Kiko Ramirez, Dariusz Wdowczyk, Maciej Stolarczyk, zatrudniony właśnie Artur Skowronek i Joan Carrillo, a wraz z nim jego dwaj asystenci Xavier Coll Planas i Matyas Czuczi."
Praktycznie z każdym grosze muszą się liczyć, a na trenerów to jak eldorado kilka milionów złotych muszą płacić xD
Z tym płaceniem to nie takie oczywiste. Czytałem, że tak funkcjonowali w celu uzyskania licencji nie uznawał żadnych roszczeń i szli do sądu, a takich długów będących przedmiotem sporu PZPN nie bierze pod uwagę. Z Wdowczykiem dalej mają sprawę w sądzie i niedługo ją przegrają. Jak już mówimy o tych licencjach to upadająca gwiazda i medaliki z rakowa nie powinni grać w e-klapie, a jest inaczej...
Odp: Ekstraklasa-komentarze, newsy,wyniki... - 01/12/2019 16:36
Piast w czapkę u siebie od Śląska.
Jagiellonia w czapkę na wyjeździe od Rakowa.
Jagiellonia w czapkę na wyjeździe od ŁKS.
Wisła Płock w czapkę u siebie z Lechem.
Większość pierwszej ósemki wyniki pod nas (poza Śląskiem i Legią).
Wisła 9 meczów z rzędu przegranych.
Ktoś pamiętaj ile my przegraliśmy spotkań z rzędu za Skorży?
Nasz mecz z nimi się zbliża a oni wyglądali dziś znacznie lepiej niz ostatnio pomimo kolejnej porażki. Niby łatwy terminarz mamy w ostatnich 4 kolejkach ale wygląda na to że wcale tak łatwo nie będzie.
Tylko Pogoń, Ukochana Pogoń! Cały Szczecin czeka na zwycięstwo Twe! 💙❤️
Odp: Ekstraklasa-komentarze, newsy,wyniki... - 01/12/2019 22:29
Po tym jak patrzę jak kiepsko sobie radzą nasi z marnymi przeciwnikami, to jak dla mnie, to mamy trudny kalendarz. Nie zdziwię się jeśli teraz wygramy, odzyskamy lidera i z Wisłą przegramy xD
Po tym jak patrzę jak kiepsko sobie radzą nasi z marnymi przeciwnikami, to jak dla mnie, to mamy trudny kalendarz. Nie zdziwię się jeśli teraz wygramy, odzyskamy lidera i z Wisłą przegramy xD
W sumie 7 punktów w ostatnich 3 meczach to takie minimum ,żeby utrzymać bardzo dobrą pozycję wyjściową przed wiosną,więc mam mimo wszystko nadzieję ,że w Krakowie nie przegramy
Tylko Pogoń, Ukochana Pogoń! Cały Szczecin czeka na zwycięstwo Twe! 💙❤️
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.