Odp: Orange Ekstraklasa-komentarze, newsy,wyniki... - 27/07/2007 21:54
W inauguracyjnym spotkaniu pierwszej kolejki Orange Ekstraklasy w sezonie 2007/2008 Groclin Dyskobolia Grodzisk Wlkp. przegrał przed własną publicznością z beniaminkiem OE Ruchem Chorzów aż 1:4 (0:3).
Panie Zbigniewie-zapraszamy do Szczecina,dość tego lokalnego patriotyzmu i altruizmu-czas na wieksze wyzwania i ambicje...
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
najgorsze jest to ze na Dyskobolie zagrałem na sts, a swoja droga to zazwyczaj jest tak ze beniaminek wygrywa pierwszy mecz bo chce "cos" udowodnic.
Pozdro.
Odp: Orange Ekstraklasa-komentarze, newsy,wyniki... - 31/07/2007 21:11
włąsnie po 20 min zakończyłem oglądać mecz Zagłębia-poprostu tej żenady oglądac sie nie da. Polskie drużyny od lat nie czynią postepów-z kim byśmy sie nie spotkali w eliminacjach LM plecy i jeszcze raz plecy. Zarząd Zagłebia niby daje 2 mln euro do podziału-poprostu tu można w ciemno dac i 200 mln-z gówna bata nie ukręcisz. Naszy piłkarzom brak nie tylko piłkarskich umiejętnosci ale i pewności siebie. Załosna ta nasza orange ekstraklas jakby sie tam ona teraz nie nazywała...
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
Odp: Orange Ekstraklasa-komentarze, newsy,wyniki... - 31/07/2007 22:46
Meczu nie ogladalem, wiec nie wiem jak to wygladalo. Steaua nie jest jakims tam sobie zespolem zeszlym roku niezle sobie radzili w UEFA, ale trafili na Seville ktora rozpierdzielala wszystkich mimo wszystko mam nadzieje ze Zaglębie powalczy w rewanżu, już 10 lat nie mamy drużyny w LM do chuja
Odp: Orange Ekstraklasa-komentarze, newsy,wyniki... - 01/08/2007 00:41
Ostatnimi czasy zawsze tak było, jedynie Legia i Widzew coś tam walczyli w latach 95-96, potem była straszna lipa, prócz Wisły i Dyskobolii w UEFA, prawda jest taka, że zamiast iść do przodu, cofamy się w tył a zwycięstwo Zagłębia w lidze jest tylko dowodem na to, jak nasza liga była wcześniej skorumpowana.
nic dodać - nic ując - piłkarsko nasza liga jest totalnym i przeżartym korupcyjną zginizną ZAŚCIANKIEM!
Dobrze, że reprezentacja jeszcze jako tako wygląda i coś gra. Mam nadzieję, że gdy nowo budowana Pogoń dotrze do
Extraklasy nie będzie już takiego bajzlu...
trzeba by tak naprawde pomyslec w ktorej lidze na swiecie nie ma korupcji....?? przeciez u Nas w porownaniu do zagranicznych lig to sa gowno a nie pieniadze...tam dopiero sie dzieja cuda.......np. Włochy
Wasza nienawiść daje mi siłę, żebym stał się mocniejszy!Na zawsze w moim sercu tylko MKS Pogoń Szczecin!
Odp: Orange Ekstraklasa-komentarze, newsy,wyniki... - 01/08/2007 10:12
No masz racje, ale właśnie przez to, że w Polsce są gówno, a nie pieniądze piłkarze sprzedają mecze. A co do korupcji w innych ligach to jaja są w Rosji czy Turcji, ale tam wynikami rządzi mafia i nikt nie chce o tym głośno mówić. Swoją drogą ciekaw jestem kto zdobędzie mistrza w tym sezonie u Nas, wtedy dopiero będzie można wywnioskować czy był to tylko przypadek czy może faktycznie coś było nie tak te kilka lat wstecz.
Odp: Orange Ekstraklasa-komentarze, newsy,wyniki... - 01/08/2007 10:26
Zaglebie pokazalo prawdziwy poziom naszego klubowegho futbolu. Przyjezdza zespol z Rumuni , ktory jest w sredniej formie i bez problemu kontroluje mecz. W kazdym aspekcie byli lepsi. Widac bylo jakis pomysl na gre w odroznieniu od Zaglebia , ktore standartowo jak na nasz zespol obudzilo sie w 87 minucie meczu. ROznica poziomu gry rzucala sie w oczy momentalnie , Zaglebie mialo problem , zeby zagrac kilka podan . Nawet nie wspominam o panowaniu nad pilka . Sytuacja szybko sie nie zmieni z jednego powodu. U nas ktos zagra kilka dobrych spotkan i wyjezdza. A Steuau potrafi zatrzymac najlepszych pilkarzy. Przeciez ten mlody Radoi mial wiele propozycji z Nieniec , Roscji czy Hiszpani , ale nigdzie nie wyjechal , bo w stolicy Rumuni ma wszystko co chce. Budzet oficjalnie wynosi 15 milionow euro , ale nieoficjalnie jest wyzszy i wynosi okolo 20 milionow.
Odp: Orange Ekstraklasa-komentarze, newsy,wyniki... - 02/08/2007 16:49
Dziś odbyło się posiedzenie Wydziału Dyscypliny PZPN, na którym rozpatrywano sprawę korupcji w przypadku Zagłębia Sosnowiec. Zagłębie zostało ukarane degradacją o jedną klasę rozgrywkową i dodatkowo karą czterech ujemnych punktów.
Kara degradacji będzie obowiązywać od przyszłego sezonu, natomiast kara punktowa od bieżącego sezonu. Zatem, jeżeli Zagłębie zajmie w tym sezonie miejsce spadkowe, spadnie do III ligi (nowej II ligi), zaś w przypadku zajęcia miejsca dającego utrzymanie, Zagłębie spadnie do II ligi (nowej I ligi).
Cyrk normalnie. Dla Zagłębie sezon który zaczął się 5 dni temu właśnie się skończył. Co z pajace z tego WD PZPN !!! nie mogli tego zrobić tydzień wcześniej. A tak kolejny sezon niejasności i burdelu. Powtórka z rozrywki.
Odp: Orange Ekstraklasa-komentarze, newsy,wyniki... - 02/08/2007 17:08
Nie mam pytań do tego co robi PZPN, jakby się zebrali w sobie i przysiedli parę dni wcześniej to Zagłębie w ogóle by nie musiało przystępować do OE, a tak cały sezon mają przed sobą i już wiedzą, że spadną - tylko pytanie o ile lig w dół.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.