Akurat nie mamy odpowiedniego potencjału ludzkiego, finansowego, infrastrukturalnego na ligę 18-to zespołową. Już teraz kłują w oczy wynalazki typu Nieciecza czy Sandecja, których władze z profesjonalnym zarządzaniem klubem nie mają nic wspólnego. Dodatkowo powiększenie ligi sprawi, że przytułek w Ekstraklasie znajdzie wielu przeciętnych piłkarzy typu Mójta czy inni jadący na nazwisku. Nijak to się nie przełoży na zwiększenie poziomu rozgrywek. Ja osobiście byłbym za zmniejszeniem ligi, ale wiadomo trzeba by to mądrze wszystko rozpisać.
Odp: Ekstraklasa-komentarze, newsy,wyniki... - 16/02/2018 19:04
A na jakim stadionie gra benevento we włoskiej ekstraklasie? Póki nie damy szans na rozwój i łatwiejszy awans, co za tym idzie zyski słabszym klubom nie mamy szans na dogonienie czołówki europy. Zmniejszmy ligę, kasa z praw telewizyjnych mniejsza, rozwój wolniejszy itd. Myślisz jak te asy z ekstraklasy na zyski krótko a nie długoterminowe.
Z naszej grupy spadkowej trzech konkurentów rozegrało już swoje mecze, dwóch przegrało swoje spotkania, jeden zremisował, oby Piast i Nieciecza pociągnęli trend
Niestety Piast zremisował 0:0 z Wisła i wróciliśmy na miejsce spadkowe... przynajmniej nie ostanie.
Chociaż dobre i to że każda z drużyn Sandecja,Termalica ,Piast czy Cracovia ma w następnej kolejce tak jak i my dość ciężkie mecze.
Szkoda że Śląsk wyciągnął punkt z Zabrzem chociaż powinien przegrać z 5-0.Na tle Wrocławian Górnik wyglądał galaktycznie.Mam nadzieje że My sie na ich tle będziemy inaczej prezentować.Remis biorę w ciemno.
Odp: Ekstraklasa-komentarze, newsy,wyniki... - 27/02/2018 22:24
Jagiellonia w ekstra stylu ogrywa dziś Legię w Warszawie. Dobrze, że graliśmy już z Jagą bo w takiej formie jak są obecnie ciężko byłoby ugrać chociażby punkt.
Legia jako druzyna aspirująca do mistrzostwa Polski i reprezentowania nas w europejskich pucharach ... śmiech na sali
Jaga motorycznie nie do zajechania. Jak ktoś nie ma pojęcia to polecam zajrzeć kto tam odpowiada za przygotowanie
Dokladnie.
Wypuszczenie Jankowicza ze Szczecina kosztem tego magika Tercottiego odbija nam się czkawką.Mam wrażenie ze do puki Jankowicz dbał o "fiziyke" u nas to głownie dzięki temu przygotowaniu kręciliśmy się w górnej części tabeli.
Co do meczu na Łazienkowskiej to trzeba wprost powiedzieć że to co robia w Białymstoku to na prawdę Mistrzostwo Świata.Co sezon sprzedają swoich najlepszych graczy budują od nowa i od nowa paka na Puchary.Fajnie jakby utarli nosa Warszawskim bogaczom i zwineli im Tytuł MP.
Prócz wygranej Cracovii reszta wyników pod nas.
Fajnie, że ostatecznie poszedł do Jagi, a nie nożowników. Jaga mocne otwarcie roku z bilansem 4-0-0 i w bramkach 9-1. Na drugim biegunie, Moskal z 1 punktem i bilansem 0-1-3, w bramkach nie lepiej, bo 4-9.
Legia wczoraj zakontraktowała Cafu, a dziś Mauricio - sporo tych transferów, zobaczymy jak ostatecznie się sprawdzą u nas. Remy najsolidniej dla mnie obecnie z tych wszystkich transferów.
Ten Bezjak z Jagi też dobry i wczoraj ładnie zakręcił kilka razy.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.