Według mnie Drygas i Delew to idealni zawodnicy to michniewiczowej taktyki. Drygas bardzo zbliżony sposób grania do Murawskiego -> dobry w odbiorze i ma wyczucie w podłączeniu do akcji ofensywnych. Delev to skrzydłowy w sam raz do bronienia i atakowania. Żelazne płuca, typowy walczak - podobny trochę do Frączczaka, ale lepiej sobie radzi z piłką przy nodze. U Cześka problem mieli gracze którzy nie umieli łączyć gry w def z ofensywą, właśnie jak Węgier czy Aka, a Delev i Drygas to potrafią. Zresztą Aka grał słabo już za wcześniejszych trenerów i trzeba się z nim pożegnać, bo ile można czekać aż znowu załapie - zwłaszcza, że kończy mu się kontrakt i jest Kort, który z większym prawdopodobieństwem zacznie dobrze grać, jest stąd, jest młody, można go jeszcze sprzedać.
Nika Dzalamidze w Łęcznej. Przydałby się nam taki grajek...
Ostatnio edytowany przez: kiko, 19 października 2016, 15:36 [2 raz(y)]
Kolejnego? ja widzę w naszym składzie dwóch, którzy prezentują odpowiednią jakość (Gyurcso i Delev). Dzalamidze z powodzeniem grywał też za napastnikiem. A to, że nie grał za granicą jak pokazała masa przypadków nie przeszkadza żeby w Ekstraklasie znowu robił różnicę.
Paszportu UE nie ma a my mamy już 2 takich.Przydac może by sie przydał...ale to zabranie ew. miejsca na ławce komuś z młodych.Niestety na szeroka kadre nas nie stać.Licze podobnie jak Zygmunt że zima z listy płac pozbędziemy się (Lewandowski,Aka) i wówczas znajda kogos na 10 tke i 9 tkę.
Odp: Ekstraklasa-komentarze, newsy,wyniki... - 19/10/2016 18:47
Ja to jednak liczę na konkretne ruchy transferowe zimą odnośnie ofensywy, ludzi mających paszport UE i wyłuskiwanie perełek jak Delev czy Węgier a nie odgrzewanie mało świeżego kotleta w stylu Dżalalamidze.
A tymczasem Czesław w opałach.Chyba mu bateria w telefonie padła.
Nie to twitter się zepsuł - awaria serwera była. Co się będzie tam dziś działo: 2-0 w plecy, tłitować się nie da - jak żyć ma ten tak wspaniały szkoleniowiec?
A tymczasem Czesław w opałach.Chyba mu bateria w telefonie padła.
Nie to twitter się zepsuł - awaria serwera była. Co się będzie tam dziś działo: 2-0 w plecy, tłitować się nie da - jak żyć ma ten tak wspaniały szkoleniowiec?
Czyli dlatego taki wkurzony dawał wywiad, a myślałem, że się obraził za to, że Wdowczyk śmiał skrytykować jego taktykę
Co do twittera, to nie była awaria, a skorodowany atak hakerów. Kilka innych stron także go odczuło.
Całe wschodnie wybrzeże USA, zachód, południe Stanów także oraz część Europy zostało zaatakowane. Przez to Czesiu miał problemy
Ostatnio edytowany przez: Icar, 21 października 2016, 22:56 [1 raz(y)]
A co zrobił Czesiowi? 3 drużyna ligi a bramek zdobytych (14) tyle co zespoły z ogona tabeli. Brawo Czesław! My za to w strzelonych golach trzeci, po Lechii i Cracovii
A co zrobił Czesiowi? 3 drużyna ligi a bramek zdobytych (14) tyle co zespoły z ogona tabeli. Brawo Czesław! My za to w strzelonych golach trzeci, po Lechii i Cracovii
Michniewicz siedział w studiu C+ i oglądał wywiad z Wdowcem po meczu. Darek mówił, że grało się bardzo ciężko z tak defensywnie ustawioną drużyną, bo cały czas wszyscy stali tylko za linią piłki i nie podchodzili wyżej (nie chcieli grać w piłkę). Michniewicz się wkurwił, zrobił czerwony na mordzie i powiedział, że jak ktoś tak mówi to nie zna się na piłce.
Michniewicz siedział w studiu C+ i oglądał wywiad z Wdowcem po meczu. Darek mówił, że grało się bardzo ciężko z tak defensywnie ustawioną drużyną, bo cały czas wszyscy stali tylko za linią piłki i nie podchodzili wyżej (nie chcieli grać w piłkę). Michniewicz się wkurwił, zrobił czerwony na mordzie i powiedział, że jak ktoś tak mówi to nie zna się na piłce.
Ha ha! Dzięki. Brawo Wdowczyk, prawdę powiedział. "Polskiemu Mourinho" w dupce zaczyna się palić. W następnej kolejce całkiem możliwe, że wydyma ich Piast u siebie a potem Korona w Niecieczy też się nie położy. I wymarzone top 8, które już weszło zaklepało po analizie statystyk może się mocno oddalić. Czesław zacznie się miotać i cały czar pryśnie.
Komu kibicować w meczu Legia - Lech? -Legii czy dobry byłby remis? Za kim idziecie jeśli w ogóle interesuje was ten przebrzmiały klasyk?
Ja wolę, żeby Legia wygrała, bo chcę wrócić do "tradycji", że jesteśmy wyżej nad pyrami.
@Zygmunt Wasilewski a ja myślałem, że widziałeś ten wywiad, a z Twitterem sobie tylko żartowałeś A tutaj widzę, owszem żartowałeś, ale nie widziałeś. Wiesz, Czesiu myśli, że gwiazda, że show, a tutaj na żywo, musi się tłumaczyć z przegranej, jeszcze dostaje słowa Wdowczyka, pkus dodatkowo pokazali mu żartobliwy obrazek o jego taktyce i też się tym zirytował i pocisnął wykonawcy tego obrazka
Edit: hehe akurat po napisaniu posta, wlazłem na Twittera aby poczytać o meczu Legii z pyrami, a tam post Michniewicza o graniu 10 zawodnikami w obronie. Widać, że dalej go to boli Zwłaszcza, że jeszcze przed tą rozmową na Twitterze coraz częściej walczył z głosami o jego taktyce
Ostatnio edytowany przez: Icar, 22 października 2016, 22:15 [1 raz(y)]
Słyszałem kroki Boga, życie jest kruche
Mam złotą proporcję między umysłem a duchem
Wersów plecak, tysiące w zeszycie
Oślepiam blaskiem, jestem słońcem w zenicie
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.