Odp: Orange Ekstraklasa-komentarze, newsy,wyniki... - 29/03/2007 17:26
Miesiąc zawieszenia w rozgrywkach - to kara, którą na Górnika Łęczna nałożył dziś Wydział Dyscypliny PZPN. Wcześniej WD w taki sam sposób ukarał Arkę Gdynia
W sobotę miał się odbyć mecz Arka - Łęczna. - Nie może być tak, by jeden klub zamieszany w aferę korupcyjną zdobywał punkty kosztem drugiego - mówił kilka dni temu jeden z członków Wydziału Dyscypliny. Dziś WD wprowadził słowa w czyn i zawiesił ligowca z Lubelszczyzny na miesiąc.
Zawieszenie na miesiąc oznacza, że łęcznianie, podobnie jak Arka, nie rozegrają pięciu meczów ligowych. Trzy spotkania oddane walkowerem oznaczają automatyczny spadek drużyny o dwie klasy rozgrywek. Na razie ani Wydział Dyscypliny, ani Wydział Gier PZPN nie zdecydował, czy przepis ten zostanie zastosowany do obu zawieszonych klubów.
Dziwne.jak z arka.albo zawieszac do konca a nie na miesciac.odrazu degradowac.potem pzpn nie wie co z tym fantem zrobic czy walkowery czy cos i znajac zycie oba kluby odwiesi...
co do meczu to..Włodarczyk strzelił bramkę(to nie prima aprillisowy żart ) zajebista bramka "Smoły", z ŁKS'u dobre wrażenie na mnie wywarł zawodnik z nr. 4( Mariusz Magiera), wprowadzony przez Wdowczyka, Junior w II połowie nic nie grał, dla mnie totalne zero. Doping i amtosfera była przyzzwoita, momentami nawet bardzo( ciekawa oprawa), przyjezdni tego dnia zrobili na mnie na prawdę dobre wrażenie(wszyscy ubrani w białe koszulki-efektownie to wyglądało a i wokalnie mieli dobry dzień bo jak się zmobilizowali to cały czas ich słyszałem
Ps. Warte podkreślenia jest to, że ŁKS'u było tyle dzięki pomocy SKLW(Stowarzyszenie kibiców Legii Warszawa) którzy wzieli na siebi duża odpowiedzialność-przetransportowanie kibiców ŁKS'u na stadion przed i po meczu) na meczu zero "pozdrawiania" przez dwie strony jednak po gwizdku lekkie "świąteczne pozdrowienia" były
Odp: Orange Ekstraklasa-komentarze, newsy,wyniki... - 05/04/2007 10:15
zapewne bedzie to hit... w dzisijeszym Przegladzie Sportowym jest dosc duzo o tym meczu - porownianie Lenczyka z Michniewiczem, Garguly z Iwanskim no i samych druzyn Belchatowa z Lubinem... zapowiada sie bardzo ciekawy mecz, ciekaw jestem wyniku, choc ja obstawiam 1:2 dla Zaglebia ;-)
Odp: Orange Ekstraklasa-komentarze, newsy,wyniki... - 05/04/2007 21:35
nie wiem czemu sie śmiejecie z Zagłębia czy GKS-u Bełchatów...moze to i lepiej ze konczy sie hegemonia Wisełki i Legi bo to sztuka w przy[adku Wisły przez 10 lat nie dostac sie do ligi mistrzow,a że sie mialo mistrzostwo jakby z urzędu...a że nie ma trendu robic dobrej piłki jw duzych miastach ak Gdańsk,Wrocław czy Liblin to zostaja nam Grodziski Wodziwławy i inne Lubiny...oby był tylko efekt sportowy w pucharach.A swoja drogą rzućcie okiem na skład byc moze przyszłego mistrza-Lech-stary wyjadacz bez jakies wielkiej kariery,Cecot? nooo ten kolo grał kiedys w Polichac i nic wielkiego nie pokazywał Ujek? ten chyba sprzedwał mecze o ile pamietam Jarzeboski,Strąk? Niechciani w naszych eksportowych drużynach a tu prosze...pozostałych nawet za bardzo nie czaje. Czyzby ze idzie nowa siła to działanie prokuraruy ze skonczył sie stary porządek?
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
Taki np. Garguła - świetnie się ogląda tego piłkarza w akcji, szybki, dobrze wyszkolony technicznie, ładny strzał, świetne rozeznanie terenu - w meczu z Zagłębiem zaliczył już asyste przy 1 bramce i strzelił drugą edit. no i trzecią.
hehe...czy on taki boski nie mnie to oceniac..a chochlik wykradł literke "w"
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odp: Orange Ekstraklasa-komentarze, newsy,wyniki... - 05/04/2007 22:04
Świetny mecz, naprawdę kto nie oglądał niech żałuje. Do niedawna były to dwie drużyny grające futbol na średnim ligowym poziomie, teraz wyrosły na liderów polskiej ekstraklasy i grają o niebo lepiej od Legii czy Wisły. Od 1 do 90 minuty szybka, ładna dla oka gra - obie drużyny grały bardzo ambitnie, dużo bramek, emocji - oby więcej takich meczy!
Świetny mecz, naprawdę kto nie oglądał niech żałuje. Do niedawna były to dwie drużyny grające futbol na średnim ligowym poziomie, teraz wyrosły na liderów polskiej ekstraklasy i grają o niebo lepiej od Legii czy Wisły. Od 1 do 90 minuty szybka, ładna dla oka gra - obie drużyny grały bardzo ambitnie, dużo bramek, emocji - oby więcej takich meczy!
zgadzam sie-i teraz rodzi sie pytanie-z kim Pogon ma realne szanse zdobyc jeszcze punkty w tej rundzie.I to nie jest wcale złośliwe,ale zakładam ze realne są tylko punkty zdobyte na Łęcznej oczywiscie nie na boisku...Zagłębie,Legia,Lech,Groclin..teraz Korona wszystko na wyjeździe czyli realne zero punktów u siebie Widzew,Odra czy cracovia...na koniec Bełchatów ktory moze byc juz mistrzem...przy zespole chociazby z tamtej rundy mozne było by ugrac 7-9 punktow ale przy tym stanie który jest to...pozostanie pytaniem retorycznym
ps.meczyk Sevilla_tottenham troche wiecej sie spodziewałem jak na przedwczesny finał.oczywiscie sędzia musiał go zepsuća swoja drogą kibole angielscy rządzą-wczoraj Rzym dzis Sevilla. Oj chyba znow moze sie oberwac Angolom,wszak od Heysel juz troche czasu minęło...
Zagłebie jest równo umoczone(a który klub nie jest?) a jakoś sprawa ukarania go przez PZNP w tej rundzie nagle ucichła... Ciekawe dlaczego?
ogólnie ta cała sprawa z korupcja robi sie groteskowa.jeszcze niedawno Arce groziło wykluczenie ze struktur PZPN a teraz?Degradacja do II ligi to w sumie powrót do punktu wyjścia, czyli tam skąd drogą korupcji awansowali do OE. Czyli żadna kara!!! A nie wiadomo czy awans z III do II ligi był czysty. Większa kara jest za nieprzystąpienie do rozgrywek, np. w rundzie wiosennej (spadek o 2 ligi), niż za korupcję. Dziwne jest też postanowienie, iż przyznaje się walkowery, ale nie przestrzega się zapisu o degradacji po 3 walkowerach. Część przepisów jest respektowana, a część nie! Wybiórczo!!!
Zagłebie jest równo umoczone(a który klub nie jest?) a jakoś sprawa ukarania go przez PZNP w tej rundzie nagle ucichła... Ciekawe dlaczego?
ogólnie ta cała sprawa z korupcja robi sie groteskowa.jeszcze niedawno Arce groziło wykluczenie ze struktur PZPN a teraz?Degradacja do II ligi to w sumie powrót do punktu wyjścia, czyli tam skąd drogą korupcji awansowali do OE. Czyli żadna kara!!! A nie wiadomo czy awans z III do II ligi był czysty. Większa kara jest za nieprzystąpienie do rozgrywek, np. w rundzie wiosennej (spadek o 2 ligi), niż za korupcję. Dziwne jest też postanowienie, iż przyznaje się walkowery, ale nie przestrzega się zapisu o degradacji po 3 walkowerach. Część przepisów jest respektowana, a część nie! Wybiórczo!!!
a najzabawniajsze może być to że najbardziej czystym klubem była Szczakowianka,o ironio...i za to została przykładnie ukarana
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.