Ostatnio mówiłem, że Czesiu do momentu wprowadzenia systemu, rzadziej stawiał na młodzież. To niektórzy się nie zgodzili.
Wcześniej zajmowaliśmy pod względem młodzieży bodajże 2 czy 3 miejsce. Obecnie tylko 6 miejsce. Więc o kasie możemy pomarzyć
Jedynie Rudol i Listkowski regularnie grają, a reszta resztki jakieś dostawali.
Ostatnio edytowany przez: Icar, 13 kwietnia 2016, 18:58 [1 raz(y)]
1) Listkowski miał kontuzję i potem był powoli wprowadzany do składu, dopiero teraz zaczyna (znowu) grać regularniej.
2) Wprowadzanie takich zawodników jak Kort, Piotrowski może zaprocentować w przyszłości (szczególnie ten drugi, widać że Michniewicz chce mu dawać szanse).
3) O kasie nie świadczy tylko to ile młodzieżowcy grają w lidze, na to składa się parę czynników (np. gra w reprezentacjach, gdzie paru naszych zawodników występuje regularnie).
Ostatnio edytowany przez: eF^, 14 kwietnia 2016, 07:38 [1 raz(y)]
Odp: Ekstraklasa-komentarze, newsy,wyniki... - 14/04/2016 11:29
Ale przecież masz tam wypisane w linku, kto ile minut zagrał, ile meczy. Same suche fakty, z którymi ciężko dyskutować.
Jedynie regularnie grają Rudol i Listkowski w trakcie sezonu. Pozostali grali jakieś ogony i bardzo rzadko. Ciężko nazwać to stawianiem na młodzież.
System który teraz wprowadzili, ma w zamiarze zmotywować trenerów do stawiania na młodzież. I pojawił się Piotrowski, który udowodnił, że warto. Kort zaczął częściej także grać. Tak czy inaczej zaliczyliśmy spadek w tabeli młodzieżowców, którą do tej pory nasz klub lubił się chwalić.
No i nie rozumiem, dlaczego napisałeś, że się nie zgadzasz i wymieniasz Listkowskiego. O którym przecież nie napisałem, że nie gra, nie napisałem także o wprowadzeniu Korta czy Piotrowskiego to błąd (bo chyba tak zrozumiałeś, skoro napisałeś drugi podpunkt o plusach ich wprowadzenia).
Ostatnio twierdziłem, że Michniewicz nie stawiał tak chętnie na młodzież przed wprowadzeniem systemu promowania młodzieży w czasie sezonu i link, który wrzuciłem to udowadnia.
Odp: Ekstraklasa-komentarze, newsy,wyniki... - 14/04/2016 12:13
Stawianie na młodzież nie oznacza wyników w lidze.Może przynieść dobre efekty ale nie musi.Najważniejsze jest by dobrze szkolić a nie robić z tego celu samego w sobie.
Pieniądze w tym systemie nie sa aż tak wielkie by to miało być celem klubu.Dlatego może zdarzyć się tak że biedny klub w lidze będzie promował ta młodzież bo będzie to duży zastrzyk budżetu i szansa na korzystna sprzedaż kosztem pałętania się w dole tabeli lub Bogaty klub który wyłowi perełki z całej Polski i będzie ich w dorosłej piłce promować by pomnożyć inwestycje.
Hm, a czemu Ci go brakuje? Na pierwszy rzut oka ten chłopak nie ma nic co wyróżniałoby go na poziomie ekstraklasowym. Kiepskie warunki fizyczne, niespecjalny przegląd pola - nie widać tego błysku co u chociażby Listkowskiego, Piotrowskiego kiedy wchodzili do zespołu.
Dokładnie. Nie ma co go trzymać w zespole i trzeba pozwolić mu grać w niższych ligach. Murawski, Matras, Kort, Aka, Piotrowski, Drygas - nie pogra u nas.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.