Ale to co Legia zrobiła w końcówce to mistrzostwo. 7-8 minut jak nie lepiej mecz toczył się pod bramką Zagłębia w narożnikach boiska. Jakieś wolne, rożne czy auty i zero ryzyka utraty bramki .Może i ciężko się to oglądało ale skutecznie pozbawili Zagłębie złudzeń
Najlepszą obroną jest atak. Pełna kontrola nad meczem. Ciekawie zapowiadają się Derby Śląska..
Stadion górnika pokazany z góry robi wrażenie liga mistrzów
Ale to co Legia zrobiła w końcówce to mistrzostwo. 7-8 minut jak nie lepiej mecz toczył się pod bramką Zagłębia w narożnikach boiska. Jakieś wolne, rożne czy auty i zero ryzyka utraty bramki .Może i ciężko się to oglądało ale skutecznie pozbawili Zagłębie złudzeń
Legia dobrze weszła w rudnę rewanżową. Zobaczymy kiedy złapią zadyszkę...
Jeśli historia mogłaby nas czegokolwiek nauczyć, to niewątpliwie tego, że żaden naród nie stworzył wyższej cywilizacji bez poszanowania prawa do posiadania własności prywatnej
Ludwig von Mises
Najlepszą obroną jest atak. Pełna kontrola nad meczem. Ciekawie zapowiadają się Derby Śląska..
Podobno już prokuratura zajmuje się kwestią niegospodarności podczas budowy tych trzech trybun. Finalnie kosztowało to dwa razy więcej niż miało.
Podobno już prokuratura zajmuje się kwestią niegospodarności podczas budowy tych trzech trybun. Finalnie kosztowało to dwa razy więcej niż miało.
PS faktycznie robi wrażenie
A więc kolejna przebudowa, która grubo wyszła ponad pierwotny plan finansowy. Kolejny przykład, a miłościwie panujący prezydent miast nadal uparty.
Odp: Ekstraklasa-komentarze, newsy,wyniki... - 21/02/2016 20:34
Ok, to w Zabrzu to przebudowa. Co Ci zostało ze starego stadionu ? (Oprócz małej trybunki która zostanie wyburzona i w jej miejsce pojawi się nowa) Przecież to jest nowy stadion w miejscu starego tak jak w Lubinie, Krakowie X2, Warszawie (Legia), Łodzi (Widzew), Gdyni, Tychach czy Bielsku itd. Nowy od podstaw (w zupełnie nowym miejscu) jest chyba tylko w Lublinie, (O, i jeszcze molochy we Wrocławiu i Gdańsku) cała reszta są to nowe stadiony w miejsce starych.
A to co się u nas planuje to jest modernizacja - zostawienie szkieletu, podstawy, kręgosłupa i upudrowanie go. W Zabrzu stary obiekt zrównali z ziemią i postawili całkiem nowy w tym miejscu. Zupełnie różne sprawy a że tam też wyszły machloje finansowe, to z innych powodów niż u nas.
Nie można by tak u nas zawczasu, żeby się nie władować w to bagno jakim jest modernizacja? Skoro można mieć coś lepiej i taniej to krzystek chce narazić miasto na wielomilionowe koszta, czyli przestępstwo niegospodarności.
A więc kolejna przebudowa, która grubo wyszła ponad pierwotny plan finansowy. Kolejny przykład, a miłościwie panujący prezydent miast nadal uparty.
Nie bardzo rozumiem dlaczego sądzisz, że w przypadku budowy nowego stadionu byłoby inaczej. Przecież stare trybuny zostały rozebrane i na ich miejscu powstały nowe. Ze starych trybun nie pozostało nic. Więc praktycznie rzecz biorąc to była budowa nowych trybun a nie przebudowa.
Kogo oni tam obserwują? Może będzie jeszcze jakiś transfer
Michniewicz pewnie rywali. Zagłębie grało u siebie, Legia na wyjeździe. W takiej konfiguracji zagramy z nimi niedługo, więc idealny mecz do obserwacji.
Kogo oni tam obserwują? Może będzie jeszcze jakiś transfer
Michniewicz pewnie rywali. Zagłębie grało u siebie, Legia na wyjeździe. W takiej konfiguracji zagramy z nimi niedługo, więc idealny mecz do obserwacji.
A poza tym nasz trener pewnie lubi Lubin (za dawne czasy, nawet w pierwszej chwili pomyślałem, że ich szalik ma na szyi ) i jako, że ze Szczecina nie jest tam specjalnie daleko wybrał się turystycznie.
Nie bardzo rozumiem dlaczego sądzisz, że w przypadku budowy nowego stadionu byłoby inaczej. Przecież stare trybuny zostały rozebrane i na ich miejscu powstały nowe. Ze starych trybun nie pozostało nic. Więc praktycznie rzecz biorąc to była budowa nowych trybun a nie przebudowa.
Racja. Nie obczaiłem tematu do końca. Nie wiedziałem tez, że to to ma być stadion na ponad 30.000.
Słyszałem kroki Boga, życie jest kruche
Mam złotą proporcję między umysłem a duchem
Wersów plecak, tysiące w zeszycie
Oślepiam blaskiem, jestem słońcem w zenicie
Odp: Ekstraklasa-komentarze, newsy,wyniki... - 22/02/2016 01:45
Tak patrze na tabele i szczerze to nie przypominam sobie w Ekstraklasie podobnej sytuacji.
Dwie druzyny z czolowki odskoczyly na kilka punktow, pozniej kolejne dwie druzyny maja spora przewage na miejscem 5, a miejsce 5 ma tez niemala przewage nad zespolami z nizszych miejsc.
Zawsze to raczej byly 1-3 punkty roznicy pomiedzy siedmioma-osmioma zespolami.
Dla nas dobrze
Na Cześka mozna narzekac za defensywna taktyke, no ale coz, lepiej grac brzydko i punktowac niz pieknie i przegrywac.
Odp: Ekstraklasa-komentarze, newsy,wyniki... - 22/02/2016 10:56
Patrząc w tabelę można dojść do wniosku że system z późniejszym podziałem na grupy jest na prawdę świetnym pomysłem. Nawet ostatnia drużyna w tabeli ma tylko parę punktów do miejsca nr 8.
Szkoda, że to znoszą, bo liga znów stanie się nudna, będą grały 4-5 drużyn,a reszta bukmacherka.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.