Też żałuje, że akurat trafiło na cweli, ale trzeba im oddać, że grają niesamowitą piłkę jak na nasze warunki ligowe. Przede wszystkim bardzo często szybko strzelają bramkę i natychmiast się rzucają na przeciwnika w celu zdobycia kolejnych. Zero kunktatorstwa, szacunek panie Zieliński, bo od czasów Wisły chyba nie było w Ekstraklasie tak ładnie dla oka grającej drużyny. A i co istotne jeszcze, mówiło się, że drużyna miała beznadziejny obóz przygotowawczy (zmieniano im sparingpartnerów, jakieś niedokończone mecze, bo się sędzia obraził). Słychać było głosy, że to się może odbić na ich formie. Jak widać dobrzy piłkarze po prostu dobrze grają w piłkę i nie muszą szukać wymówek.
Nie wierzę że Lechia się nagle przebudziła, po prostu Podbeskidzie jest słabe.
Tutaj forma nie ma nic do rzeczy. Podbeskidzie całą drugą połowę grali w 9. Oni nie są mocni z natury, a zabierz im jeszcze dwóch graczy, to wynik całkowicie nie zaskakuje. Zwłaszcza, że jak było 11 na 11 to Lechia wcale nie zachwycała. Wszystkie bramki padły, jak górale grali już w 9.
Odp: Ekstraklasa-komentarze, newsy,wyniki... - 14/02/2016 12:14
Podbeskidzie idiotyczne kartki, a gra w obronie po przerwie dramat do kwadratu. Ogólnie patrząc na wczoraj moim zdaniem pasy i Lechia wykorzystały słabość w defensywie rywala, nadzwyczajnie dobrze jak na naszą ligę.
Słyszałem kroki Boga, życie jest kruche
Mam złotą proporcję między umysłem a duchem
Wersów plecak, tysiące w zeszycie
Oślepiam blaskiem, jestem słońcem w zenicie
Dawno nie widzialem takiej drukarni jak w meczu Lechii z Podbeskidziem. Ciekawe czy to jednomeczowy wybryk czy szerzej zorganizowana akcja.
Jakiej drukarni? Niewielkie wątpliwości można mieć jedynie przy drugiej żółtej Sokołowskiego. Karny ewidentny. Nie szukajmy dziury w całym
Oglądałeś ten mecz czy skrót? Pierwsza kartka dla Japończyka hm... lekko naciągana, Sytuacja z Chmielem ewidentny karny dla Podbeskidzia i w mojej ocenie czerwona dla Krasica. Nie wiem czy Podbeskidzie wykorzystałoby karnego bo oni są słabi i bez sędziego. Gdyby ten karny który się należał był podyktowany Lechia nie poszła by z akcja po której Skolowski wyleciał z boiska. Tu sędzia mógł dać , nie musiał , ale dał mu kartke i nie ma co dyskutować. Karny dla Lechii bez dyskusyjny.
Podusmowując Podbeskidzie było cienkie i prawdopodobnie i tak by przegrało, choć gdy sędzia wyrzuca dwóch kopaczy przed przerwa to taka drużyna nie ma żadnych szans. Lechia grając 11 na 11 nie potrafiła nic ustrzelić i bynajmniej nie dlatego że Podbeskidzie grało dobrze. Nie wiem czy Lechia by wygrała ten mecz gdyby sędzia wywalił z boiska Kasica a Podbeskidzie prowadziłoby 1:0 do przerwy.
Podbeskidzie i tak spadnie i nikt za nimi płakać specjalnie nie będzie, ale niech to się odbywa uczciwie. Lechii grozi to, że kolejny sezon bedzie stracony. Mają trenera, który był słabym zawodnikiem w słabej kadrze z 90 lat, ma szanse udowodnić w Polsce że jest równierz słabym trenerem( w Stanach już to zrobił).
Odp: Ekstraklasa-komentarze, newsy,wyniki... - 14/02/2016 20:01
Legia i nożownicy jak na razie graja najlepiej a wyniki tych meczów nie budzą wątpliwości.. pyrki raczej słabsze niż te dwie drużyny ale bilans bramek poprawili,Piast jeszcze nie wszedł w rytm meczowy,wynik Lechii dużo lepszy niż gra - z oceną ich formy trzeba poczekać na mecz z lepszym przeciwnikiem gdzie będą grali 11vs11
Edit. Jutro chciałbym widzieć jak Pogoń gra podobnie do Legi i Cracovi
Być zwyciężonym i nie ulec to zwycięstwo, zwyciężyć i spocząć na laurach - to klęska.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.