Odp: Orange Ekstraklasa-komentarze, newsy,wyniki... - 12/07/2006 16:05
qbajag dobrze kombinujesz. W Poznaniu bękart podrzucony przez Amice(występy w Intertoto) był traktowany jako kula u nogi. Dodatkowo kibice( ci prawdziwi nie mówie tu o piknikach) zbojkotowali mecz i nie pojawili się na Bułgarskie. Mimo wszystko frekwencja bardzo dobra (ok 12 tyś) co pokazuje jeki jest w Poznaniu głód piłki. Żeby było jasne: nie twierdze, że pilkarze ten mecz odpuscili - oni po prostu po 2 tygodniach treningów ze sobą nie są zgrani. Osobiście bardzo się ciesz, że odpadli choć styl oczywiście martwi.
Pozdrawiam
Osobiście bardzo się ciesz, że odpadli choć styl oczywiście martwi.
Pozdrawiam
Cieszysz sie, ze odpadli ale martwi Cie styl w jakim to zrobili?? Chyba czegos tu nie rozumiem
może chodzi o to że nie powinno być 3:1 tylko np 1:0
Mozliwe ale mi to sie wydaje, ze jezeli jakas druzyna przegrywa i mnie to cieszy to raczej chuj klade na styl w jakim to zrobili (choc w sumie jezeli kogos naprawde sie nie lubi to lepiej zeby przegral ten ktos w marnym stylu - to sie ma wtedy radoche)
Policja zatrzymała Tomasza P. we wtorek. Zeznawał cały dzień i zdecydował się na współpracę z prokuraturą. W środę został wypuszczony. Wcześniej postawiono mu zarzuty, m.in. udziału w zorganizowanej grupie przestępczej Ryszarda F. ps. "Fryzjer" oraz przyjmowania łapówek w zamian za korzystne rozstrzyganie meczów pierwszej ligi. - Sędzia przyznał się do winy i złożył obszerne wyjaśnienia, nie było więc potrzeby stosowania aresztu - tłumaczy Krzysztof Schwartz, rzecznik wrocławskiej prokuratury apelacyjnej. Prokuratura i policja, zasłaniając się dobrem śledztwa, nie informują, które mecze I ligi miał ustawiać Tomasz P.
- Jestem tą informacja wstrząśnięty - przyznaje Andrzej Strejlau, szef Polskiego Kolegium Sędziów. - Dobrze, że już wiem o zdarzeniu, gdyż w czwartek przed prezydium PZPN będę przedstawiał listę sędziów pierwszoligowych, którzy mają prowadzić mecze w nowym sezonie. Teraz z listy muszę usunąć tego arbitra. Moje zaskoczenie jest tym większe, że w ostatnim sezonie do Tomasza P. obserwatorzy nie mieli żadnych zastrzeżeń i został dobrze oceniony. Nie wiem, co będzie dalej, kończę już swoją misję na stanowisku szefa sędziów. Decyzję o tym, kto mnie zastąpi, powinien podjąć w piątek zarząd PZPN. Być może szefostwo sędziów przejmie wiceprezes Gienek Kolator, a może Witek Żelazko - mówi Strejlau.
Tomasz P. to kolejny pierwszoligowy arbiter zatrzymany w wielkim śledztwie w polskim futbolu. Zarzuty korupcji w sporcie postawiono już ponad 20 osobom - sędziom, obserwatorom i działaczom piłkarskim. Policja zapowiada kolejne zatrzymania.
aha i jeszcze sędziował mecz Pogoni z Wisłą.K 1-1 (ręka Milara). klik
Legia Warszawa - Górnik Łęczna 0:2 (0:0)
Bramki: Kamil Oziemczuk (71), Jarosław Popiela (85)
Żółte kartki: Wojciech Szala, Moussa Ouattara, Marcin Rosłoń - Remigiusz Jezierski, Grzegorz Wędzyński
Sędziował: Tomasz Pacuda (Częstochowa)
Widzów: 8 000
GKS Katowice - Górnik Zabrze 1:0 (0:0)
Bramki: Krzysztof Markowski (90+7-karny)
Żółte kartki: Ryszard Czerwiec, Paweł Pęczka, Grzegorz Górski, Dawid Plizga (GKS), Felix Filipe, Sebastian Iwanicki (Górnik)
Sędziował:Tomasz Pacuda (Częstochowa)
Widzów: bez publiczności
Górnik Łęczna - Wisła Płock 3:2 (1:0)
Bramki: dla Górnika - Andrzej Kubica (15), Sebastian Szałachowski (46), Grzegorz Wędzyński (60); dla Wisły - Adrian Mierzejewski (46), Żarko Blada (86-głową)
Żółte kartki: Grzegorz Wędzyński i Mariusz Pawelec (Górnik), Predrag Vujović (Wisła)
Widzów: 6 000
Polonia Warszawa - Groclin Grodzisk Wlkp. 1:0 (1:0)
Bramki: Krzysztof Markowski (90+7-karny)
Żółte kartki: Ryszard Czerwiec, Paweł Pęczka, Grzegorz Górski, Dawid Plizga (GKS), Felix Filipe, Sebastian Iwanicki (Górnik)
Widzów: bez publiczności
obstawiam ze te cztery mecze były wydrukowane..
Jeśli chodzi o ten to chyba nie ma wątpliwości....
Choć na świecie wiele klubów jest
I może lepsze są i sława większa jest
My w Szczecinie mamy taki klub
Któremu serca oddaliśmy już...
Odp: Orange Ekstraklasa-komentarze, newsy,wyniki... - 22/07/2006 20:35
To flaga Szczecinka, tez na pierwszy rzut oka wydaje się, że jest tam napisane Szczecin, ale koncówka "ka" jest mniej widoczna, bo est już na ciemniejszym tle. Po lewej widoczny herb Legii, po prawej coś na kształ herbu Szczecinka.
Ostatnio edytowany przez: Plum, 22 lipca 2006, 20:44 [1 raz(y)]
Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.