Czemu paradoks? Klub nie ma pieniędzy. Jedyną szansą dla zawodników żeby znaleźć kolejnego pracodawcę w ekstraklasie to dobra gra ( czyli w końcu gra z pełnym zaangażowaniem i min. na 100% ) ..... pójdzie transferem taki np. do Lecha i powróci do starej kondycji i zaangażowania. Niestety do póki nasi grajkowie będą w ekstraklasie przepłacani to takie obrazki będą codziennością.
Jesteśmy chyba jedną z nielicznych lig w europie gdzie zawodnicy mogą mieć jeden sezon gdzie prawie ich do reprezentacji biorą, kolejne 4 sezony bez szału i potem 1 sezon gdzie wszyscy mówią że życiowa forma u zawodnika się pojawiła.....
Odp: Ekstraklasa-komentarze, newsy,wyniki... - 24/08/2014 16:31
Żaden fenomen ....zawodnicy Górnika grają o swoją przyszłość , o lukratywne kontrakty w innych klubach .Granie padaki nic im nie da ,klub pogrążony w długach ,tylko sie wypromowac i dyla...
Tak powinno to wyglądać. Fajne byłby pensje minimalne (zero gry) i maksymalne (dobre mecze z zaangażowaniem), ale to tylko marzenia.
Swoją drogą podoba mi się Golański w Koronie. 32 lata na karku, ale potrafi nieźle podłączyć się do ofensywy i gra twardo, mocny punkt u nich w obronie.
Słyszałem kroki Boga, życie jest kruche
Mam złotą proporcję między umysłem a duchem
Wersów plecak, tysiące w zeszycie
Oślepiam blaskiem, jestem słońcem w zenicie
Wtedy to już znacznie mniej ludzi chciałoby zostać grajkami. Kto za minimalną krajową chciałby kopać
A co do Golańskiego święta racja. Mam nadzieję, że u nas takim piłkarzem będzie Lisowski jak się już całkowicie podleczy. Charakterki podobne i do tego walczaki.
Odp: Ekstraklasa-komentarze, newsy,wyniki... - 29/08/2014 19:41
Nawet Piast tłucze Zawiszę 3:0 już prowadzą, Jurando 2 gole strzelił. A jeszcze z 15 minut gry. Zawisza, 6 meczów z rzędu przerąbał.
No to chyba dzisiaj ostatni mecz w naszej ekstraklasie dla trenera Zawiszy.
Ostatnio edytowany przez: Icar, 29 sierpnia 2014, 19:52 [1 raz(y)]
Nawet Piast tłucze Zawiszę 3:0 już prowadzą, Jurando 2 gole strzelił. A jeszcze z 15 minut gry. Zawisza, 6 meczów z rzędu przerąbał.
No to chyba dzisiaj ostatni mecz w naszej ekstraklasie dla trenera Zawiszy.
Nie chyba, w niedzielę na ekstraklasową arenę wraca pewien Rumak...
Odp: Ekstraklasa-komentarze, newsy,wyniki... - 29/08/2014 22:12
I Rumak niewiele zdziała z takim stanem kadrowym i szrotem nabranym z zachodu. Pokaże ile jest wart jako trener.
Bełchatów, po czerwonej dla Wisły, pokazuje, że umie grać, poukładany zespół.
Odp: Ekstraklasa-komentarze, newsy,wyniki... - 31/08/2014 02:32
Może trochę nie wbiję się w temat, ale pamiętacie takiego drewniaka jak Arruabarrena z Legii? Obecnie gra w Primera Division Tydzień temu 90 minut z Realem Sociedad, a wczoraj 78 minut z Atletico Madryt. Kolejny przykład na to, że w Ekstraklasie można grać piach, a wybić się zagranicą.
Wszyscy leją tą Koronę jak chcą. Siedem meczów, sześć porażek.
Ten jeden remis który zanotowali to niestety , ale z nami. Po ostatnich meczach widać , że bliżej nam do Korony Kielce czy Zawiszy Bydgoszcz niż Wisły Kraków czy Legii Warszawa
Odp: Ekstraklasa-komentarze, newsy,wyniki... - 31/08/2014 12:23
Ot polska liga. Wisla w zeszlym sezonie podobnie wygladala, a teraz bija kazdego co nei znaczy, ze za dwie kolejki Pogon nie bedzie lala reszty ligi, a taka Wisla bedzie zbierac baty. Tu nie ma logi i umiejetnosci za grosz, serio nie przywyklsicie do tego?
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.