Odp: Ekstraklasa-komentarze, newsy,wyniki... - 25/04/2014 23:03
Nie widzę żadnych przesłanek ku temu, aby Wisła miała się nagle "obudzić", całą wiosnę męczą bułę, a dzisiaj mogli równie dobrze na Bułgarskiej rozłożyć koce i piknikować i pewnie nikt znacznej różnicy by nie zauważył. Goście z pierwszego składu wypompowali się na maksa, a zastąpić nie ma kim; skoro na Reymonta biło Wisłę nawet Podbeskidzie, to nie widzę przeszkód abyśmy również tego nie dokonali. Jeśli faktycznie ktokolwiek myśli realnie w Szczecinie o pucharach, to taką Wisłę w takiej formie trzeba po prostu lać i koniec.
Kurczę, nie zgodzę się z tym powszechnym ubolewaniem, że Wisła gra juniorami. Bardziej skłaniałbym się ku temu, że Smuda dał ciała w przygotowaniach zimowych i dlatego teraz nic nie grają. Franz to cwaniak, który specjalnie tworzy otoczkę, że gra juniorami, a w sumie zobaczcie na dzisiejszy skład, szczególnie ofensywę. Kwartet Guerrier, Stilic, Sarki, Brożek, wsparty jeszcze przez Gargułe, to w przypadku solidnej formy Top tej ligi, co pokazali na jesień. Stjepanovic, Burliga, Brożek, czy jeden z najlepszych bramkarzy w lidze Miśkiewicz, to też nie są przypadkowi ludzie. Zostają Burdeński, Uryga i Czekaj, co do których mogę się zgodzić, że mogą nie dorastać do tej ligi. W Wiśle podobnie, jak rok temu w Pogoni ciężko znaleźć zawodnika będącego w formie, a to wina przygotowań, a nie krótkiej ławki. Mają doświadczoną kadrę, która w pojedyńczych meczach może zaskoczyć, dlatego do meczu w Krakowie musimy podejść podwójnie skoncentrowani, żeby później nie żałować straconej szansy...
Odp: Ekstraklasa-komentarze, newsy,wyniki... - 26/04/2014 00:16
W przypadku solidnej formy pewnie masz racje. Tylko , ze na dzisiaj np. pobyt Brozka na boisku to oslabienie. W tej rundzie zero bramek, zero asyst jezeli nic sie nie zmienilo i jakies pojedyncze celne strzaly.
Dzisiaj Smuda już go posłał na ławkę przez tą nieskuteczność. Ale pewnie z nami wystąpi bo nie ma kogo dac w zamian, jeszcze dzisiaj odpadł mu kolejny piłkarz, to już w ogóle. Z tego co czytałem, to naprawdę sięgają już po piłkarzy z głębokich rezerw.
Odp: Ekstraklasa-komentarze, newsy,wyniki... - 26/04/2014 08:03
Te dwa mecze z Górnikiem i Wisła mogą się okazać bardzo trudne.My już pokazaliśmy że rola faworyta nam nie leży.Poprzedni mecz z Górnikiem zaczynaliśmy bodaj jako vice lider i skończyło się na laniu.Górnik ma już praktycznie kadrę taka jak na jesieni i obawiam się że może zaskoczyć.Nawet w meczu z Lechem (0:3) nie byli słabsi tylko po prostu poznaniacy w gazie byli bardzo skuteczni.
Ostatni dobry mecz zagraliśmy z Ruchem.Z Widzewem ,Piastem i Koroną było bardzo przeciętnie.
Optymizm jest potrzebny ale patrząc realnie to ja bym 4 pkt. w tych pierwszych meczach brał w ciemno.Obawiam się dwóch remisów co punktowo jest stratą.
Lepiej się miło zdziwić niż srodze rozczarować.Wg. mnie w walce o 3 miejsce będzie się liczyć Górnik,Ruch .Zawisza skupi się raczej na PP.
Odp: Ekstraklasa-komentarze, newsy,wyniki... - 26/04/2014 10:21
Co do Brożka to zawsze uważałem go za przeciętnego a nawet słabego piłkarza. Miał jedynie jeden dwumiesięczny okres dobrej gry. A poza tym to surowy technicznie i niezbyt szybki napastnik który strzelał bramki w wyniku dużej ilości sytuacji wypracowywanych przez gorującą nad rywalem drużyne.
Rzeczywiście lepiej chłodzić gorące głowy. Mecz z Górnikiem jest niewiadomą. Gornik będzie sie odbijał od dna w jakim był i oby to nie nastąpiło w Szczecinie. Ja 4 pkt w pierwszych dwóch meczach brałbym w ciemno. Sytuacja jest bardzo ciekawa. A nasza pozycja bonusem jaki mamy i powinnismy to docenić przychodząc na stadion niezależnie od tego jak sie będzie wiodło punktowo w kolejnych meczach.
Odp: Ekstraklasa-komentarze, newsy,wyniki... - 26/04/2014 11:16
Wisła jest do zlania w Krakowie jak 2+2=4 .Jak nie teraz to kiedy ? Jeżeli zawodnikom ,zarządowi faktycznie zależy na pucharach to nie widzę lewara, żeby z Krakowa przywiezć 3 pkt.Nawet biorąć pod uwagę to , że przeważnie na meczach z Pogonią drużyny będące w dołku się przełamywały ,to Wisła raczej tego nie uczyni z wiadomych względów o których piszą koledzy wyżej.Smuda+wiosna+krótka ławka = 8 miejsce Wisły na koniec.
rzeczywiście o Lechii zapomniałem.O Ruchu i Górniku myślę raczej w kontekście czysto sportowych możliwości,jeśli będzie tam z "góry" rozkaz że "odpuszczamy" to już inna bajka.
Odp: Ekstraklasa-komentarze, newsy,wyniki... - 26/04/2014 14:27
Zobaczymy. Okaże się, czy drużyna jest dojrzała aby unieść balast oczekiwań. Sam Wdowczyk mówi, że na puchary zbyt wcześnie. Z drugiej strony jest szansa i trzeba ją wykorzystać (Smolny i zawodnicy). Boisko zweryfikuje.
Odp: Ekstraklasa-komentarze, newsy,wyniki... - 26/04/2014 14:41
Lechia naprawdę? Drużyna która ledwo "wjechała" do top8 ma reprezentować Polskę w LE? Ta drużyna oprócz mozolnej i nudnej piłki nic nie reprezentuje a kadry też nie mają zbyt powalającej na kolana.
Odp: Ekstraklasa-komentarze, newsy,wyniki... - 26/04/2014 15:15
To samo o kadrze można powiedzieć o wszystkich zespołach z top8. Poza Lechem i Legią. Bo te jak na polskie standardy przynajmniej na papierze, odstają od reszty. Drużyny od 3-8 moim zdaniem prezentują podobny, wyrównany poziom sportowy oraz kadrowy i wszystko się może zdarzyć.
O kolejności będą decydowały szczegóły.
Odp: Ekstraklasa-komentarze, newsy,wyniki... - 26/04/2014 20:25
Patrząc na to co pokazała wczoraj Wisła w Poznaniu, to gdyby byli w grupie spadkowej byli by jednym z kandydatów do spadku..
Kadrowo nędza, taktycznie nędza, motorycznie nędza do kwadratu.. Widać rękę Smudy
Zobaczymy. Okaże się, czy drużyna jest dojrzała aby unieść balast oczekiwań. Sam Wdowczyk mówi, że na puchary zbyt wcześnie. Z drugiej strony jest szansa i trzeba ją wykorzystać (Smolny i zawodnicy). Boisko zweryfikuje.
Nic nie trzeba. Moga, ale nie musza. Nikt tego nie powinien w ogole oczekiwac. W tym sezonie druzyna miala postawione inne cele i wszystko to co uda sie wypracowac ponadto z pewnoscia bedzie cieszyc. Nie wytwarzajcie sztucznej presji, bo to naprawde nie jest potrzebne.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.