Odp: Ekstraklasa-komentarze, newsy,wyniki... - 06/01/2014 11:13
Jezeli przygotuje Widzew na wiosne tak jak Pogon rok temu, to spadek maja murowany. Nasze szczescie polegalo na tym, ze niewatpliwie mielismy lepszych pilkarzy w tamtym okresie niz Widzew obecnie, a swoje porzadki zaczal robic Wdowczyk. Dzieki tej mieszance pare bezcennych punktow wpadlo, choc do dzis nie wiem jakim cudem skoro pilkarze opadali z sil po 35 minutach.
jesli jest bystrym szkoleniowcem to zauwazyl,ze w przygotowaniach z Pogonia popelnil blad i wyciagnal z tego wnioski, a wiec byc moze nie powtorzy juz tego samego bledu.
jesli natomiast Widzew faktycznie na wiosne nie bedzie mial sil po pierwszej polowie, to uznam,ze facet nie wyciaga wnioskow ze swoich bledow i nie nadaje sie na trenera...
Odp: Ekstraklasa-komentarze, newsy,wyniki... - 08/01/2014 17:02
A Krzysztof Mączyński z Górnika znalazł sobie zatrudnienie w..... Chinach. Zagra w Guizhou Renhe, zdobywcy Pucharu Chin, aktualnie zajmuje 4 miejsce w lidze. A przez 3 letni kontrakt zarobi wg 90minut.pl 1,5 mln euro. Za sam transfer Górnik zarobi 500tyś euro.
Odp: Ekstraklasa-komentarze, newsy,wyniki... - 08/01/2014 23:20
Wiem, że nie można się śmiać z czyjegoś przypadku, ale...
Sato który był testowany w Pogoni. Po odejściu Matsui z Lechi, menadżer zapakował jego walizki i zabrał ze Szczecina przerywając testy i zawiózł do Gdańska, ponieważ uważał, że tam będzie miał większe szanse. Po czym zmienił się właściciel Lechii i wstrzymał wszystkie transfery a Sato został na lodzie.
Wiem, że nie można się śmiać z czyjegoś przypadku, ale...
Sato który był testowany w Pogoni. Po odejściu Matsui z Lechi, menadżer zapakował jego walizki i zabrał ze Szczecina przerywając testy i zawiózł do Gdańska, ponieważ uważał, że tam będzie miał większe szanse. Po czym zmienił się właściciel Lechii i wstrzymał wszystkie transfery a Sato został na lodzie.
Jak to widać zachłanność menadżerów.
Od dziś trenuje we Wrocławiu... Za chwile okaże się, że tam nie mają kasy na nowe kontrakty i pojedzie np. do Krakowa... Jak się menago postara, to do startu rundy jeszcze kilka klubów i miast chłopak zdązy zwiedzić...
Tymczasem dla nas zamieszanie (i wstrzymanie transferów) w Lechii jest bardzo na rękę. Niech to trwa jak nadłużej ;-)
No to wojna z ITI zakończona, teraz fundusze inwestycyjne w tle i człowiek Kulczyka.. ciekawie..
Z tymi funduszami inwestycyjnymi to na razie pojawiła się informacja, że mogą się pojawić jako alternatywa dla zminimalizowania kosztów oraz ryzyka transferów.
Leśnodorski to gość, który ma głowę na karku i teoretycznie może być u nich tylko lepiej. Co zresztą pokazał ostatni rok, gdzie unormował relację klub-kibice, wielokrotnie pomagając tym drugim, sam marketing, nowa umowa z Fortuną, przedłużona umowa z Adidasem, niedługo mówi się o jeszcze intratniejszej umowie na nazwę stadionu, scalanie sekcji CWKS pod jeden szyld - wszystko powoduje, że legioniści mogą z optymizmem patrzeć na przyszłość. A jak będzie Czas pokaże.
Dla mnie osobiście - wybór Leśnodorskiego na prezesa klubu - transfer dekady u nich.
Bardzo ciekawi mnie transfer Mączyńskiego - kto do uja Pana wybrał mu taki kierunek transferu...
Co do Mączyńskiego...Myślę, że nikt na siłę do Chin go nie wysyłał. Chciał zarobić "pare groszy" więc pojechał..
Takie czasy, że gdzie za piłkarza i piłkarzowi więcej zapłacą, tam zazwyczaj jedzie pracować. A jeżeli chodzi o samo granie to wydaje mi się, że jak go biorą do Chin, to ma tam większe szanse na granie niż jakby go wzięli gdzieś do jakiegoś mocniejszego klubu do mocniejszej ligi w Europie. Tam większe by były szanse na trafienie na ławkę rezerwowych
Odp: Ekstraklasa-komentarze, newsy,wyniki... - 11/01/2014 19:11
W Gorniku chyba lubuja sie w naszych odpadach. Na testach pojawil sie niejaki Gwaze, ktory w Szczecinie jedyne czym sie wslawil, to melanze do godzin porannych w Bostonie z jednym z obecnych pilkarzy Pogoni
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.