Odp: Ekstraklasa-komentarze, newsy,wyniki... - 25/05/2013 17:49
kto by sie spodziewał przed meczem ze Podbeskidzie zdobędzie jakiekolwiek punkty w Poznaniu wszyscy obstawiali ( ja też) ze nie wygraja...MUSIMY wygrać bo będzie gorąco do końca niestety....
Tylko Pogoń, Ukochana Pogoń! Cały Szczecin czeka na zwycięstwo Twe! 💙❤️
Odp: Ekstraklasa-komentarze, newsy,wyniki... - 25/05/2013 17:56
"Houston mamy problem"
Jedyny pozytyw że ten szybki Chmiel z nami nie zagra.Generalnie spodziewałem się kłopotów w tym meczu ale liczyłem na remis..
Będzie ciężko ale tylko wówczas gdy Polonia otrzyma licencje a my jutro przegramy.Trzeba wierzyć że Legia poważnie podejdzie do meczu w Chorzowie i chociaż remis tam będzie.
Generalnie jedno jest pewne jeśli nie zdobędziemy w ostatnich trzech meczach 3-oczek żegnamy się z ekstraklasą.
Odp: Ekstraklasa-komentarze, newsy,wyniki... - 25/05/2013 19:19
jeżeli Górnik jutro przyjedzie dobrze umotywowany np. przez Podbeskidzie to jeden punkt będzie sukcesem. Dużo łatwiej można będzie zdobyć punkty w Bielsku jeżeli oczywiście sędzia nie zawali meczu....i na koniec zostanie mecz o utrzymanie z Polonią tu upatrywał bym zwycięstwa. Ruch i Widzew też są w bardzo trudnej sytuacji. także ostatnie mecze zapowiadają się emocjonująca ale czy uczciwie? Ale myślę, że Pogoń się utrzyma
Odp: Ekstraklasa-komentarze, newsy,wyniki... - 25/05/2013 19:35
Lech wygrywajac dzis, mial by tylko 3 punkty straty do Legii na 2 kolejki przed koncem, wiec nie sadze zeby specjalnie odpuscili walke o tytul z odwiecznym rywalem.
Nie ma co kalkulowac, tylko trzeba jutro wygrac z Gornikiem.
Jak dla mnie Ruch i Widzew są w dość dobrej sytuacji, Widzew wygra spokojnie z Koroną - 35 pkt i utrzymanie (nawet jeśli nie to wtedy mają jeszcze mecz w zanadrzu z Podbeskidziem). Ruch spokojnie wygra z Jagą i przypuszczam że 1 pkt z Legią też ugra - 34 pkt i utrzymanie. Teoretycznie też jesteśmy w dość dobrej sytuacji bo mamy 9 pkt do zdobycia, jednak niestety zwycięstwo z Górnikiem może nie wystarczyć do utrzymania. Na chwilę obecną potrzebne są 34 pkt.
Odp: Ekstraklasa-komentarze, newsy,wyniki... - 25/05/2013 19:42
ta.......Ruch spokojnie wygra, Widzew spokojnie wygra.......po remisie Widzewa z Legią też miałem nadzieję ,że Lech spokojnie wygra z Podbeskidziem ale jak się okazuje spokoje nie będzie do końca
Myśle że wygrana z Górnikiem wystarczy pod warunkiem że w Bielsku przegramy jedna bramka.Zakładając wygrana z Górnikiem mamy 32 pkt. i lepszy stosunek meczy z Widzewem,Ruchem,Podbeskidziem i jeśli Bełchatów nie będzie wygrywał wysoko to i z nimi.Trudno przypuszczać by wszyscy z dołu wygrali wszystko po za nami tym bardziej że Widzew ma bezpośredni mecz z Góralami.Bardziej martwi mnie fakt że fizycznie jesteśmy najsłabiej przygotowani a końcówka rozgrywana jest co trzy dni.
Dyrektor sportowy Legii przyznał jednak, że w dwóch ostatnich meczach należy spodziewać się zmian w składzie.
"Jeżeli cel jest osiągnięty, to w miarę możliwości szansę gry dostanie kilku graczy, którzy w tym sezonie występowali rzadziej. Oczywiście nie będzie rewolucji w składzie.
Niestety Ruch raczej będzie miał łatwiejsze zadanie.
Ostatnio edytowany przez: EPSON, 25 maja 2013, 21:47 [1 raz(y)]
Odp: Ekstraklasa-komentarze, newsy,wyniki... - 26/05/2013 02:22
29 maja ostatecznie się okaże czy Polonia Warszawa dostanie licencje na grę w Ekstraklasie czy nie. Mam nadzieję że jeśli Polonia nie spełnia wymagań najwyższej klasy rozgrywkowej w Polsce to pan Sachs w porozumieniu z Bońkiem nie ugną się pod naciskami tzw. elity czarnych koszul czyli panem Engelem , Oleksym itp. i klub z Konwiktorskiej opuści szeregi Ekstraklasy.
Ale jutro Pogoń nie wygra. Do końca będzie "ciekawie".....
"Ale jutro Pogoń nie wygra" - Weź się kurwa ogarnij i nie idź na mecz. Proszę Cię.
Nie jest to moja żadna złośliwość bo bardzo bym chciał aby Pogoń dziś wygrała i liczę że tak właśnie się stanie. A Wy możecie wtedy mi wypomnąć ten wpis. Po prostu ta liga pokazała niejednokrotnie że z uczciwością jest na bakier. I po prostu wydaje mi się że Górnik będzie robił dziś wiele żeby nie przegrać. Oby to na Pogoń nie wystarczyło i abyśmy zdobyli 3pkt
Po prostu ta liga pokazała niejednokrotnie że z uczciwością jest na bakier.
Tu uczciwosc nie ma nic do tego. Poprostu liga jest tak slaba, ze kazdy moze wygrac z kazdym. Wiem , ze kazdy moze wygrac to czesto pusty slogan ,ale tak jest w tej lidze. Zobacz, ze w zespole walczacym o mistrzostwo podstawowymi pilkarzami byli tacy wirtuozi jak Slusarski czy Tralka. Kogos dziwi, ze zespol oparty na Tralce moze przegrac mecz ? Przeciez ten gosc nie łapałby sie nawet u nas a w Lechu zagral we wszystkich meczach(poza tymi gdzie pauzowal za kartki) , raz wszedl z lawki i i tylko raz zostal zmieniony.
Ostatnio edytowany przez: goral1982, 26 maja 2013, 10:28 [1 raz(y)]
Lech wygrywajac dzis, mial by tylko 3 punkty straty do Legii na 2 kolejki przed koncem, wiec nie sadze zeby specjalnie odpuscili walke o tytul z odwiecznym rywalem.
Nie ma co kalkulowac, tylko trzeba jutro wygrac z Gornikiem.
Rozmawialem z wieloma kibicami z Poznania i dla nich przegrana z Legią oznaczała koniec szans na mistrzostwo. Ja tam byłem innego zdania, ale kto zrozumie kuchenkorzy.
Nie mamy się co oglądac na innych, dziś walka na całego i 3 punkty, nie ma innej opcji.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.