Patrząc realnie to ta drużyna też nie musi spaść z tej ligi tym bardziej że wiosna grają całkiem fajną piłke.Trzeba wygrywać bo ta wygrana z Kielcami to na razie nic nie dała.Zdecydują mecze z Bełchatowem ,Ruchem i Podbeskidziem.
Odp: Ekstraklasa-komentarze, newsy,wyniki... - 27/04/2013 17:21
fajna reakcja dosc obiektywnej publiczonici w Gdansku, wszyscy widza jakie wały znow sa kręcone na naszych oczach. niech dalej tak robia to łysiny beda standardem na naszej zajebistej ekstraklasie/
kluczowe dla nas beda dwa mecze - wyjazd Bełchatow i Polonia. jak je wygramy to sie utrzymamy. Bo to ze na Podbeskidziu polegniemy nikt nie ma żadnych wątpliwości. Ruch i Zabrze tez będą umierać dla Podbeskidzia. fajnie było by przywieźć choc punkcik z Wrocławia.
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
Słyszałem kroki Boga, życie jest kruche
Mam złotą proporcję między umysłem a duchem
Wersów plecak, tysiące w zeszycie
Oślepiam blaskiem, jestem słońcem w zenicie
bramka dla Lechii ale bym sie nie jarał, trzeba stworzyć iluzje przyzwoitości.
Michniewicz "trenerem" Podbeskidzia, ze ja to zapominaielm. OK nie mam złudzen. nic w tym polskim grajdole sie nie zminia
Ostatnio edytowany przez: anathema, 27 kwietnia 2013, 17:38 [1 raz(y)]
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odp: Ekstraklasa-komentarze, newsy,wyniki... - 27/04/2013 17:47
wał wałem wały pogania . nic tu sie nie zmienia. celebryta Michniewicz wraca do trenerki i dokonuje cudów. na chuj człowiek sie jeszcze użera z tym chłamem... Mam nadzieje i to pisze brutalnie bez kozery, ze Wdowczyk bedzie miał wiekszą "sile przebicia" Bo bez wałow sie nie utrzymamy. tyle.
mea culpa, wpierw chciałem napisać wyjazd Ruch ale sie zreflektowałem. rzecz jasna bełchatów u nas. Byc moze to juz bedzie mecz o nic dla tego klubu. Tak samo jak mecz z Polonia.
Walka o utrzymanie dla uatrakcyjniania ligi została podtrzymana, bo wiemy doskonale ze by tu sie skonczyła jakby dzis Podbeskidzie przegrało. no ale nic,
Niestety muszę się z tobą zgodzić. Robią pseudoreformy a w lidze kup/sprzedaj w najlepsze. Dziwne, że w pucharach leja nas Kazachy i Armeńce.
Czym nazywasz pseudoreformę Jak klubu negują pomysł rozgrywania więcej spotkań to o czym my mówimy Pseudodziałacze i pseudokluby owszem, a nie pseudoreforma. Dla mnie ten pomysł 30 kolejek +6-7 miał ręce i nogi. O powiększeniu ekstraklasy nie mamy co marzyć, bo jak się okazuje 16 drużyn to i tak za dużo jak na nasze możliwości.
Niestety muszę się z tobą zgodzić. Robią pseudoreformy a w lidze kup/sprzedaj w najlepsze. Dziwne, że w pucharach leja nas Kazachy i Armeńce.
Czym nazywasz pseudoreformę Jak klubu negują pomysł rozgrywania więcej spotkań to o czym my mówimy Pseudodziałacze i pseudokluby owszem, a nie pseudoreforma. Dla mnie ten pomysł 30 kolejek +6-7 miał ręce i nogi. O powiększeniu ekstraklasy nie mamy co marzyć, bo jak się okazuje 16 drużyn to i tak za dużo jak na nasze możliwości.
a dlaczego za duzo? bo co? bo rzekomo bedzie za duzo meczow o nic? ale z drugiej strony czemu tworzyc tylko podwaliny i dostepu do udzialu w tych rozgrywkach dla nielicznych? To moze zrobmy lige z Legii, Lecha, Wisły i kogos tam i beda mecz o cos. bez sensu.
Zmniejszelismy lige i to pogorszyło pozycje tej ligi. Mielismy tez dziwne rewolucje z podzialami na jakies fatalne strefy spadkowa i mistrzowska i szybko odeszliśmy od tej koncepcji. Powiększenie ligi ale jednoczesne reflektowanie wdrozonych zasad i radykale sie ich trzymanie, a nie imputowanie tez rodem z tyłka.
Odp: Ekstraklasa-komentarze, newsy,wyniki... - 27/04/2013 18:11
Pisałem coś o zmniejszaniu ligi Nie. Pisałem coś o jakimś systemie austriackim np. 10 drużyn i każdy z każdym gra 4 razy nie. Tak więc nie wiem skąd wnioskujesz, że chciałbym zamknięcia ligi na inne zespoły prócz Legii, Lecha, Wisły i kogoś tam jeszcze.
Powiększenie Ekstraklasy odpada na razie ze względów finansowych, jak u nas połowa ekstraklasy jak nie więcej ma problem z dopięciem budżetu, to co dopiero jak będzie 18-20 zespołów. Oczywiście chciałbym większej ligi, bo to większa ilość meczów piłkarzyków i możliwość lepszych ekip, ale... no właśnie.
Moim zdaniem obecna reforma jest optymalna, bo nie zwiększamy ilości drużyn, a jednak mimo wszystko zwiększamy ilość meczów.
Druga sprawa, nie wiem czemu u nas tylko dwa miejsca są spadkowe. Dali by np. 4 to każdemu na dole by się paliło by grać.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.