Odp: Tenis,piłka ręczna,pływanie,lekkaatletyka i inne sporty - 06/11/2011 10:16
Szpilka po raz kolejny udowodnił, że cała ta otoczka wokół niego (kreowanie na przyszłego mistrza) to mit. Pierwszy solidny bokser który umie boksować prostymi i ma pojęcie o technice oraz taktyce w walce, wypunktuje go bez problemu.
Szpilka ma słabą defensywą, wątpliwą technikę, a jego taktyka sprowadza się do mordobicia w ringu aż ktoś pierwszy padnie. Dopóki walczy z kelnerami i wypalonymi emerytami to jeszcze wystarczy. Jak dojdzie do etapu kariery, w którym jest choćby Wach dzisiaj, będzie zbierał baty.
Ja nie widzę u Szpilki żadnych umiejętności predysponujących go w przyszłości do czołówki HW. Ma tylko siłę i ambicję.
Odp: Tenis,piłka ręczna,pływanie,lekkaatletyka i inne sporty - 06/11/2011 12:03
A ja się nie zgodzę. Oczywiście walka mega słaba i co do tego nie ma wątpliwości ale stwierdzenia o braku techniki czy jakichkolwiek perspektyw na przyszłość to gruba przesada. Wszystkie problemy Artura w tej walce miały tę samą przyczynę, to głupota i gorąca głowa. Szpilka po raz kolejny wychodzi do ringu z nastawieniem na urwanie łba i dlatego wygląda to potem tragicznie - nie ma taktyki, nie ma boksu, jest tylko bezsensowna wymiana. Może by się jakiś psycholog przydał? Ale chłopak jest młody i nie można przesądzać czy osiągnie sukces, czy nie. Trzeba czekać.
Poprzednie 2 walki też były mocno kontrowersyjne,Freddie Roach już zapowiedział,że nie ma nic przeciwko IV starciu,jak dla mnie również krzywdzący werdykt.Pewnie teraz dojdzie do starcia z Mayweatherem i choć wydaje mi się,że ma on mniejsze szanse na zwycięstwo niż Marquez to mam nadzieje,że skopie tyłek Pacmana.
A w ogóle już chyba w grudniu Masternak stoczy pojedynek w barwach Sauerlanda,nie patrząc już na to jak wygląda sędziowanie w Niemczech to trzeba powiedzieć,że dla Mariusza szykuje się Wielki skok.
Ostatnio edytowany przez: szpadel*, 14 listopada 2011, 00:53 [1 raz(y)]
Odp: Tenis,piłka ręczna,pływanie,lekkaatletyka i inne sporty - 14/11/2011 01:39
Dlaczego sądzisz, że Floyd ma mniejsze szanse z Pacmanem niż JMM? Przecież Mayweather jest dużo lepszym zawodnikiem niż Marquez a biorąc pod uwagę styl to byłby najgorszy możliwy rywal dla Pacquiao - wybitny w defensywie i doskonale kontrujący. Pacman by atakował i zbierał kolejne kontry na pysk. Ale sądzę, że do tej walki nie dojdzie. Arum do tego nie dopuści, będą znów wykręty, przepychanki i w końcu jakieś wypalone nazwisko do łatwego obicia. Oby się przeliczyli tak jak z Marquezem.
A co do Mastera to różnie może być. Dobrze, że zaboksuje u Sauerlanda bo Gmitruk organizacyjnie już nie byłby w stanie zapewnić mu możliwości rozwoju. Ale co z tego wyjdzie? Ja się nie zdziwię jak go tam podhodują trochę a potem rzucą na pożarcie jakiemuś Huckowi czy kto tam akurat będzie pupilkiem. A jak sobie Mateusz za dobrze będzie radził to sędziowie pomogą...
Odp: Tenis,piłka ręczna,pływanie,lekkaatletyka i inne sporty - 27/11/2011 16:21
Stoch dziś czwarty za trzema Austriakami, Kowalczyk piąta za trzema Norweżkami plus Szwedką Kallą. Ciężko będzie im pewnie skutecznie rywalizować z nimi skuteczniej o podium w tym sezonie.
Nie jest jakimś znawcą KSW, ale wczorajsze sędziowanie na tej gali w Łodzi to lekko przegięte. Wysędziowanie wczoraj wygranej Pudziana wydawało się, że to niemożliwe wręcz po takiej walce, a jednak...
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
Odp: Tenis,piłka ręczna,pływanie,lekkaatletyka i inne sporty - 30/11/2011 00:32
Jutro w dzień pasa WBC w cruiser broni po raz kolejny Krzysiek Włodarczyk. Walka ok. południa na polsacie. Środek tygodnia, dziwna godzina ale to specyfika Australii... Przeciwnikiem Danny Green. W teorii powinna być łatwa obrona dla Diablo - Green to przereklamowany, lekko podstarzały, napompowany super średni po gładkiej porażce z rąk jeszcze starszego Tarvera. Nic tylko jechać, nokautować, inkasować pieniążki i w glorii wracać do Polski. Niestety to tylko teoria... każdy wie jak to z Diablo bywa, coś mu się może popierdolić w głowie i znów wyjdzie z kołkiem w dupie i będzie stał zamiast boksować albo napalał się na jeden cios. Taki obrót sprawy chyba założyli bukmacherzy bo początkowe kursy na Krzyśka nawet powyżej 3zł ale teraz już zeszło do około 2. Trzeba też pamiętać, że tam mogą się dziać różne dziwne rzeczy ze strony sędziów, lekarza itd. Dodatkowo Włodarcztk miał jazdy rodzinne, przedawkowanie leków i inne historie rodem z faktu. Mimo wszystko uważam, że buki trochę przesadzili z kursami (podobnie jak w przypadku Sylvester- Proksa gdzie za wygraną Polaka na początku płacili 4zł) i wg mnie to Krzysiek jest faworytem. Ale pieniędzy bym nie postawił...
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.