W polskiej lidze siatkówki w zależności od rozmiarów zwycięstwa dostajesz albo właśnie 2 albo 3 punkty. 3:0, 3:1 to 3 punkty, a 3:2 to 2 punkty. W LŚ jak widać stosują taką samą punktację.
Odp: Tenis,piłka ręczna,pływanie,lekkaatletyka i inne sporty - 07/07/2011 21:39
tak sobie patrze na tych naszych siatkarzy i jedno słowo ciśnie sie do ust - dramat. juz wczoraj z Bułgarami wróciliśmy z dalekiej podrózy choc w 5 secie prawie dokonaliśmy sztuki jak można przegrać wygrany set i mez. dzis lepiej nie pisać, ale jedna rzecz którą juz mowilem znajomym, amatorom siatkówki, że zgroza bedzie jak w koncu zabraknie Pawła Zagumnego. Zabrakło, no i widzimy tego efekty, choć to nie tylko ten jeden jedyny aspekt, bo o naszej tragicznej zagrywce od zarania juz nawet nie chce mi sie pisać. Byliśmy rzekomo w słabszej grupie, trzeba to napisać, regres nasza siatkówka przechodzi, poszczególni zawodnicy bądź wypaleni, bądź w słabszej formie, reszta nie nadaje sie na ten poziom.
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
Odp: Tenis,piłka ręczna,pływanie,lekkaatletyka i inne sporty - 07/07/2011 23:39
Mnie śmieszy taka postawa, jak krytyka Włochów za to, że jak byli gospodarzami turnieju to grupy ułożyli pod siebie. Teraz jak finał odbywa się w Polsce, to silniejsze zespoły trafiły do grupy gdzie nie ma Polski, ale niestety to naszym raczej i tak będzie za mało i nie pomoże w awansie do półfinału.
Nawet to wczorajsze zwycięstwo było fartowne, bo nasi nie mieli pomysłu na grę w końcówce setów innego niż grać na Kurka i tylko błędy z serwisów Bułgarów uratowały nam praktycznie np. takiego czwartego seta. Z taką grą szanse na jakiś sukces dla Polski nawet jako gospodarza są bardzo małe.
Słyszałem kroki Boga, życie jest kruche
Mam złotą proporcję między umysłem a duchem
Wersów plecak, tysiące w zeszycie
Oślepiam blaskiem, jestem słońcem w zenicie
Żygadło to chyba był trzymany na parkiecie tylko dlatego,by nie obraził się jak u Castelaniego,niestety do Gumy to mu wiele brakuje.Aż się prosiło by dać szanse Woickiemu,tak samo Gruszce,który dostał szansę jak było już po wszystkim.28 punktów straconych po własnych błędach wystarczy za cały komentarz,przyjęcie jakoś jeszcze wyglądało,ale bez rozgrywającego nie da się wygrywać,Włosi pokazali nam,że tonę pracy przed chłopakami.Jutro cudów się nie spodziewam,pewnie Włosi spiorą Bułgarów i emocje przed 20 się skończą.Co do Wlazłego to ... odpoczywa sobie po ciężkim sezonie jak on sam to powiedział,więc dalszy komentarz zbędny.
W ogóle najciekawiej było w meczu Brazylia-Kuba.Kubańczycy prowadzili 2:0 do tego w czwartym secie mieli 2 piłki meczowe i ostatecznie przewalili w tie-breaku.szkoda
Kolega uprzedza fakty -prawdopodobnie słusznie- no ale cuda się zdarzają Żeby wygrać wszyscy muszą zagrać dziś na 120% bo jeden Kurek to niestety za mało
Niesamowicie walczą Polacy. Nienawidzę pesymistów typu DumaPomorza.
Gdyby każdy serwował tak jak Ruciak czy Kurek - chodzi mi o siłę to byłoby dużo łatwiej. Mierzi mnie te bezsensowne oddawanie piłek rosjanom, gdzie później posyłają takie bomby w ataku, że nie ma co zbierać.
Szkoda drugiego seta, bo była realna szansa na wygranie, ale co się odwlecze, to nie uciecze.
edit: jedziemy z ruskim ścierwem
Ps. Takiego Kurka nam nie zakręcicie
Ostatnio edytowany przez: Ambasador, 9 lipca 2011, 21:50 [1 raz(y)]
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.