'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
Odp: Tenis,piłka ręczna,pływanie,lekkaatletyka i inne sporty - 04/10/2010 14:16
Większość członków zarządu Polskiego Związku Piłki Siatkowej jest za zwolnieniem Daniela Castellaniego - donoszą polskie dzienniki. Jednym z kandydatów na jego następcę jest według "Przeglądu Sportowego" włoski szkoleniowiec Ferdinando de Giorgi.
Castellani po odpadnięciu Polaków z mistrzostw świata siatkarzy w drugiej rundzie, wskutek kompromitujących porażek z Brazylią i Bułgarią, oddał się do dyspozycji zarządu. Dla sekretarza generalnego PZPS Bogusława Adamskiego jest to równoznaczne z dymisją.
Nie wiadomo jeszcze, czy dymisja zostanie przyjęta, jednak już teraz pojawiają się pierwsze nazwiska kandydatów do objęcia schedy po Argentyńczyku. Zdaniem "PS" nowym selekcjonerem reprezentacji Polski mógłby być na przykład de Giorgi.
49-letni Włoch jest jednym z najbardziej cenionych trenerów na świecie. Obecnie prowadzi słynny klub Lube Banca Macerata. Wcześniej był trenerem ekip z Perugii i Cuneo.
Ferdinando de Giorgi nie po raz pierwszy jest wymieniany wśród kandydatów na selekcjonera biało-czerwonych. Mówiło się o nim już wówczas, gdy PZPS poszukiwał następcy Raula Lozano.
Największym trenerskim sukcesem de Giorgiego jest mistrzostw Włoch, wywalczone w 2006 roku z Maceratą. O wiele więcej trofeów zdobył jako zawodnik. Z reprezentacją Włoch trzy razy wygrywał mistrzostwa świata (1990, 1994, 199 i raz mistrzostwo Europy (1989).
WP.PL
Wywalanie Castellaniego jest chore wg.mnie,do tego jeszcze branie Włocha,który nie zna naszej ligi a największy sukces mówi sam za siebie.
Mnie zastanawia jedno-wczoraj patrzylem, jednym okiem, ale zawsze, na mecze Czechów z Brazylia który skonczył sie zwyciestwem tej drugiej 3-2. Noż kurwa- co sie dzieje że tacy Czesi mają jaja, mimo że teoretycznie słabsi wychodzą, i nie jak pizdeczki tylko walczą o swoje. A my tylko w gębie mocni a co jak dochodzi do konfrontacji to tona w gaciach. Wychodząc z założeniem że jest sie pozbawionym szans mija sie w ogóle z celem uprawiania sportu- kto nam wszczepił taka dziwną mentalność przegranych? wiem że mocno naginam, ale nie raz mecze , nie tylko w siate przegrywaliśmy już w szatni.
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Taka polska mentalność niestety,jeśli chodzi o Czechów to idealnie z formą trafili na mistrzostwa,wczoraj zagrywką odrzucali Brazylijczyków.Bardzo dobry mecz zagrali,szkoda że nie utarli im nosa.
czyli Pogoń ma kolejną sekcję, czy po prostu dogadali się co do nazwy? Kolejna ciekawostka, że męski zespół również zmienił nazwę na Gaz System Pogoń Szczecin.
Odp: Tenis,piłka ręczna,pływanie,lekkaatletyka i inne sporty - 20/11/2010 16:07
W sumie bardzo dobra sprawa. Męski szczypiorniak ma szansę na awans do ekstraklasy, a i nasze Panie sobie bardzo dobrze radzą Ma ktoś jakieś szersze info nt tej jednoosobowej spółki a i nazwa Pogoń Szczecin będzie też prezentowana we wszystkich tabelach, serwisach, gazetach.
Odp: Tenis,piłka ręczna,pływanie,lekkaatletyka i inne sporty - 23/11/2010 21:07
przepiękny tenis! Jak dali się przełamać w drugim secie na 5:6 to wiedziałem, że nie będzie łatwo się obronić przed deblem nr 1 na świecie ale "Frytka i Matka" grali zajebiście najpierw wyrównanie potem tiebreak rewelacyjnie no i przewaga w 3 secie od początku, coś pięknego. Nie znam dokładnych statystyk, ale to chyba jedno z niewielu zwycięstw nad Bryanami i to w na tak prestiżowym turnieju jak ATP WTF.
"Racja jest jak dupa, każdy ma swoją" "Panie Marszałku a jaki program tej partii? - Najprostszy z możliwych, bić kurwy i złodziei, mości hrabio" J Piłsudski
"W sferze sportowej mam całkowite zaufanie do Grzegorza Smolnego [wiceprezesa Pogoni]. Uważam, że jest jednym z najlepszych dyrektorów sportowych w Polsce."
Odp: Tenis,piłka ręczna,pływanie,lekkaatletyka i inne sporty - 09/12/2010 16:16
Matlak został pozostawiony na stanowisku trenera reprezentacji siatkarek, a Castellaniego po podobnym,żenująco słabym występie siatkarzy na mistrzostwach zwolnili. Gdzie tu logika i konsekwencja w podejmowaniu decyzji? Polskie piekiełko...
Jak bylo do przewidzenia,szybkie i widowiskowe zwyciestwo w 5rundzie Adamka przez TKO
Nudna walka...Przeciwnik nawet nie chcial wygrac.
Duzo ciekawszy byl pojedynek poprzedzajacy, gdzie Patryk Majewski znokautowal w ostatniej rundzie swojego przeciwnika,
Odp: Tenis,piłka ręczna,pływanie,lekkaatletyka i inne sporty - 10/12/2010 11:16
Fajnie jakby Adamek dostał walkę z Hayem (co według mnie jest mało prawdopodobne bo Angol woli obijać zwłoki typu Harrison i nie zaryzykuje nikogo kto mógłby mu zagrozić - już pewnie nawet przed będącym ostatnio bez formy Chagaevem się wybronią żółtaczką Uzbeka). Myślę, że to jedyny mistrz świata, z którym Tomek miałby szanse i to całkiem spore. Do Kliczków nie podchodzić.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.