Odp: Tenis,piłka ręczna,pływanie,lekkaatletyka i inne sporty - 30/01/2010 22:52
Ten sport chyba jednak nie na moje nerwy. Cały turniej gramy jakoś nierówno, przebłyski piłkarskiego geniuszu często przeplatamy ze szkolnymi babolami. A gra w przewadze lub z kontry jest chyba dla nas jakąś karą. Odnośnie najbliższego meczu to z całej trójki tylko Islandia wydaje się być w naszym zasięgu i to wyłącznie wtedy jeśli zagramy z jajem obie połówki. Może się komuś narażę, ale wolę polski brąz wywalczony po trudnym pojedynku ze Skandynawami, niż srebro po francuskim pogromie w finale (obecnie na żabojadów nie ma bata). Co do sędziowania - szacun dla Wenty za to że wytrzymał i po meczu nie sprzedał arbitrom "żółwika" w przeponę. Niejeden by się na to skusił.
Statystycznie gołąb żyje tylko kilka lat (choroby, wypadki i ogólnie "ciężkie życie")
Odp: Tenis,piłka ręczna,pływanie,lekkaatletyka i inne sporty - 31/01/2010 12:39
Szwajcar Roger Federer zwyciężył 6:3, 6:4, 7:6(13-11) z Andym Murrayem w finale wielkoszlemowego turnieju Australian Open rozgrywanego na twardych kortach w Melbourne. To czwarta wygrana Szwajcara w AO i jednocześnie 16 wielkoszlemowy triumf w karierze.
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
Odp: Tenis,piłka ręczna,pływanie,lekkaatletyka i inne sporty - 31/01/2010 12:42
Ja myślę że gdyby nie nasi piłkarze, to Wenta nie raz by rozkręcił niemałą awanturkę.... Telewizja tego nie pokazuje, bo to ma być kulturalny sport, ale grajki już kilka razy w tym turnieju we 3 i więcej go trzymali i uspokajali....
Szacunek dla niego za to co robi, jak się wysławia.... Chociaż mi niesmak po np. Sydney pozostał.
z tym kursem na Islandię to faktycznie jakaś promocja jak dla mnie zdecydowanym faworytem nie byli, ale przed meczem ich szanse na pewno były wyższe niż nasze
Statystycznie gołąb żyje tylko kilka lat (choroby, wypadki i ogólnie "ciężkie życie")
Odp: Tenis,piłka ręczna,pływanie,lekkaatletyka i inne sporty - 31/01/2010 15:43
No cóż-chyba już jest pozamiatane-nie podjeliśmy dziś walki niestety. na cud nie licze. Ja już mówiłem i sie powtórze-to że jestesmy w czwórce jest i tak ponad miare,bo z tych druzyn jesteśmy najsłabsi. I wyniki z tymi wszystkimi drużynami tylko to obrazuje. A my wieczni optymisci już widzimy (sondaże mnie rozwalały ilość niepoprawnych optymistów) w naszych mistrzów świata i okolic. A potem taki kop i zimny prysznic,nie potrafimy tego udźwignąć i zaczynają sie żale i wylewanie pomyj na wszystko i wszystkich-taka frustracja nas ogarnia. Wychozi u nas brak dystansu, pokory i trzeźwej oceny rzeczywistości .
Ja jestem osobiście zadowolony, na więcej nas po prostu nie było stać. I trzeba z tym sie pogodzić.
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.