Odp: Tenis,piłka ręczna,pływanie,lekkaatletyka i inne sporty - 21/01/2009 21:07
Tak sobie oglądałem przed chwilką ten mecz z Tunezją i...jakoś spokojny jestem że w tych mistrzostwach nic nie osiągniemy. JUtro być może sie tak potoczyć że awansujemy to drugiej rundy,ale praktycznie to będzie tylko dogranie mistrzostw-oczywiście jak Macedonie pokona Rosje,czego nie wykluczam. Z taką grą jak dziś czy ostatno z Macedonią,z Niemcami,mimo żę oni też jakoś niiespecjalnie,nie mamy czego szukać.Teraz słówko o personaliach,Jurqasik-ile ten koleś będzie jeszcze w kadrze? czy nikt nie widzi żę od lat to najsłabsze ogniwo,prawej strony praktycznie nie mamy. Gość jest poprostu tragiczny-o ile jak w szczytowym momencie i przy sukcesach mało kto to zauważał,to teraz czas to dostrzec.Wleklak? Słabizna-a to co zrobił wychodząc sam na sam,jak on wogóle zabierał sie z tą piłką o pomste woła...i to jest rozgrywający? Brakuje charyzmatycznego Tkaczyka.... Bielecki od jakiegoś czasu cień samego siebie. jego bomby robią popłoch,a owszem..ale za bramką rywali-co rusz wali byle jak i w buraki...na plus Tłuczyński,a pamiętajmy że za czasów był tylko od wykonywania rzutów karnych..a tu najlepszy na boisku...Inni raz lepiej,ale raczej średnio lub nie za bardzo. Jutrzejszy mecz z Niemcami tak naprawde pokaże czy choćby jesteśmy mocni psychicznie jak to zazwyczaj bywa pod wodzą Wenty...
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
Odp: Tenis,piłka ręczna,pływanie,lekkaatletyka i inne sporty - 21/01/2009 21:23
Po pierwsze juz awansowalismy. Po drugie wydaje mi sie ze nie graja jeszcze na maxa..rozkrecaja sie chlopaki,owszem sa glupie bledy jeszcze ale to zdarza sie kazdemu.Trzeba widziec tez pozytywy jak akcje w pierwszej polowie swietnymi podaniami na obrotowego ktory pytal bramkarza Tunezji w ktory bok chce pilke. Ja jestem dobrej mysli..jutro walna szwabów i nabiorą pewnosci.
W sumie masz rację, nie zauważyłem Problem jest natomiast taki, że w kolejnej fazie łączą nas z najlepszymi w grupie D. Dostaniemy na deser Serbię, Norwegię i lidera grupy - Danię. Punkty zdobyte z Niemcami mogą być kluczowe dla gry o podium, bo na Danii na bank sie wyłożymy, a i Serbia to groźny rywal.
Ostatnio edytowany przez: Sampaio, 22 stycznia 2009, 01:31 [3 raz(y)]
Statystycznie gołąb żyje tylko kilka lat (choroby, wypadki i ogólnie "ciężkie życie")
Wbrew pozora sytuacja nie jest zla, dzisiaj trzeba tylko wygrac z Niemcami, takie mecze jak z Niemcami czy Rosja to powinny byc mecze ktore wywoluja agresje w naszym zespole i musza walczyc do ostatniego tchu. Przy zalozeniu ze wygrywamy dzisiaj z Niemcami a Rosja z Macedonia, wchodzimy do nastepnej rundy z dwoma zwyciestwami. Dania gra bardzo dobrze, ale Serbia i Norwegia sa do ogrania. Do boju Polacy !!
Odp: Tenis,piłka ręczna,pływanie,lekkaatletyka i inne sporty - 22/01/2009 18:17
wygląda na to że wczoraj trafnie oceni lem nasza sytuacje. po pierwszej połowie prowadzenie niemców i raczej lepsza dyspozycja,my to chyba nabawimy sie ich kompleksu...wystartujemy z zerowym kontem i chyba bedzie czekało nas dogranie tych mistrzostw jako statyści i znow jakies miejsca 5/6. ale nie czarujmy sie,czy ta drużyne stać na wiecej? nie wykorzystaliśmy szansy dwa lata temu gdy mieliśmy naprawde silna ekipe,teraz to poprostu szczyt mozliwości
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odp: Tenis,piłka ręczna,pływanie,lekkaatletyka i inne sporty - 22/01/2009 18:18
Ale nadzieja na zwycięstwo nadal jest, bo nas ciągle stać na skuteczniejszą grę, a Niemcy chyba nic więcej z siebie nie wycisną. Nasi za bardzo podpalają się przy kontrach, oddaliśmy praktycznie 2 pewne punkty i to mnie martwi, że to u nas standard. Pomijam już naszą grę w przewadze...
Statystycznie gołąb żyje tylko kilka lat (choroby, wypadki i ogólnie "ciężkie życie")
ale ten szwabski bramkarz ma dzisiaj szczęście, duzo broni przypadkiem, a u nas z kolei odwrotnie, szmal dziś słabo
to jest właśnie nasz narodowy problem-liczymy na szczeście lub na słabość dyspozycyjną rywala..to nie szczeście tylko umiejętności-czas zmioenić podejscie i mentalność,bo zawsze będziemy skazani na miernotyzm... u nas wszystko jest na opak,obrazuje to np funkcjionwanie panstwa-najwyższe poodatki,najwieksza dziura budżetowa. tak zaradni są Polacy. i tylko szczęscia brak...
Odp: Tenis,piłka ręczna,pływanie,lekkaatletyka i inne sporty - 22/01/2009 19:10
Przegraliśmy na własne życzenie. W pierwszej połowie po objęciu prowadzenia nastąpił początek końca. Druga to już dobijanie Polaków. Niemcy w przewadze dwóch zawodników zdobywają bramki, my w takiej samej przewadze je tracimy więc o czym tu gadać. Jaszka - porażka.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.