Daj spokój, przecież Gruszka ogólnie jest bardzo dobry. Z drugiej grupy Rosja i Bułgaria zapewniły sobie awans a z naszej oprócz nas awansuje najprawdopodobniej Francja (szanse mają jeszcze chyba Niemcy i Grecja, ale raczej małe). Zgadzam się, z anathemą że chyba lepiej by było nie trafić w półfinale Rosji, ale oni jutro grają z Bułgarią o pierwsze miejsce w grupie i nie wiadomo którzy z nich ostatecznie wygrają tą grupę, bo mogą np. zagrać rezerwami.
Wydawało się, że koszykarze mogą dogonić Turków jak już zostało tylko 6pkt. straty i mieliśmy piłkę, ale Logan stracił i zaczęły się baty.
Ostatnio edytowany przez: Janek80, 9 września 2009, 23:47 [1 raz(y)]
Odp: Tenis,piłka ręczna,pływanie,lekkaatletyka i inne sporty - 09/09/2009 23:42
Turcy pokazali klasę i nie ma co dyskutować. Z naszych wyszło zmęczenie i brak koncentracji. Sampaio dobrze zauważył, że na początku czwartej kwarty nasi zawodnicy trochę się zagrzali, przez co wykonywane były bezsensowne rzuty za 3. Dobrze, że awansowaliśmy i teraz zacznie się ciekawa faza turnieju w składzie:
1. Turcja 2/0 4
2. Słowenia 1/1 3
3. Serbia 1/1 3
4. Hiszpania 1/1 3
5. Polska 1/1 3
6. Litwa 0/2 2
Mamy 2 dni przerwy, które trzeba mądrze spożytkować, a później pierwszy mecz gramy z nieobliczalną Serbią. Obyśmy znaleźli się w czwórce tej grupy i wyszli do ćwierćfinałów.
EDIT:
12 września gramy z drugim miejscem grupy C, czyli Serbią
Ostatnio edytowany przez: Niebuszewiak, 9 września 2009, 23:52 [2 raz(y)]
Odp: Tenis,piłka ręczna,pływanie,lekkaatletyka i inne sporty - 10/09/2009 18:26
Rosja wygrała z Bułgarią 3:0 i swoją grupę. Aby wygrać swoją Polacy muszą wygrać z Grecją, która nie ma już szans na półfinał. W przypadku naszego zwycięstwa dolosują do nas Francję lub Bułgarów, a jeżeli byśmy przegrali to my będziemy dolosowani do Francji lub Rosji, a więc lepiej dziś o 19 pokonać Greków.
Odp: Tenis,piłka ręczna,pływanie,lekkaatletyka i inne sporty - 10/09/2009 20:43
Nie ma co ukrywać że Francuzi byliby dla nas wygodniejszym przeciwnikiem niż Bułgarzy, z którymi ostatnio wprawdzie mamy dobrą passę ale każda kiedyś się kończy dlatego niech będą żabole. Szkoda że nie ma Wlazłego o finał byłbym spokojny.
Wszyscy co nam źle życzyli, mówili byśmy skończyli
to w tej chwili zobaczyli jak bardzo się pomylili
Nie zgodze sie,zauważ że Francuzi przegrali pierwszy mecz,właśnie z nami. Póżniej wszystko wygrywali. Rozegrali sie,oglądałem ich dziś z Hiszpanami,naprawde dobre wrażenie sprawili. Mieli problem z rozgrywającym,teraz juz nie mają. Dobrze że na Ruskich nie trafimy-to jednak murowany kandydat do złota.
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
Bułgarzy rownież mogą wygrać. Nie napędzajmy spirali,byśmy znów po meczu nie obrzucali gównem naszych. Dla mnie i tak dużo osiągneli,pamiętajmy że nie ma Świderskiego (akurat dobrze) Kadziewicza,Winiarskiego,Wlazłego...
Odp: Tenis,piłka ręczna,pływanie,lekkaatletyka i inne sporty - 10/09/2009 21:24
Dokładnie. Nasi bardzo dużo osiągnęli w tak eksperymentalnym składzie. Na początku turnieju bałem się o takiego Kurka, Ruciaka czy chociażby Bąkiewicza. Jest dobrze, ale może być wiele lepiej. Bułgarzy są spokojnie do ogrania. Wygrać półfinał, a w finale to wszystko się może zdarzyć Bądźmy dobrej myśli.
Nawet faworytami będziemy, bo przecież już raz z nimi wygraliśmy w tych ME. Oczywiście wszystko jest możliwe, ale mamy przewagę psychologiczną i oby tylko nasi siatkarze nie byli zbyt pewni.
Szkoda, że koszykarze przegrali z Serbią. Ich szanse na ćwierćfinał maleją.
Nawet faworytami będziemy, bo przecież już raz z nimi wygraliśmy w tych ME. Oczywiście wszystko jest możliwe, ale mamy przewagę psychologiczną i oby tylko nasi siatkarze nie byli zbyt pewni.
Odp: Tenis,piłka ręczna,pływanie,lekkaatletyka i inne sporty - 13/09/2009 07:35
no i Kim w finale-pięknie. Ale to co zrobiła Syrenka na koniec,mam nadzieje że skonczy sie dla nie dyskwalifikcją. Frustracja że murowana faworytka nie mogła sobie poradzić z wracającą z urlopu macierzyńskiego Clijsters osiągnęła zenit,a groźba pozbawienia życia sędzine to skandal. Mam nadzieje że wraz z kończącym sie us open,skończy sie era sióstr Williams.
Słówko o koszykarzach-niestety jeszcze nie ten level. Ale mam nadzieje że ten boom nie zostanie zaprzepaszczony i ta dyscyplina na poziome repry będzie pnąć sie do góry,bo potencjał jest. Była mowa że poza pierwszą piątką nie ma zmienników i to sie sprawdza. Ciekaw ilu widzów bedzie chodziło na mecze jak nie wejdziemy do ćwierćfinału. A to raczej pewne,no chyba że wyrzucimy poza mistrzostwa ciągle narzekających Hiszpanów.
Na uwage zwracają żyny z bałkanów-Serbia,Słowenia,Chorwacja,nawet Macedonia. Ci to chyba we wszystko potrafią grać-ręka,noga,kosz,siata. Niesamowite co? Wcale sie nie dziwie że jaki Jugosławia mieli sukcesy.
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.