Odp: Tenis,piłka ręczna,pływanie,lekkaatletyka i inne sporty - 17/05/2013 23:40
Nie wiem czemu jeszcze nikt nie pisze o świetnej postawie Janowicza po raz kolejny. Na turnieju w Rzymie pokonał już dwie rakiety z top10 rankingu ATP - Tsongę i Gasqueta a teraz całkiem nieźle sobie radzi z Federerem, raczej przegra, ale gra naprawdę ładny tenis.
"Racja jest jak dupa, każdy ma swoją" "Panie Marszałku a jaki program tej partii? - Najprostszy z możliwych, bić kurwy i złodziei, mości hrabio" J Piłsudski
"W sferze sportowej mam całkowite zaufanie do Grzegorza Smolnego [wiceprezesa Pogoni]. Uważam, że jest jednym z najlepszych dyrektorów sportowych w Polsce."
Nie wiem czemu jeszcze nikt nie pisze o świetnej postawie Janowicza po raz kolejny. Na turnieju w Rzymie pokonał już dwie rakiety z top10 rankingu ATP - Tsongę i Gasqueta a teraz całkiem nieźle sobie radzi z Federerem, raczej przegra, ale gra naprawdę ładny tenis.
u Janowicza wychodzi jeszcze brak doświadczenia i podpalanie sie w pewnych newralgicznych momentach , no i niestety brak stabilności podczas całego spotkania. I jednak psychika, a ona jest kluczowa szczególnie w sportach indywidualnych. Będą z niego ludzie, ale jeszcze sporo do poprawy.
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
"Racja jest jak dupa, każdy ma swoją" "Panie Marszałku a jaki program tej partii? - Najprostszy z możliwych, bić kurwy i złodziei, mości hrabio" J Piłsudski
"W sferze sportowej mam całkowite zaufanie do Grzegorza Smolnego [wiceprezesa Pogoni]. Uważam, że jest jednym z najlepszych dyrektorów sportowych w Polsce."
Odp: Tenis,piłka ręczna,pływanie,lekkaatletyka i inne sporty - 07/06/2013 17:58
Kilka razy w ciągu tego meczu nie wytrzymywał ciśnienia i tak niestety było w ostatnim gemie. Ale po 4,5 godzinach ganiania w upale za piłkami Nadala jest to zrozumiałe :p Najbardziej kuriozalna była ta piłka, po której wpadł na siatkę, gdyby ją spokojnie skończył to raczej by wygrał
Ostatnio edytowany przez: ManeS, 7 czerwca 2013, 18:09 [1 raz(y)]
No wiadomo, że przedwczesny finał. Nadal i Djoko są najlepsi na świecie a Roger rozstawiony wyżej przez tą przerwę Nadala. Ani Ferrer ani Tsonga nie są w stanie zagwarantować takiego tenisa
hiszpański finał .Trzymam kciuki za Ferera.Nalezy mu się wreszcie jakiś sukces.Dzisiaj zmiótł z kortu oszołomionego Tsongę i na podmęczonego Rafę może być godnym rywalem.
No wiadomo, że przedwczesny finał. Nadal i Djoko są najlepsi na świecie a Roger rozstawiony wyżej przez tą przerwę Nadala. Ani Ferrer ani Tsonga nie są w stanie zagwarantować takiego tenisa
hiszpański finał .Trzymam kciuki za Ferera.Nalezy mu się wreszcie jakiś sukces.Dzisiaj zmiótł z kortu oszołomionego Tsongę i na podmęczonego Rafę może być godnym rywalem.
Też będę mu kibicował, ale nie oszukujmy się, coś takiego jak podmęczony Rafa nie istnieje . Ferrer wygrywa mądrym graniem geometrią kortu, ganianiem przeciwnika z jednej strony na drugą aż w końcu nie dojdzie, a Nadala to można ganiać do woli a i tak odegra . Jedyna szansa, że będzie miał słabszy dzień i nie będzie tak trafiał.
Jedyna szansa, że będzie miał słabszy dzień i nie będzie tak trafiał.
ostatni słabszy dzień Nadala na kortach w Paryżu miał miejsce jakieś 3-4 lata temu.
wystarczy żeby zagrał tak jak w 2 pierwszych rundach i Ferrer mógłby to wykorzystać
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.