Odp: sPORTOWCY - pytania i odpowiedzi (silownia, sztuki walki) - 20/02/2010 17:18
mam pytanko w sprawie diety. pewnie już wcześniej było ale wiadomo każdy potrzebuje indywidualnie. Znacie może jakąś rozsądną dietę "kulturystyczną ". Chodzę na siłownie 3 razy w tyg do tego jeszcze 2 treningi w BT. Ważę 90 kg, wzrost 182 około lekki brzuszek . Wiem że od samego ćwiczenia nie za wiele zdziałam dlatego muszę w końcu zacząć się jakoś odżywiać.Wiem że trzeba się regularnie odżywiać i nie jeść śmieci. Może macie jakiś sprawdzone sposoby które DZIAŁAJĄ? Pozdrawiam.
Gdy na mnie nastają złośliwi, by zjeść moje ciało, wtenczas oni, wrogowie moi i nieprzyjaciele, chwieją się i padają.
Z dieta to jest tak, ze ot tak nie jest sie w stanie komus jej rozpisac...Musisz sam poczytac o tym i dostosowac ja do swoich mozliowsci i upodoban.Druga wersja to znalezc jakiegos kolege, ktory sie zna i wspolnie wymeczyc jadlospis.Zmudna praca.
Z drugiej strony po prostu zacznij jesc 5-7 posilkow dziennie stosujac nieprzetworzone produkty :
jajka, twarog chudy,piers z kurczaka, wolowina, ryby(losos, makrela, dorsz),tunczyk w sosie wlasnym, ryz, kasza gryczana, orzechy wloskie, migdaly, slonecznik, oliwa z oliwek, siemie lniane
mam pytanko w sprawie diety. pewnie już wcześniej było ale wiadomo każdy potrzebuje indywidualnie. Znacie może jakąś rozsądną dietę "kulturystyczną ". Chodzę na siłownie 3 razy w tyg do tego jeszcze 2 treningi w BT. Ważę 90 kg, wzrost 182 około lekki brzuszek . Wiem że od samego ćwiczenia nie za wiele zdziałam dlatego muszę w końcu zacząć się jakoś odżywiać.Wiem że trzeba się regularnie odżywiać i nie jeść śmieci. Może macie jakiś sprawdzone sposoby które DZIAŁAJĄ? Pozdrawiam.
Podbij do mnie(gg w profilu), coś wymyślimy.
Kostek88...po szkole jakieś jesteś związanej z dietetyką?
Nie ale często przy układaniu diety pomaga mi człowiek który jeszcze niedawno startował w zawodach kulturystycznych, więc i ja co nieco ogarniam ten temat.
Odp: sPORTOWCY - pytania i odpowiedzi (silownia, sztuki walki) - 17/03/2010 21:23
Moze ktos z was sie orientuje jak jest z trwaloscia odzywek...
Mam odzywke weglowodanowa, ktora byla uzywana pare miesiecy temu, nie zostala skonczona i stala zamknieta szczelnie w sloju, w ciemnym pomieszczeniu.
Tak sie zastanawiam czy jeszcze mozna jej teraz uzywac czy juz nie bardzo...
Mozna jakos poznac czy jest juz zepsuta?
Kiedys chyba widizalem opakowanie chyba po kretnie i strasznie smierdziala jak by rybami
//EDIT:
Juz z tego co sie dowiedizalem, to nie psuja sie te odzywki jak sa zamkniete.
Teraz moze jakis spec mi powie ile brac tej odzywki (Mass XXL) aby juz zbytnio nie tyc (wywalilem juz ta stara rozpiske pozatym wtedy chcialem ogolnie przytyc- teraz juz nie chce)
Tylko po treningach z woda domyslam sie ale w jakiej ilosci?
Ostatnio edytowany przez: V..., 17 marca 2010, 21:35 [2 raz(y)]
Odp: sPORTOWCY - pytania i odpowiedzi (silownia, sztuki walki) - 17/03/2010 21:55
Vega
Wypij ją z wodą lub z mlekiem z mleczkiem smakuje jak shake z mc donalda;] . Woda jest lepsza jeżeli chcesz aby odkładało się mniej fatu, wiadomo u facetów najwięcej odkłada się niestety na brzuchu ;/ . Jeżeli nie będzie po niej żadnych buli brzucha itp. to możesz pić śmiało. Jeżeli ktoś nie ma do tego tendencji to lepsza jest z mlekiem ;] .Najważniejsze żeby na noc nie przyjmować dużej ilości węgli, jeżeli kogoś po tym otłuszcza. Jeżeli chcesz mieć czystą masę mięśniową, to dobre są aminokwasy , białko do tego dieta i kreatyna , lub też jakiś boster przedtreningowy. Niestety taka prawda jest kasa jest i masa ;]. Możesz brać też takie porcje jak tam pisze , a do tego np aeroby typu : bieganie rowerek itp. Wtedy stracisz trochę brzucha.
Najbardziej polecam Ci jednak poprzeglądać fora kulturystyczne, polecam SFD, znajdziesz tam bardzo dużo przydatnych porad.
Biore je juz od dosc dawna no i daje rade,calkiem przyjemne w smaku(ciastko kruche).
Dosyć dobre lecz niedawno powstały jeszcze lepsze, Łowieckie WPC które cechuje się o wiele lepszą rozpuszczalnością i lepszym smakiem bez porównania ! ,oraz Wpc protein plus z VitaFit.
Wszystkie te białka mają podobną cenę ,z czego te ostatnie jest najnowsze i najwyżej oceniane, zawiera białka pochodzenia zwierzęcego które cechuje sie lepszą wchłanialnością przez organizm, a do tego przepyszny smak i wzorowa rozpuszczalność, jadłem już te wszystkie obecnie szamam protein plus, i wkrótce zamawiam kolejne ;]. Wszystkie te białka przeszły pozytywnie testy. Niech moc będzie z Wami ogry ^^ .
Vega
Wypij ją z wodą lub z mlekiem z mleczkiem smakuje jak shake z mc donalda;] . Woda jest lepsza jeżeli chcesz aby odkładało się mniej fatu, wiadomo u facetów najwięcej odkłada się niestety na brzuchu ;/ . Jeżeli nie będzie po niej żadnych buli brzucha itp. to możesz pić śmiało. Jeżeli ktoś nie ma do tego tendencji to lepsza jest z mlekiem ;] .Najważniejsze żeby na noc nie przyjmować dużej ilości węgli, jeżeli kogoś po tym otłuszcza. Jeżeli chcesz mieć czystą masę mięśniową, to dobre są aminokwasy , białko do tego dieta i kreatyna , lub też jakiś boster przedtreningowy. Niestety taka prawda jest kasa jest i masa ;]. Możesz brać też takie porcje jak tam pisze , a do tego np aeroby typu : bieganie rowerek itp. Wtedy stracisz trochę brzucha.
Najbardziej polecam Ci jednak poprzeglądać fora kulturystyczne, polecam SFD, znajdziesz tam bardzo dużo przydatnych porad.
Wiem, ze najlepiej z mlekiem smakuje ale juz mysle, ze mam zbyt duzy brzuch i go staram sie zwalczyc.
Wiem tez ze powiniennem wegle przyjkowac tylko do 30min po treningu aby w brzuch nie poszlo.
Napisales aby nie przyjmowac na noc... trening zazwyczaj mam po 19 wiec planuje pic kolo 21...
Co do treningu to mam rozpisany i wiem co mam robic.
Nie wiem tylko jak z ta odzywka- kiedy ja brac i w jakiej ilosci (czy wogole ja brac- jak nie chce aby brzuch urosl choc w innych partiach chce jeszcze przybrac a nie rzezbic).
Odp: sPORTOWCY - pytania i odpowiedzi (silownia, sztuki walki) - 21/03/2010 10:49
To bierz masówkę tylko przed treningiem jak masz problem z nabieraniem tej niepotrzebnej masy.
Przyjmowanie węgli po treningu , to nie chodzi o to że pójdzie na brzuch, bo jeżeli byś nie jadł po siłowni lub jadł mało to byś zgubił szybciej brzuch, ale za to nie zrobił byeś masy no bo z czgo ? .Zakup sobie białko jakieś, te które wymieniłem są akurat tanie i dobre, zresztą zobacz sobie opinie aby się upewnić. Białko jest przydatne aby zbudować czystą beztłuszczową masę mięśniową, do tego dokup sobie jakiegoś spalacza, sprawdź najpierw jakie ludzie polecają, i ćwicz brzuch, bieganie , rowerek. Gwarantuję,że będziesz gubił brzuch i nabierał czystej masy mięśniowej. Gainery , białka itp to tak naprawdę wspomagacze i stosuje się je do braków w diecie. Jak nie masz jeszcze pewności to polecam Ci poczytać jakieś fora kulturystyczne, albo przejść do sklepu z suplami u Rafała Borysiuka na Ul. Puławskiego koło turzynu.
To bierz masówkę tylko przed treningiem jak masz problem z nabieraniem tej niepotrzebnej masy.
Przyjmowanie węgli po treningu , to nie chodzi o to że pójdzie na brzuch, bo jeżeli byś nie jadł po siłowni lub jadł mało to byś zgubił szybciej brzuch, ale za to nie zrobił byeś masy no bo z czgo ? .Zakup sobie białko jakieś, te które wymieniłem są akurat tanie i dobre, zresztą zobacz sobie opinie aby się upewnić. Białko jest przydatne aby zbudować czystą beztłuszczową masę mięśniową, do tego dokup sobie jakiegoś spalacza, sprawdź najpierw jakie ludzie polecają, i ćwicz brzuch, bieganie , rowerek. Gwarantuję,że będziesz gubił brzuch i nabierał czystej masy mięśniowej. Gainery , białka itp to tak naprawdę wspomagacze i stosuje się je do braków w diecie. Jak nie masz jeszcze pewności to polecam Ci poczytać jakieś fora kulturystyczne, albo przejść do sklepu z suplami u Rafała Borysiuka na Ul. Puławskiego koło turzynu.
dobrze prawisz, ale nie zapominaj, ze do spalania tluszczu tez jest potrzebna energia, ale nie tylko ta pobierana z zapasow. Duzo fatu pali sie nie podczas treningu tylko bezposrednio po nim dlatego jesli chcesz zrzucic troche wagi potrzeba takze uzupelnic wegle od razu po treningu, tylko jesli ma sie problem z odkladaniem brzucha to polecam wegle latwoprzyswajalne - Vitargo (bezcukrowe) troche drozsze, no ale cos za cos...
To bierz masówkę tylko przed treningiem jak masz problem z nabieraniem tej niepotrzebnej masy. Białko jest przydatne aby zbudować czystą beztłuszczową masę mięśniową, do tego dokup sobie jakiegoś spalacza, sprawdź najpierw jakie ludzie polecają, i ćwicz brzuch, bieganie , rowerek. Gwarantuję,że będziesz gubił brzuch i nabierał czystej masy mięśniowej.
Moim zdaniem to co piszesz jest trochę podkolorowane. Odchudzając się czy robiąc redukcję nie zrobi się masy. Albo robi się masę, albo redukcję i utrzymuje zbudowany wcześniej mięsień. Nie da rady spalać tłuszczu i budować masy jednocześnie. Amen
Dla nas liczą się chwile. I to my przeżyjemy życie tak jak się powinno. Na całego. Bo do grobu nic nie zabierzemy...a pamięć pozostanie na zawsze!
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.