Odp: sPORTOWCY - pytania i odpowiedzi (silownia, sztuki walki) - 07/02/2010 13:01
Instruktorem nie jestem, ale wydaje mi sie ze po porstu lepij na skosie (wiekszy bodzic na miesni brzucha) niz zwyczajne brzuszki na plasko.Z tym , ze caly czas sa nowe badania i nowa wiedza i teraz wiemy , ze lepiej jest wyizolowac miesnie brzucha tak jak to jest chociazby w a6w niz katowac sie po 500 brzuszkow.
Odp: sPORTOWCY - pytania i odpowiedzi (silownia, sztuki walki) - 07/02/2010 15:59
na brzuch bardzo dobrym cwiczeniem jest podnoszenie wyprostowanych nog wiszac na drazku, ewentualnie mozna polozyc sie na laweczce, tak aby tylek byl na koncu lawki i wtedy unosic nogi. Przy brzuszkach bardzo duzo pomagasz sobie miesniami grzbietu a przy tym cwiczeniu wykorzystujesz tylko miesnie brzucha (najbardziej dolne, pomaga na tzw. oponke ). Aeroby i jeszcze raz aeroby to klucz do sukcesu w walce z brzuchem!
Odp: sPORTOWCY - pytania i odpowiedzi (silownia, sztuki walki) - 08/02/2010 22:53
Co do BCAA: sprawa jest dosc skomplikowana. Mam kolege, biegajacego w MKL-u oraz kadrze Polski, sprinter. Obecnie zaczal pracowac ze specjalista od suplementacji, ktory stwierdzil, iz BCAA to tylko i wylacznie placebo. Jednoczesnie jak sam je bralem to zauwazylem, ze jestem lepiej zregenerowany (jadlem i spalem tyle samo co zwykle), wiec ciezko jednoznacznie mi sie wypowiedziec.
A, sam jadlem Amino 6800 Treca.
daj sobie spokój z HMB chyba ze lubisz wydawac hajs na darmo-to wrzuc to lepiej do puszki na stadionie :d heh BCAA, i inne aminokwasy są bardzo ważne jezeli chodzi o suplementacje..w sumie podstawowa rzecz podobnie jak białko
jeśli chodzi o cene i jakość amino to Uniliver Universala, firma znana,efekty widoczne a cena niezbyt wysoka
http://www.sfd.pl/sklep/Uni_Liver-opis507.html masz chociazby tutaj
Wasza nienawiść daje mi siłę, żebym stał się mocniejszy!Na zawsze w moim sercu tylko MKS Pogoń Szczecin!
Odp: sPORTOWCY - pytania i odpowiedzi (silownia, sztuki walki) - 09/02/2010 14:10
HMB jest o tyle beznadziejne że dystrybutorzy w opisie tego specyfiku wypisują niestworzone rzeczy przez co można sie nabrać na niesamowite efekty, jednak przy zaawansowanej suplementacji jest bardzo docenianie w szerokim gronie . Co do samego BCAA ma działanie antykataboliczne i przydaje sie przy redukcji jak i przy robieniu masy przy czytaniu opisów warto podejść z dystansem do opisu dystrybutora.. HMB nie koniecznie, BCAA z doświadczenia jak najbardziej polecam ale żeby to było przemyślane
Odp: sPORTOWCY - pytania i odpowiedzi (silownia, sztuki walki) - 15/02/2010 11:47
kolejne moje pytanie do specjalistów kilka razy "uciekla" mi noga w kolanie w bok. dlugo sie ogarnialem i przestalem w noge grac bo wlasnie pierwszy raz mi sie to stalo jak na wyprostowana noge wyladowalem. no i w normalnym zyciu czyli chodzeniu, jezdzeniu na rowerze, bieganiu, graniu w siatke itp itd jest spoko ale ostatnio poszedlem po dluuuugiej przerwie na hale pograc w noge i czuje ze to kolano takie niezbyt pewne jest. polecicie jakies cwiczenia na wzmocnienie?? kiedys Brożek też mial podobnie w ktoryms meczu, nawet mocniej i po kilku tygodniach gral a ja sie uzeralem z lekarzami, zabiegami i innymi pierdolami pare miesiecy.
Dzieki.
Tabeli jakiejs tam co prawda nie ma, ale na jedenej stronie wyczytalem, ze:
Norma dla mężczyzn to 15% - 20% tkanki tłuszczowej w organiźmie.
Norma dla kobiet to ok. 25% - 30% tkanki tłuszczowej.
Nie wiem na ile to wiarygodne, bo mam 16% i moim zdaniem brzuch jest sporo za duzy. Chyba, ze wsyztsko mi sie w nim odklada tylko KOlega ma 13% a jest takiej normalnej/mocnej budowy.
Ciekawy jestem tez na jakies zasadzie dziala te urzadzenie do pomiaru, bo polegalo to na wprowadzeniu wzrostu, wagi i wielu i na wyprostowanych rekach przed soba sie to trzymalo i pojawial sie wynik.
Chce zmienic silke i chodzi mi po glowie Antidotum na Pomorzanach(dosyc blisko mam) KLIK Byl moze ktos tam? jakies uwagi,spostrzezenia? Bo niewiem czy warto.
Jak juz jestes w okoliach pomorzan to polecam Cukrowa (1 wstep gratis). Chyba najwieksza, najlepsza sprzetowo i jakosciowo silka, do tego prowadzona z glowa.
Chce zmienic silke i chodzi mi po glowie Antidotum na Pomorzanach(dosyc blisko mam) KLIK Byl moze ktos tam? jakies uwagi,spostrzezenia? Bo niewiem czy warto.
2 karnety miesięczne tam wykorzystałem, jeśli nie masz auta dobry dojazd (przystanek tramwajowy zaraz przy siłce), a sama siłownia nie jest jakaś ogromna, jedna salka taka dość sporawa, sprzętu wystarczająco dużo, schludnie, ludzi przeważnie niedużo więc nie ma tłoku, szatnia z szafkami na klucz. Minus, że tylko jeden prysznic.
Jak juz jestes w okoliach pomorzan to polecam Cukrowa (1 wstep gratis). Chyba najwieksza, najlepsza sprzetowo i jakosciowo silka, do tego prowadzona z glowa.
Ta siłownia na Cukrowej to w którym miejscu mniej więcej? Mają jakąś stronkę internetową? W jakiej cenie wjazd i jak karnetowo to wychodzi? Najlepsza sprzętowo, ale mówisz o ilości, doborze czy może nowości?
Dla nas liczą się chwile. I to my przeżyjemy życie tak jak się powinno. Na całego. Bo do grobu nic nie zabierzemy...a pamięć pozostanie na zawsze!
Ta siłownia na Cukrowej to w którym miejscu mniej więcej? Mają jakąś stronkę internetową? W jakiej cenie wjazd i jak karnetowo to wychodzi? Najlepsza sprzętowo, ale mówisz o ilości, doborze czy może nowości?
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.