Chciałem się zapytać co powinienem zakupić do treningów MT - jakie rękawice, co jeszcze itd.
No i dodatkowo jeśli ktoś miał do czynienia z wyżej wymienionym trenerem, to chciałem zapytać o opinię na temat zajęć prowadzonych przez niego.
Aha, i byłbym wdzięczny jeszcze za informacje (jestem osobą, która wcześniej nie trenowała żadnych SW) na co przede wszystkim zwrócić uwagę od pierwszego treningu, czego się spodziewać).
Pozdrawiam, i z góry dzięki za odpowiedź .
zostawiam więzy, wola odzyskała niepodległość
siłę i pewność, jeśli czujesz to chodź ze mną
jak nie zostawiam na którymś przystanku strach
i tych słabych, co marzenia umieją spełnić tylko w snach
Od poniedziałku chciałem zacząć przygodę z Muay Thai w Nak Muay Marcina Parchety.
Chciałem się zapytać co powinienem zakupić do treningów MT - jakie rękawice, co jeszcze itd.
No i dodatkowo jeśli ktoś miał do czynienia z wyżej wymienionym trenerem, to chciałem zapytać o opinię na temat zajęć prowadzonych przez niego.
Aha, i byłbym wdzięczny jeszcze za informacje (jestem osobą, która wcześniej nie trenowała żadnych SW) na co przede wszystkim zwrócić uwagę od pierwszego treningu, czego się spodziewać).
Pozdrawiam, i z góry dzięki za odpowiedź .
Zamiast się okupywać sprzętem idź i najpierw oceń czy to dla Ciebie.. Bo po dwóch treningach sie odwidzi i będzie płacz o wyrzucone pieniądze w błoto. Czego sie spodziewać? Słuchaj, słuchaj i jeszcze raz słuchaj, włóż w trening 150%, a później będzie lżej
Metoda druga:
Według tej metody każde ćwiczenie wykonujemy dokładnie raz, po czym od razu przechodzimy do następnego. Gdy wykonamy wszystkie 6 ćwiczeń po jednym razie, to mamy jednen cykl.
Wygląda to więc tak:
1 ćwiczenie po 1 raz każdą nogą
2 ćwiczenie 1 raz
3 ćwiczenie po 1 raz każdą nogą
4 ćwiczenie 1 raz
5 ćwiczenie 6 zmian nóg
6 ćwiczenie 1 raz
I w tym momencie mamy dopiero 1 cykl.
W dniu 8 mamy 8 cykli, dlatego musimy non stop 8 razy wykonać powyższy schemat, aby otrzymać 1 serię.
Po każdej serii można zrobić sobie przerwę, nawet dłuższą niż godzina. Należy jednak pamiętać, aby przetrenować wszystkie serie przeznaczone na dany dzień, czyli w przypadku dnia 8 należy przetrenować 3 takie serie.
Metoda ta jest polecana przez większość trenerów fitness, dlatego, że ćwicząc w ten sposób nie męczymy jednych partii mięśni na raz, lecz rozkładamy zmęczenie symetrycznie między wszystkie partie, tzn "męczą się one równomiernie". Daje to nieco lepszy efekt ćwiczeń.
Witam, planuje ktoś z Was zamówienie odżywek na allegro? Przyłącze się z chęcią, chce kupić wiaderko ostrowii i nie chce sam płacić za przesyłkę. W razie czego podbijaci na gg.
Chyba, że ma ktoś tanie źródło ostrowii...
Nie kupuj ostrovi ! To jest największy syf! To najniższa półka odżywek, jeśli ten chłam można do tego zaliczyć. Lepiej zainwestuj te pieniądze w twaróg, lepiej na tym wyjdziesz Jeśli już chcesz kupić jakaś odżywkę to kup coś konkretnego, a nie wyrzucaj pieniądze w błoto!
Witam, planuje ktoś z Was zamówienie odżywek na allegro? Przyłącze się z chęcią, chce kupić wiaderko ostrowii i nie chce sam płacić za przesyłkę. W razie czego podbijaci na gg.
Nie kupuj ostrovi ! To jest największy syf! To najniższa półka odżywek, jeśli ten chłam można do tego zaliczyć. Lepiej zainwestuj te pieniądze w twaróg, lepiej na tym wyjdziesz Jeśli już chcesz kupić jakaś odżywkę to kup coś konkretnego, a nie wyrzucaj pieniądze w błoto!
Wiem na co się pisze. Gdybym miał więcej hajsu kupiłbym lepsze białko, a w tym miesiącu musi mi wystarczyć ostrowia.
...spójrz na te dziurawe szosy, anonimowe blokowiska i stare kamienice, gdzie każdy zna wszystkich sąsiadów z nazwiska. Spójrz na podmiejskie oazy...
Ja narazie jade bez odzywek i jakos dobrze mi idzie. Ci, ktorzy dopiero zaczynaja to ostrzegam : Praca,praca i jeszcze raz praca oraz najwazniejsze - cierpliwosc. Wszystko przyjdzie z czasem
Z doświadczenia wiem, że sama praca dużych efektów nie przyniesie. Do ciężkiej pracy należy dodać odpowiednią dietę. Sam nie posiadam jakiejś ścisłej, ale od ponad miesiąca staram się dobrze odżywiać. Koniec z Rabem
hehe a Ty z choinki sie urwales czy co ? Ostrowia to najlepsze bialko typu Wpc 80 (serwatkowe), wszystkie inne serwatki sa oszukane, a Ostrowia nie, co bylo udowodnione w niezaleznych testach. Ostrowia to bialko szybko przyswajalne, nie ma w nim innych mixow bialka, ale nie pisz ze to gowno bo osmieszasz sie, PS. Profil aminokwasowy ma bardzo przyzwoity.
hehe a Ty z choinki sie urwales czy co ? Ostrowia to najlepsze bialko typu Wpc 80 (serwatkowe), wszystkie inne serwatki sa oszukane, a Ostrowia nie, co bylo udowodnione w niezaleznych testach. Ostrowia to bialko szybko przyswajalne, nie ma w nim innych mixow bialka, ale nie pisz ze to gowno bo osmieszasz sie, PS. Profil aminokwasowy ma bardzo przyzwoity.
Jest tez bardzo konkurencyjny produkt dla ostrowii białko Łowickie
jako samo białko jest genialnym uzupełnieniem aczkolwiek kluczowe czynniki wypadaja niekorzystnie czyli smak, rozpuszczalnsoc i piana ...
Ostrowia najlepszym koncentratem białka serwatkowego?? Buhahahhahah gratuluje wiedzy w dziedzinie suplementacji, rozbawiłeś mnie tym niesamowicie Jeśli masz wiedzę na temat jakichś testów to podziel się nią z nami a nie sypiesz ogólnikami. Ostrowia to najniższa półka odżywek białkowych!! Koniec tematu.
Odp: sPORTOWCY - pytania i odpowiedzi (silownia, sztuki walki) - 06/02/2010 20:20
Dosc dziwne pytanie. Po robieniu brzuszkow na skosnej laweczce zawsze boli mnie krzyz. Inne osoby korzystajace z tej samej laweczki to zauwazyly. Jest to norma czy wynika z jakichs bledow w cwiczeniu? Nie utrzymuje prostych plecow lecz jestem przygarbiony w czasie cwiczen.
Odp: sPORTOWCY - pytania i odpowiedzi (silownia, sztuki walki) - 06/02/2010 20:27
Robienie brzuszkow na skosie jest raczej niepotrzebnym wysilkiem.Podczas wykonywania cwiczenia tylko 1/3 ruchu wplywa na miesnie brzucha i wlasnie jak zauwazyles obciaza krzyz jak i inne miesnie, ktore mozna sobie naciagnac.Lepiej sprobuj innych cwiczen, ktroe izoluja tylko miesnie brzucha np.spiecia.
Ostrowia najlepszym koncentratem białka serwatkowego?? Buhahahhahah gratuluje wiedzy w dziedzinie suplementacji, rozbawiłeś mnie tym niesamowicie Jeśli masz wiedzę na temat jakichś testów to podziel się nią z nami a nie sypiesz ogólnikami. Ostrowia to najniższa półka odżywek białkowych!! Koniec tematu.
troche chyba jednak Cię ponosi...białko ostrowii jest zajebiste chyba ze sie popsulo od ostatniego razu jak to bralem podobnie jak i pare znajomych mi osób i nikt jakoś nie narzekał....i nie spinaj sie bo nie jesteś jedynym tutaj znawca odżywek bo niejedna osoba stąd pochłonnęła dość spore ilości tego żeby Ci potwierdzić....oczywiście nie krytykuje białka kaizena czy innych z wyższych pólek ale nie trzeba wydać fortuny żeby osiągnąć wyniki.....
Wasza nienawiść daje mi siłę, żebym stał się mocniejszy!Na zawsze w moim sercu tylko MKS Pogoń Szczecin!
Robienie brzuszkow na skosie jest raczej niepotrzebnym wysilkiem.Podczas wykonywania cwiczenia tylko 1/3 ruchu wplywa na miesnie brzucha i wlasnie jak zauwazyles obciaza krzyz jak i inne miesnie, ktore mozna sobie naciagnac.Lepiej sprobuj innych cwiczen, ktroe izoluja tylko miesnie brzucha np.spiecia.
Dzieki za odpowiedz! W takim razie czemu w zalozeniach sluzy skosna?
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.