w domu cwicze od dawna pompki, hantelki, brzuszki, na silke wrocilem 2 miesiace temu po paru latach przerwy. wzrost 190, waga 77kg, trening taki ogolnorozwojowy zeby wzmocnic miesnie i masy nabrac, nie skupiam sie konkretnie na okreslonej partii miesni
Powyżej wkleiłem link do bardzo ciekawej lektury zarówno dla ćwiczących w domowym zaciszu jak i tych uczęszczających na siłownie.
Jeśli chcecie kupić jakieś odżywki to polecam sklep Elite Sport Food Rafała Borysiuka znanego szczecińskiego kulturysty. Zawsze coś doradzi i pomoże przy ułożeniu diety i treningu. Sklep znajduje się na Sikorskiego zaraz przy placu Kościuszki. Jeśli chodzi o internet to najtaniej jest zamawiać na stronie sfd.pl
Napisz coś więcej o sobie bo tak to raczej cięzko doradzić...
Staż , wzrost , waga , rodzaj treningu i cel.
w domu cwicze od dawna pompki, hantelki, brzuszki, na silke wrocilem 2 miesiace temu po paru latach przerwy. wzrost 190, waga 77kg, trening taki ogolnorozwojowy zeby wzmocnic miesnie i masy nabrac, nie skupiam sie konkretnie na okreslonej partii miesni
Jak cwiczysz na silownii to nie cwicz w domu, chyba ze brzuszki ;-), kazda partie rob raz w tygodniu, lacz np klatka + triceps, plecy +biceps, barki + nogi, do dnia w ktorym robisz biceps mozesz dodac przedramie. Brzuch mozesz katowac non stop. Nie przesadzaj z iloscia cwiczen i serii na dana partie. Np na klatke 3 x 4, biceps 2 x 3, 1 x 2, triceps 3 x 3, plecy 3 x 4, barki 3 x 4, nogi 3 x 4. Staraj sie cwiczyc jak najwiecej na wolnych ciezarach (hantle, sztangi), rob mniejszym ciezarem ale dokladniej, wolniej opuszczaj a szybciej podnos ;-), po silownii mozesz przyjac 50 g carbo (weglowodany), po 30 minutach bialko. Niezly wybor suplementow w Ultra Shopie na Jagiellonskiej,chlopaki napewno pomoga Ci w wyborze.
Napisz coś więcej o sobie bo tak to raczej cięzko doradzić...
Staż , wzrost , waga , rodzaj treningu i cel.
Jak cwiczysz na silownii to nie cwicz w domu, chyba ze brzuszki ;-), kazda partie rob raz w tygodniu, lacz np klatka + triceps, plecy +biceps, barki + nogi, do dnia w ktorym robisz biceps mozesz dodac przedramie. Brzuch mozesz katowac non stop. Nie przesadzaj z iloscia cwiczen i serii na dana partie. Np na klatke 3 x 4, biceps 2 x 3, 1 x 2, triceps 3 x 3, plecy 3 x 4, barki 3 x 4, nogi 3 x 4. Staraj sie cwiczyc jak najwiecej na wolnych ciezarach (hantle, sztangi), rob mniejszym ciezarem ale dokladniej, wolniej opuszczaj a szybciej podnos ;-), po silownii mozesz przyjac 50 g carbo (weglowodany), po 30 minutach bialko. Niezly wybor suplementow w Ultra Shopie na Jagiellonskiej,chlopaki napewno pomoga Ci w wyborze.
Na razie jak wracasz do formy po przerwie i chcesz się odbudować to odradzał bym suple od razu. Ćwicz przez jakiś czas na diecie w miarę bogatej w białko, a jeśli masz problemy z robieniem masy to musisz też odpowiednio dużo węglowodanów jeść. Jak już nie będziesz widział progresu to dopiero wtedy zaopatrz się w jakieś odżywki. Chodzi o to żeby z organizmu bez wspomagania wycisnąć jak najwięcej, a potem na suplach jechać dalej. Jak będziesz już coś brał to po treningu jak kolega napisał białko i węgle lub gainer, możesz jeszcze kreatynę dorzucić. Jak jeszcze żadnej nie brałeś to zacznij od monohydratu kreatyny.
Odp: sPORTOWCY - pytania i odpowiedzi (silownia, sztuki walki) - 20/12/2009 20:36
Witam chciałbym żeby ktoś mi coś doradził będe bardzo wdzięczny waże około 70-75 kg przy wzroście 180cm także gruby raczej nie jestem ale mam troche brzucha i to mi przeszkadza wie ktoś co robić żeby spalić ten brzuch jakoś żeby mieć płaski?niewiem jakieś ćwiczenia w domu pomogą?
Witam chciałbym żeby ktoś mi coś doradził będe bardzo wdzięczny waże około 70-75 kg przy wzroście 180cm także gruby raczej nie jestem ale mam troche brzucha i to mi przeszkadza wie ktoś co robić żeby spalić ten brzuch jakoś żeby mieć płaski?niewiem jakieś ćwiczenia w domu pomogą?
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.