Chłopaku , daruj sobie spalacze , dieta i aeoroby!
dlaczego darowac? ja schudlem dzieki spalaczowi, ale mysle ze to jednak placebo zadziałało. Dla mnie jako studenta kazdy suplement jest drogim wydatkiemi przez to że żarłem spalacz mniej jadłem wyrzuciłem słodycze alko ziemniaki bo nie chciałem mimo wydanych pieniaedzy na suple dalej sie obrzerać Ale oczywiscie do tego ciezki trening siłka 4 razy /tydzien plus raz w tyg piłka. Efekt? od stycznia do czerwca z 88kg do 81kg. i poki co bez jojo.
Schudłeś dzięki treningowi i zdrowemu odżywianiu.
Tzw.spalacze to tylko suplementy które pomagają w osiągnięciu zamierzonego celu.
Chłopak ma 18 lat i tylko 5 kg do zrzucenia .
Zamiast czytać w necie reklamy spalaczy ,wierzyć ze nie trzeba cwiczyć tylko je brać , lepiej zaoszczędzić na kasie i samemu wziąśc sie za porządny trening.
Poza tym na każdy organizm różnie te "spalacze" działają.
Trzeba cwiczyć sumiennie , to jest najważniejsze.
A ta silownia obok uniwerku? Fitnes team 24 czy cos takiego... To nie jest reda?
pierwsze slysze, cos slabo rozreklamowana, ale juz jest
http://www.fitnessteam24.pl/
Fitness Team 24 znajduje się między budynkiem Wydziału Zarządzania i Ekonomiki Usług a Eurocaschem. Wejdziesz do nas przez portiernię zakładu Waryński Famabud. Naszych obecnych członków prosimy o pokazywanie kart członkowskich na portierni.
KARNETY SUMMER:
SUMMER STUDENT 59 ZŁ (obowiązuje przez 1 miesiąc)
WEEKEND FITNESS 45 ZŁ (obowiązuje w soboty i niedziele przez 1 miesiąc)
SUMMER FITNESS 3x69 ZŁ miesięcznie lub 200 ZŁ z góry za 3 miesiące
Istnieje możliwość dokonywania wpłat przelewem na konto bankowe. W cenie karnetu wejścia bez ograniczeń czasowych i ilościowych oraz - na życzenie - konsultacje i treningi z trenerem osobistym oraz dziennik treningowy. Karnety są imienne. Zapraszamy nowych klientów na bezpłatny trening próbny.
Ogolnie orientuje sie ktos moze gdzie sa jakies ciekawe trningi typu kick boxing ,mma,muay thai ? W miare nie drogo i pozadnie?
Bersekers Team
chyba najlepszy klub sztuk walki w Szczecinie. W zależności od tego co chcesz trenować to sprawdź sobie cene. Jak naprawdę chcesz czegoś się nauczyć to spróbuj.
Odp: sPORTOWCY - pytania i odpowiedzi (silownia, sztuki walki) - 09/10/2009 17:52
20 lat, wysoki, raczej chudy, siłownia + basen (teraz regularnie, wcześniej nie), kondycja jako tako, siła raczej słabo, bez doświadczenia w treningach wcześniej, za to z chęciami - nie żeby zaistnieć na jakieś międzynarodowej arenie czy coś takiego, raczej żeby nauczyć się czegoś, czuć po prostu lepiej/pewniej.
Nadaję się w tym wieku (i z brakiem stażu) na jakąś sztukę walki? Jeśli ktoś by umiał pomóc, odpowiedzieć, jakieś wskazówki konkretne lub mniej...i czy ewentualnie jest oczywiście możliwość treningów w Szczecinie (jak tak to gdzie?). Z góry dziękuje
"...satysfakcja jest chwilowa - trwa moment, bo za chwilę będziesz chciał to zrobić jeszcze lepiej ziomek. Jeśli nie, to nie rozwiniesz się...'
20 lat, wysoki, raczej chudy, siłownia + basen (teraz regularnie, wcześniej nie), kondycja jako tako, siła raczej słabo, bez doświadczenia w treningach wcześniej, za to z chęciami - nie żeby zaistnieć na jakieś międzynarodowej arenie czy coś takiego, raczej żeby nauczyć się czegoś, czuć po prostu lepiej/pewniej.
Nadaję się w tym wieku (i z brakiem stażu) na jakąś sztukę walki? Jeśli ktoś by umiał pomóc, odpowiedzieć, jakieś wskazówki konkretne lub mniej...i czy ewentualnie jest oczywiście możliwość treningów w Szczecinie (jak tak to gdzie?). Z góry dziękuje
a czemu masz sie nie nadawac?
chcesz sie czuć pewniej a nie wygrywać zawody
cieżko polecić cokolwiek, bo nie wiadomo co polubisz, może warto zacząć od najzwyklejszego boksu a jak sie nie spodoba to dla odmiany spróbować np bjj myślę ze ktoś coś napisze jeszcze ciekawego
Ostatnio edytowany przez: Szymen, 9 października 2009, 19:30 [1 raz(y)]
nie wiem, zawsze myślałem że wiek w jakim się rozpoczyna treningi ma znaczenie. Sprawy typu: czym wcześniej zaczniesz tym np lepsze rozciągnięcie mięśni, czego np nie da się nadrobić parę lat później (przykładowo)
Zalezy o jakim wieku mowisz
Zaczniesz majac 15 lat to po roku staniesz na 80kg na serie i tyle,dalszy rozwoj mozliwy jest poprzez sterydy albo wielkie ilosci odzywek (pamietaj ,ze aby utzymac to co zbudowales za pomoca odzywek musisz miec dobra diete-czyli nie tak latwo) . Mowie o seriach normalnych bez mostkowania i innych czarow. W tym wieku szkoda tez stawow. Bardzo duzo w tym wieku witaminek idzie na budowe organizmu a nie na ekstremalny rozwoj tkanki miesniowej.
Oczywiscie moge sobie tak gadac bo sam mialem 16 jak zaczalem cwiczyc.
Na silownie nigdy nie jest za pozno
Najwazniejsza tak naprawde oprocz diety jest technika cwiczen. Nie pytaj na forum bo jak mozesz sie sluchac kogos skoro go nie widzisz. Ktos Ci mowi swoje a za monitorem ma 35 w bicepsie. Idz na silownie podejdz do trenera i zapytaj normalnie jak masz zaczac. Wracajac do techniki zapamietaj jedna wazna rzecz- Nie sugeruj sie jakimi ciezarami cwicza inni. Sa tacy ktorzy zakladaja duze ciezary na biceps i bujaja sie calym cialem w rytm hip-hop'u, tak powinni robic ludzie o ekstremalnej budowie ciala, ktorzy juz "prawidlowymi" ruchami nie sa w stanie doprowadzic do rozrostu tkanki miesniowej.
REASUMUJAC.
1. Pytaj fachowcow:trener, ktos ktory budowa ciala wzbudza Twoje zaufanie
2. Przygotuj zaskórniaki na odzywki, ewentualna diete(ale bez przesady, dieta to nie ciagle picie soczkow, tylko normalne jedzenie +wieksza ilosc weglowodanow i bialka, chyba ,ze chcesz schudnac)
3.SYSTEMATYCZNE I UCZCIWE CWICZENIA, CIEZARY TAKIE ABYS MOGL WYKONYWAC CWICZENIA POPRAWNIE!!
a czemu masz sie nie nadawac?
chcesz sie czuć pewniej a nie wygrywać zawody
cieżko polecić cokolwiek, bo nie wiadomo co polubisz, może warto zacząć od najzwyklejszego boksu a jak sie nie spodoba to dla odmiany spróbować np bjj myślę ze ktoś coś napisze jeszcze ciekawego
Tez proponuje Bjj, sport stosunkowo malo urazowy. Polecam Linke Gold Team ze wzgledu na naprawde zajebistych nauczycieli Mariusza i Macka Linke. Oprocz tego ,ze naucza Cie walczyc to jeszcze sa naprawde wporzadku ludzmi w szczegolnosci Mariusz , ktory w zyciu osobistym nigdy nie wykorzystuje swoich umiejetnosci i jest naprawde zyczliwym czlowiekiem. Najlepsza szkola jest raczej Bersekers Team .
Ktos cos pisal o Krav Madze. To od razu sobie odpuscie. U nas poziom jest tak marny ,ze az sie plakac ze smiechu chce. W dodatku jest taki jeden maly blondynek -instruktor, w zyciu skurw... i jest psem. Pokazuje jakim jest chamem, ubliza kobietom na sluzbie, gnebi zatrzymanych a w rzeczywistosci jest instruktorem o umiejetnosciach pawiana bez nogi
P.S. Z tego co wiem to jest psem na Pogodnie ale to nie potwierdzone informacje
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.