Autor
Wiadomość
   Hyde Park -> Gdzie na studia? << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
M_1948
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 6931 dni

Odp: Gdzie na studia? - 01/07/2009 21:09

kaktus napisał:  

Mateusz1948 napisał:  
a na US na wydział nauk ekonomicznych trudno sie dostać ? Warto tam sie wybrać ? Moze ktoś kilka zdań powiedzieć o tym wydziale ?

Masz na mysli wydzial nauk ekonomicznych i zarzadzania ? jesli tak to latwiej w kosmos wyleciec niz z tej uczelni :)

No chodzi mi o ten na Mickiewicza... a dlaczego tak uwazasz mozesz cos wiecej powiedzieć :) ?

''...to my przeżyjemy życie tak jak się powinno.. na całego! ''
nara
Kibic
Na forum od 7453 dni

**

Odp: Gdzie na studia? - 01/07/2009 21:24
a ja mam pytanko o informatyke i ekonometrie
bo tak patrze na te specjalizacje i nie wiem jaka jest tam w miarę normalna, może coś ktoś powiedzieć?
czy ciężko się dostać na IiE i SM na USie ? :D

kaktus
Kibic
Na forum od 7351 dni

Odp: Gdzie na studia? - 01/07/2009 21:26

Mateusz1948 napisał:  

kaktus napisał:  

Mateusz1948 napisał:  
a na US na wydział nauk ekonomicznych trudno sie dostać ? Warto tam sie wybrać ? Moze ktoś kilka zdań powiedzieć o tym wydziale ?

Masz na mysli wydzial nauk ekonomicznych i zarzadzania ? jesli tak to latwiej w kosmos wyleciec niz z tej uczelni :)

No chodzi mi o ten na Mickiewicza... a dlaczego tak uwazasz mozesz cos wiecej powiedzieć :) ?

Bo jest lajcik straszny i zeby tam nie zdac to musialbys wpasc pod samolot :) albo cos podobnego :)
IiE gowno straszne jak wszystko na univ bo ani z Ciebie informatyk ani ekonomista :)
jedyny plus Mickiewicza mozna na piwko wyskoczyc na stadion :)

nara
Kibic
Na forum od 7453 dni

**

Odp: Gdzie na studia? - 01/07/2009 21:30
@ kaktus

no ta, wiadomo US > wszystko : D

ale ogólnie jak już to coś więcej możesz powiedzieć? trudno się dostać, jaka specjalizacja w miarę ogarnięta itd. ?

abc
Kibic
Na forum od 6548 dni

Odp: Gdzie na studia? - 01/07/2009 21:37
nie wie ktos czy na akademii morskiej sa kierunki zamawiane przez rzad , chodiz mi o te stypendia w postaci 1000zl na meisiac

luki_717
Kibic
Na forum od 7581 dni

Odp: Gdzie na studia? - 01/07/2009 21:49
chcialbym zlozyc papiery na 3 uczelnie a mam tylko oryginal matury i odpis to zeby zlozyc na 3 musze zrobic kopie potwierdzona przez notariusza czy starczy ze zloze kopie i pokaze im oryginal zeby tam mi dopisali za zgodnosc z oryginalem?mozna tak wogole?

"My wszyscy wolimy zginąć, walcząc, aniżeli żyć na klęczkach." - gen. Anders Kliknij PolskieSerce
nara
Kibic
Na forum od 7453 dni

**

Odp: Gdzie na studia? - 01/07/2009 21:57

luki_717 napisał:  
chcialbym zlozyc papiery na 3 uczelnie a mam tylko oryginal matury i odpis to zeby zlozyc na 3 musze zrobic kopie potwierdzona przez notariusza czy starczy ze zloze kopie i pokaze im oryginal zeby tam mi dopisali za zgodnosc z oryginalem?mozna tak wogole?

można tak : )

możesz zrobić u notariusza, na uczelni, w sekretariacie, chodzi o potwierdzenie zgodności : ]

@ EDIT: fajne dupeczki są na Mickiewicza? : D

Ostatnio edytowany przez: nara, 1 lipca 2009, 22:10 [1 raz(y)]

Pit.
Kibic
Na forum od 7811 dni

Odp: Gdzie na studia? - 01/07/2009 22:15

luki_717 napisał:  

a nie ma czegoś takiego w tym roku że jest elektroniczna (na necie) rekrutacja wszędzie i jak dostajesz się to dopiero zanosisz papiery?

"...satysfakcja jest chwilowa - trwa moment, bo za chwilę będziesz chciał to zrobić jeszcze lepiej ziomek. Jeśli nie, to nie rozwiniesz się...'
luki_717
Kibic
Na forum od 7581 dni

Odp: Gdzie na studia? - 01/07/2009 22:28

Pit. napisał:  

luki_717 napisał:  

a nie ma czegoś takiego w tym roku że jest elektroniczna (na necie) rekrutacja wszędzie i jak dostajesz się to dopiero zanosisz papiery?

elektroniczna moze i jest ale papiery trzeba zaniesc przed wynikami

"My wszyscy wolimy zginąć, walcząc, aniżeli żyć na klęczkach." - gen. Anders Kliknij PolskieSerce
Pit.
Kibic
Na forum od 7811 dni

Odp: Gdzie na studia? - 01/07/2009 22:45

luki_717 napisał:  

Pit. napisał:  

luki_717 napisał:  

gdzie tak jest? Ja rok temu na polibudzie normalnie wklepywałem na stronce na necie wszystko, przyszły wyniki rekrutacji, zobaczyłem że się dostałem i dopiero papiery zaniosłem

"...satysfakcja jest chwilowa - trwa moment, bo za chwilę będziesz chciał to zrobić jeszcze lepiej ziomek. Jeśli nie, to nie rozwiniesz się...'
avelyn
Kibic
Na forum od 8245 dni

Odp: Gdzie na studia? - 02/07/2009 09:40

John Q. napisał:  
nie wie ktos czy na akademii morskiej sa kierunki zamawiane przez rzad , chodiz mi o te stypendia w postaci 1000zl na meisiac

ze szczecina jest tylko matma na uniwerku

Jeśli historia mogłaby nas czegokolwiek nauczyć, to niewątpliwie tego, że żaden naród nie stworzył wyższej cywilizacji bez poszanowania prawa do posiadania własności prywatnej
Ludwig von Mises
luki_717
Kibic
Na forum od 7581 dni

Odp: Gdzie na studia? - 02/07/2009 11:26

Pit. napisał:  

luki_717 napisał:  

Pit. napisał:  

luki_717 napisał:  

gdzie tak jest? Ja rok temu na polibudzie normalnie wklepywałem na stronce na necie wszystko, przyszły wyniki rekrutacji, zobaczyłem że się dostałem i dopiero papiery zaniosłem

Niezależnie od rejestracji elektronicznej kandydaci są zobowiązani
dostarczyć komplet dokumentów do Punktu Rekrutacyjnego Uczelni

Kibic
Na forum od 7724 dni

Odp: Gdzie na studia? - 02/07/2009 15:13
Skoro już taki temat.. koleżanka przez przypadek wpłaciła dwa razy opłatę rekrutacyjną a ten sam kierunek. Zwracają w takim przypadku tę nadpłatę czy przepada.. ?

Pogoń to barwy, historia, stadion, klimat - POGOŃ TO MY! || Hala Madrid!
wilk
Kibic
Na forum od 6848 dni

Odp: Gdzie na studia? - 02/07/2009 16:11

avelyn napisał:  

John Q. napisał:  

plus na ZUT :
* Automatyka i robotyka,
* Informatyka,
* Inżynieria materiałowa,
* Mechanika i budowa maszyn,
* Mechatronika.

exces
Kibic
Na forum od 6133 dni

*

Odp: Gdzie na studia? - 02/07/2009 18:18

wilk napisał:  

avelyn napisał:  

John Q. napisał:  

plus na ZUT :
* Automatyka i robotyka,
* Informatyka,
* Inżynieria materiałowa,
* Mechanika i budowa maszyn,
* Mechatronika.

na univ jeszcze chyba fizyka skoro matma ;)

tylko prawdziwa przyjaźń to potęga...
Tasior
Kibic
Na forum od 6346 dni

*

Odp: Gdzie na studia? - 02/07/2009 18:48

luki_717 napisał:  

Pit. napisał:  

luki_717 napisał:  

Pit. napisał:  

luki_717 napisał:  

Niezależnie od rejestracji elektronicznej kandydaci są zobowiązani
dostarczyć komplet dokumentów do Punktu Rekrutacyjnego Uczelni

Głupota! W praktycznie każdej uczelni dokumenty składa się po ogłoszeniu kto się zakwalifikował...

1948 MKS POGOŃ SZCZECIN
FC STARGARD
Pit.
Kibic
Na forum od 7811 dni

Odp: Gdzie na studia? - 02/07/2009 18:56

śmielaq89 napisał:  
Skoro już taki temat.. koleżanka przez przypadek wpłaciła dwa razy opłatę rekrutacyjną a ten sam kierunek. Zwracają w takim przypadku tę nadpłatę czy przepada.. ?

musi koleżanka napisać podanie o zwrot nadpłaty i zanieść jeszcze przed końcem rekrutacji. Mi rok temu zwrócili.

Kibic
Na forum od 7724 dni

Odp: Gdzie na studia? - 02/07/2009 19:18

Pit. napisał:  

śmielaq89 napisał:  

musi koleżanka napisać podanie o zwrot nadpłaty i zanieść jeszcze przed końcem rekrutacji. Mi rok temu zwrócili.

Jakbyś mógł służyć jakimś wzorem albo mniej więcej jak to napisać to byłbym wdzięczny :]

Pogoń to barwy, historia, stadion, klimat - POGOŃ TO MY! || Hala Madrid!
Pit.
Kibic
Na forum od 7811 dni

Odp: Gdzie na studia? - 02/07/2009 20:22

śmielaq89 napisał:  

Pit. napisał:  

śmielaq89 napisał:  

Jakbyś mógł służyć jakimś wzorem albo mniej więcej jak to napisać to byłbym wdzięczny :]

Hmm ja wzoru nie miałem. Po prostu trzeba to napisać w formie podania, w treści opisać problem (że przypadkowo się 'nadpłaciło) i na końcu wyrazić nadzieje na pozytywne rozpatrzenie sprawy;) Ja jeszcze dorzuciłem kopie dowodu wpłaty (chyba nawet trzeba było to zrobić). Pamiętam, że jak zanosiłem swoje to kobieta u mnie miała nawet specjalną listę takich co nadpłacili, zapisała moje nazwisko i po jakoś 2 tygodniach odebrałem hajs. A jak Twoja koleżanka ma jakieś ogólne wątpliwości, to powinna się przejść do dziekanatu tam gdzie 'nadpłaciła', to na pewno wszystko jej wytłumaczą;)

Plum
Kibic
Na forum od 7642 dni

Odp: Gdzie na studia? - 02/07/2009 20:40
Wszystkim nowym studenciakom życzę powodzenia z użeraniem się w dziekanatach :p

Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
 - 1  - 2  - 3  - 4  - 5  - 6  - 7  - 8  - 9  - 10  - 11  - 12  - 13  - 14  - 15  - 16  - 17  - 18  - 19  - 20  - 21  - 22  - 23  - 24  - 25  - 26  - 27  - 28  - 29  - 30  - 31  - 32  - 33  - 34  - 

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.04 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005