W Ninji, najwiekszy wybor, a co do ceny, lepiej na nia nie patrzec bo mozna sie przejechac, z takiej sredniej polki, polecam rekawice firmy all right, sprawdzone i wytrzymale.
Jak napisalem nigdy nie bralem zadnych supli, jestem stosunkowo mlody i stad moje obawy, na internecie znalazlem takie cos: KLIK
mysle ze jakby do tego strzelic czysta L-Karityne to bylo by dobrze.
Wiadomo ze samo sie nie zrobi, ale sam wiesz jak z dietami, a suple to tez swego rodzaju motywacja do przestrzegania diety.
pozdrawiam.
Jak chcesz brac spalacz typu Thermo speed extreme to kupowanie do tego czystej L- Karnityny to glupota i strata pieniedzy, do spalacza bym kupil bialko, jesli oczywiscie zamierzasz cwiczyc na silownii a nie same aeroby robic. A Thermo Speed bylo tansze na sfd i do tego 120 kapsow bodajze.
Najpierw ułóż sobie dietę żeby ją po czasie odpowiednio suplementować. Aczkolwiek l-karnityna nie jest aż tak strasznie inwazyjna, poczytaj jak ona działa i sam odpowiedz sobie na swoje pytanie. Na mnie osobiście działało i polecam, ale tylko przy dobrej diecie
Jak napisalem nigdy nie bralem zadnych supli, jestem stosunkowo mlody i stad moje obawy, na internecie znalazlem takie cos: KLIK
mysle ze jakby do tego strzelic czysta L-Karityne to bylo by dobrze.
Wiadomo ze samo sie nie zrobi, ale sam wiesz jak z dietami, a suple to tez swego rodzaju motywacja do przestrzegania diety.
pozdrawiam.
Obydwa te suplementy różnią się działaniem więc to zależy też od tego co robisz, czy ostro bierzesz sie za ćwiczenie czy raczej aeroby
orientuje sie ktos gdzie najlepiej kupic rekawice bokserskie,tak zeby cena byla w miare przystepna?
W Ninji, najwiekszy wybor, a co do ceny, lepiej na nia nie patrzec bo mozna sie przejechac, z takiej sredniej polki, polecam rekawice firmy all right, sprawdzone i wytrzymale.
wielkie dzieki
'na pierwszym planie zaufanie,szczerośc,prawda, wysoko garda dla frajerów jazda!'
Czy ktos z uzytkownikow forum biegl kiedys w pelnym maratonie, jesli tak to bylbym wdzieczny za rady i wskazowki co do przygotowan.
Chcesz biec żeby przebiec czy biec żeby wygrać ? Tak czy siak kwestia zamyka się w sprawie tego czy jesteś wybiegany i czy masz odpowiednią siłę mięśni nóg
Odp: sPORTOWCY - pytania i odpowiedzi (silownia, sztuki walki) - 05/09/2009 18:48
Nie biegalem od czasow liceum ale swego czasu bardzo dobrze sobie radzilem na dystansach 5-10 km nigdy nie probowalem wiecej w tym roku maraton odpada bo na to potrzeba pewnie 2-3 miesiecy przygotowan a co do tego biec zeby wygrac to uwazam ze jak dobiegne to juz wygram.
Pytam ogolnie z ciekawosci czy ktos z forumowiczow probowal takiego wysilku i jak to jest w rzeczywistosci z przygotowaniami i samym biegiem.
Niech cię nie niepokoją
Cierpienia twe i błędy
Wszędy są drogi proste
Lecz i manowce są wszędy
O to chodzi jedynie
By naprzód wciąż iść śmiało
Nie biegalem od czasow liceum ale swego czasu bardzo dobrze sobie radzilem na dystansach 5-10 km nigdy nie probowalem wiecej w tym roku maraton odpada bo na to potrzeba pewnie 2-3 miesiecy przygotowan a co do tego biec zeby wygrac to uwazam ze jak dobiegne to juz wygram.
Pytam ogolnie z ciekawosci czy ktos z forumowiczow probowal takiego wysilku i jak to jest w rzeczywistosci z przygotowaniami i samym biegiem.
Ja nie próbowałem, ale kiedyś tam trenowałem lekkoatletykę i mniej więcej pamiętam jak się ludzie szykowali do maratonów czy półmaratonów(chodzi mi tutaj o trenerów). Trzeba być wybieganym bo to podstawa. Musisz sobie poszukać dokładnie na necie takich treningów jak: ciągły, cross, siła biegowa. Fajnie jakbyś znalazł sobie jakiś dobry trening na siłę dynamiczną na siłowni. No i biegać, biegać, biegać i jeszcze raz biegać i to takie wybiegania typowego maratończyka od 10km w górę. Głównie chodzi o siłę nóg, żeby Ci ich nie odcięło jak i o płuca. Swoją drogą poszukaj maila do Skarżyńskiego, myślę, że On by Ci mógł lepiej podpowiedzieć, a facet na prawdę umie biegać
Odp: sPORTOWCY - pytania i odpowiedzi (silownia, sztuki walki) - 08/09/2009 10:07
Jest ktoś w stanie napisać prosty zestaw ćwiczeń na poranki?? CHodzi mi tutaj o dokładną kolejność i rodzaj ćwiczeń.
Najlepiej na kilka minut zaraz po obudzeniu się (około 5 minut). Mam na myśli ćwiczenia w celu porannego rozruchu, dla lepszego krążenia itp ale także dla porannych ćwiczeń mięśni w celu poprawienia ich stanu i wyglądu.
pozdrawiam
Nie myślę "jak to będzie wyglądać", ale myślę "jak to zrobić"!
Czy ktos z uzytkownikow forum biegl kiedys w pelnym maratonie, jesli tak to bylbym wdzieczny za rady i wskazowki co do przygotowan.
Biegam regularnie dla zdrowia ale zdecydowanie krótsze dystanse-ok.10 km. Nie biegam dłuższych dystansów ponieważ uważam, że np.maraton to zarzynanie organizmu i więcej z tego szkody niż pożytku a bieg powinien dawać radochę.
Polecam świetną stronę o bieganiu- bieganie.pl. W zakładce trening znajdziesz tam plany treningowe przygotowujące do maratonu i to dla amatorów, średnio zaawansowanych jak i dla profesjonalistów. Na pewno coś dla siebie znajdziesz.
Poszukaj też w starszych artykułach jest np.opis ukończenia maratonu wg.koncepcji Gallowaya, polegający na robieniu w trakcie maratonu przerw na marsz- podobno przy tej metodzie wynik czasowy ukończenia maratonu jest nie gorszy niż byś cały maraton biegł a ukończenie biegu jest znacznie łatwiejsze.
Życzę powodzenia
Biegam regularnie dla zdrowia ale zdecydowanie krótsze dystanse-ok.10 km. Nie biegam dłuższych dystansów ponieważ uważam, że np.maraton to zarzynanie organizmu i więcej z tego szkody niż pożytku a bieg powinien dawać radochę.
Polecam świetną stronę o bieganiu- bieganie.pl. W zakładce trening znajdziesz tam plany treningowe przygotowujące do maratonu i to dla amatorów, średnio zaawansowanych jak i dla profesjonalistów. Na pewno coś dla siebie znajdziesz.
Poszukaj też w starszych artykułach jest np.opis ukończenia maratonu wg.koncepcji Gallowaya, polegający na robieniu w trakcie maratonu przerw na marsz- podobno przy tej metodzie wynik czasowy ukończenia maratonu jest nie gorszy niż byś cały maraton biegł a ukończenie biegu jest znacznie łatwiejsze.
Życzę powodzenia
Tak sobie to wszystko przegladam i nie wyglada za latwo, szczegolnie przy moim pracoholizmie przeplatanym z alkoholizmem weekendowym plany treningowe niemozliwe do zrealizowania chyba sprobuje na poczatek jakis polmaraton i zobacze jak pojdzie do pelnego maratonu bez odpuszczenia w pracy i zrezygnowania z sobotnich libacji nie ma co sie brac.
PS
Dzieki wszystkim za porady i odpowiedzi
Niech cię nie niepokoją
Cierpienia twe i błędy
Wszędy są drogi proste
Lecz i manowce są wszędy
O to chodzi jedynie
By naprzód wciąż iść śmiało
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.