Lekarz mi kiedyś powiedział że można to smarować jakąś maścią i trochę będą znikać, jednak nie znikną całkowicie, najlepiej jak pójdziesz do apteki i zapytasz o taką maść.
Fissan - to jest maść dla kobiet w ciąży redukuje powstałe już rozstępy
są jeszcze kremy które zapobiegają ich powstawanie
Ciekawe czy są jakieś lepsze maści?
Tyle co już opinii słyszałem....smarować tłuszczem, opalić, jakieś terapie... ciekawe co działa.
Odp: sPORTOWCY - pytania i odpowiedzi (silownia, sztuki walki) - 24/12/2008 12:45
Mam pytanie dotyczące suplementacji. Jeśli zażywam HMB w czasie treningów sportów walki, biegania, i ćwiczeń ze sztangą, mogę je łączyć z jakimiś innymi suplementami, które wpływają na wzrost masy mięśniowej? Jeszcze jedno pytanie co do do Amino Blend(aminokwasy). Otrzymałem je od kumpla po korzystniejszej cenie lecz nie wiem jakie odżywki białkowe dobrać by z sobą "współgrały"?
Mam pytanie dotyczące suplementacji. Jeśli zażywam HMB w czasie treningów sportów walki, biegania, i ćwiczeń ze sztangą, mogę je łączyć z jakimiś innymi suplementami, które wpływają na wzrost masy mięśniowej? Jeszcze jedno pytanie co do do Amino Blend(aminokwasy). Otrzymałem je od kumpla po korzystniejszej cenie lecz nie wiem jakie odżywki białkowe dobrać by z sobą "współgrały"?
najpierw zastanów się nad dietą co w niej brakuje możesz wtedy dobrać gainera aby uzupełnić dietę, hmb z tego co pamiętam średnio działa u osób trenujących dłuższy czas, a gainer to musisz zwrócić uwagę na jakość białka tam zastosowanego(różnica przyswajalności) zawartości tłuszczu i kaloryczności
Jeszcze jedno. Czy węglowodany w jakiś sposób nie przeciw działają? (jest wiele opinii)
ale czemu mają przeciwdziałać, aby nabrać jakiejkolwiek masy węgle muszą być dostarczone odpowiednio w dni treningowe i nietreningowe. Aby nie zalewać się zbytnio tłuszczem powinieneś pilnować diety, a wiec w dni nietreningowe ograniczać spożycie węgli a w treningowe uzupełniać przed treningiem aby podczas ćwiczeń mieć zapas do spalenia. Oczywiście są węglowodany proste np cukry i złożone np ryż.
Najlepiej dostarczać węgli złożonych. Aby nabrać masy mięśniowej powinieneś bardziej pilnować diety i jej kaloryczności wtedy mniej pójdzie w tłuszcz, również zależy to od typu budowy(tendencji do tycia itp)
poleci ktos dobra odzywke na mase w miare przystepnej cenie??
Jak masz budowe ektomorficzna musisz szukac odzywki u ktorej masz duza ilosc weglowdanow. Mass XXL jak napisal Vega czesto polecany, ja osobiscie polecam Vitalmax -Gainer 1, lub z drozszych pozycji Mutant Mass 6,8 kg.
Odp: sPORTOWCY - pytania i odpowiedzi (silownia, sztuki walki) - 08/03/2009 22:24
Przy robieniu bicepsa, kiedy odkładam hantle, sztangę czuje dość ostry ból w 2/3 wewnętrznej części przedramienia (licząc od łokcia) - czym to może być spowodowane i co z tym zrobić, ból po chwili przemija, ale jest to dość denerwujące, wcześniej nie miałem takich akcji.
Przy robieniu bicepsa, kiedy odkładam hantle, sztangę czuje dość ostry ból w 2/3 wewnętrznej części przedramienia (licząc od łokcia) - czym to może być spowodowane i co z tym zrobić, ból po chwili przemija, ale jest to dość denerwujące, wcześniej nie miałem takich akcji.
Jak cwiczysz sztanga prosta, zastap ja lamana (mniejsze napiecia i obciazenia), a cwiczenia hantelkami zastap innymi, np na wyciagu dolnym.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.