'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
Kibic Barcy zły, że komentator celebruje CR7? Pochwały się należały, Portugalia zagrała najlepszy mecz na tym śmiesznym ojro..Hiszpanie przez 90 minut nie byli w stanie stworzyć sobie strzeleckiej sytuacji..W dogrywce zabrakło im sił i Hiszpania zaczynała grać to co powinna od początku. Cóż...Zwycięsto jednej jak i drugiej drużyny byłoby zasłużone.
Poraz kolejny widać było że na taktyke Hiszpanii/Barcy wystarczy wysoki pressing i siły na 90minut gry.
Nie no komentator to jedno. Strasznie stronniczy był. Wkurwiające bylo to jego podniecanie się byle czym ze strony Portugalczykow.
Hiszpanie nie stworzyli żadnej sytuacji w meczu? Ale Portugalczycy oddali 2 strzały celne na bramke w calym meczu. Poza tym (pressing był bardzo ostry i męczący) to Portugalia siadła po 80 minucie i zanosiło sie wtedy ewidentnie na zwycięstwo Hiszpanów.
PS. Zimoch to ULTRAS dopiero jest! Boże, do czego to doszło...
Masz rację, dlatego napisałem, że obie ekipy zasługiwały na zwycięstwo. W sumie Portugalia to chyba pierwszy zespół z którym Hiszpania miała aż takie problemy?
Odp: Euro 2012 - Polska & Ukraina - 28/06/2012 14:53
Rozpierdala mnie ten hejting na Ronaldo. Zazdrość, że ja pierdole. Koleś ciężką pracą wyrobił sobie markę, i jest jednym z najlepszych grajków na świecie na tę chwilę. Ludzie tylko pierdolić potrafią, bo sami swoje marzenia już dawno powiesili na szubienicy. Na boisku liczy się to jak ktoś gra, a nie to jak wygląda.
Słyszałem kroki Boga, życie jest kruche
Mam złotą proporcję między umysłem a duchem
Wersów plecak, tysiące w zeszycie
Oślepiam blaskiem, jestem słońcem w zenicie
Odp: Euro 2012 - Polska & Ukraina - 28/06/2012 15:23
Hejting na Ronaldo był jest i jeszcze długo będzie - tak samo jak na Messiego. Z tym, że Messiemu gra przychodzi znacznie łatwiej można powiedzieć, że ma talent. A Ronaldo żeby osiągnąć taki poziom musiał ostro zapierdalać np. zostając samemu po treningach. Koleś miał tfu. ciągle ma wielkie ambicje i nie rozumiem czemu ludzie tak po nim jadą...Zazdrość?
Widze, że niewiele pojąłeś z tego co napisałem i jaka była tego intencja. Ja moge być sobie za marsjanami, nie jestem osobą publiczna. a poziom, brak obiektywności, wręcz tendencyjna stronniczość komentujących jest przerażająca, do tego brak merytorycznego przygotowania do transmisji, ciągle mylenie nazwisk i piłkarzy, bzdurne, nie mające nic z faktów anegdotki etc. To samo z głąbami siedzącymi w studiu z Szaranowiczem "leć, Adaś leeeć" na czele.
Apropo Hiszpanów - chciałbym poznać opinię tych wszystkich komentatorów, gdyby to Polska grała taki futbol. Chciałbym zobaczyć ich miny, gdyby cały świat nie mógł odebrać piłki Murawskiemu, Polańskiemu, Błaszczykowskiemu i Obraniakowi klepiącym po kilkadziesiąt podań w środku pola.
Poza tym jedno zdanie powinno zamknąć im wszystkim mordy.
To jest turniej. Tu trzeba grać mądrze i ekonomicznie. Niczym w biegu długodystansowym. Mądrze gospodarować siłami by mieć siły na mocny finisz.
Tymczasem ci pacjenci wymagają od zmęczonych sezonem Hiszpanów by Ci dla satysfakcji ekspertów wykrwawili się już w pierwszych meczach.
Równie dobrze ekspert komentujący bieg na 10 kilometrów może hejterować na Bekelego, że ten nie biegnie sprintem na pierwszych trzystu metrach.
Szczerze, to wolałbym, żeby w studiu na wzór włoski siedziały jakieś panienki z dużymi cyckami i gadały o modzie i fryzurach na euro. Zawartość merytoryczna przekazu byłaby na poziomie "ekspertów" ze studia ale przynajmniej obraz byłby przyjemniejszy dla oka :-)
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Rozpierdala mnie ten hejting na Ronaldo. Zazdrość, że ja pierdole. Koleś ciężką pracą wyrobił sobie markę, i jest jednym z najlepszych grajków na świecie na tę chwilę. Ludzie tylko pierdolić potrafią, bo sami swoje marzenia już dawno powiesili na szubienicy. Na boisku liczy się to jak ktoś gra, a nie to jak wygląda.
Nie chodzi o jego umiejętności i to jak do tego doszedł, tylko o postawę jaka kreuje swoja butą i brakiem respektu dla innych. tyle. juz leje na jego wizerunek lowelasa.
Nie chodzi o jego umiejętności i to jak do tego doszedł, tylko o postawę jaka kreuje swoja butą i brakiem respektu dla innych. tyle. juz leje na jego wizerunek lowelasa.
A ty jakbyś się zachowywał po tym jak cały mecz cały stadion gwizdałby za każdym razem jak masz piłkę? Taka reakcja obronna to chyba jest. Koleś który nie darzy innych respektem nie angażuję się w akcje charytatywne (chyba, że robi sobie tym promocje - nie wiem, nie znam). Moim zdaniem takim chamskim zachowaniem tylko się broni - bo co innego może robić? Z tego co widziałem w tv przed meczami dla ludzi czekających na autograf pod hotelem był miły. Ale chuj go tam wie jaki jest naprawde, nikt z nas go nie zna. Liczy się to co pokazuje na boisku.
Odp: Euro 2012 - Polska & Ukraina - 28/06/2012 16:35
Ja kurwa nie rozumiem czemu del bosque nie dał jeszcze nawet paru minut Llorente. Kolejny bardzo dobry sezon (ten chyba najlepszy w jego karierze?), ciągnie ten Athletic, bez niego nie doszli by ani do finału LE ani pucharu króla, a ten kurwa albo wpuszcza kopiącego się po czole Torresa albo jakiegoś kurwa Negredo...
"Racja jest jak dupa, każdy ma swoją" "Panie Marszałku a jaki program tej partii? - Najprostszy z możliwych, bić kurwy i złodziei, mości hrabio" J Piłsudski
"W sferze sportowej mam całkowite zaufanie do Grzegorza Smolnego [wiceprezesa Pogoni]. Uważam, że jest jednym z najlepszych dyrektorów sportowych w Polsce."
Ja kurwa nie rozumiem czemu del bosque nie dał jeszcze nawet paru minut Llorente. Kolejny bardzo dobry sezon (ten chyba najlepszy w jego karierze?), ciągnie ten Athletic, bez niego nie doszli by ani do finału LE ani pucharu króla, a ten kurwa albo wpuszcza kopiącego się po czole Torresa albo jakiegoś kurwa Negredo...
Z jednej prostej przyczyny. Aby grać z Llorente musiałby grać skrzydłami.
Był taki moment w meczu z Portugalią, że na boisku był Navas i Pedro. Jednak jeszcze przed nimi wszedł Fabregas i Del Bosque zamknął sobie drogę do zmiany systemu. Powinien te zmiany wykonać odwrotnie. Zobaczyć czy skrzydła będą ogarniać (a ogarniały) i wtedy wpuścić klasycznego napastnika. A tak boki chodziły a w środku pusto.
Ten mecz im nie wyszedł, zmiany nie takie. Ale typuje, że spokojnie wygrają to euro. Większy problem będą mieli z Włochami co pokazał pierwszy mecz. Niemców powinni bez problemu kulnąć. Podolski i Muller jakoś bez błysku, Ozil bez piłki jest kompletnie nie przydatny, a z Hiszpanami za często jej mieć nie będą. Napastnika na kontrę też nie mają. Boateng i Badstuber za słabi. Oby już dzisiaj ich koszmar pt. Italia pozbawił ich złudzeń i ta multikulturowa zbieranina wróciła po raz kolejny bez tytułu.
Hiszpanie nie stworzyli żadnej sytuacji w meczu? Ale Portugalczycy oddali 2 strzały celne na bramke w calym meczu. Poza tym (pressing był bardzo ostry i męczący) to Portugalia siadła po 80 minucie i zanosiło sie wtedy ewidentnie na zwycięstwo Hiszpanów.
Masz rację, dlatego napisałem, że obie ekipy zasługiwały na zwycięstwo. W sumie Portugalia to chyba pierwszy zespół z którym Hiszpania miała aż takie problemy?
Chyba zapomniałeś, że w pierwszym meczu Hiszpanie zremisowali 1:1 z Włochami przegrywając 0:1.
Co do Portugalii, to liczyłem, że pokonają Hiszpanów. Jak dla mnie zawiódł głównie Ronaldo, bo po nim najwięcej się oczekuje. A po tym meczu i jego strzałach na bramkę mam wrażenie, że on by się nadawał bardziej na kopacza do futbolu amerykańskiego. Tam trzeba nad poprzeczkę strzelać
A ty jakbyś się zachowywał po tym jak cały mecz cały stadion gwizdałby za każdym razem jak masz piłkę? Taka reakcja obronna to chyba jest. Koleś który nie darzy innych respektem nie angażuję się w akcje charytatywne (chyba, że robi sobie tym promocje - nie wiem, nie znam). Moim zdaniem takim chamskim zachowaniem tylko się broni - bo co innego może robić? Z tego co widziałem w tv przed meczami dla ludzi czekających na autograf pod hotelem był miły. Ale chuj go tam wie jaki jest naprawde, nikt z nas go nie zna. Liczy się to co pokazuje na boisku.
Radze zastanowić skąd bierze sie taka niechęć to tego grajka. Gwiżdżą na niego wszędzie, nie tylko w Polsce i na Ukrainie. Więc? A moze jak to mówił wczoraj "komentator" Iwański "nienawidzą go ci co sie go boją..."
swoja droga nie wiem którzy gorsi - hejterzy czy wyznawcy
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.