Telefonów jest od zaje**nia...
Wszedłem sobie na stronkę mediamartktu, posortowałem cenowo zaczynając od 1000 zł i:
1) 999 zł - Sony Xperia S, Nokia Lumia 625,
2) 949 - Samsung Ativ S
Każdy z nich da Ci już mniej więcej to, czego chcesz. Ale ja nie wiem czy nie dołożyłbym 2-3 stówek i nie wziął za 1299 prosto ze sklepu Samsunga Galaxy S III, Lumii 920, HTC One X czy np. widziałem oferty na allegro nówek Sony Xperii Z za 1199 zł.
Hmm... wybór klasycznych telefonów niestety nie jest zbyt duży. Ja na Twoim miejscu wybierałbym coś z takich modeli:
1) Nokia 515
2) Nokia E52
3) Samsung Solid E2370(słaby aparat, ale bateria mega)
4) Samsung S5610
5) mimo braku 9 przycisków, a klawiatury qwerty Nokia Asha 302 też mogłaby spełnić zadanie.
Odp: Jakie macie telefony komórkowe????? - 21/01/2014 03:39
Dzięki Wam obu za propozycje. Jak na razie najbardziej przekonuje mnie Nokia515, ale to jeszcze się zobaczy. Co do Samsung S5610 - właśnie taki mi teraz nawalił, stąd ten model zdecydowanie odpada.
malcoolm - tak android, jak zobaczylem u koleżki ostatnio tego windowsa to się przeraziłem. No i apek strasznie mało, a nudę w pracy czasem jakoś trzeba zabić
Odp: Jakie macie telefony komórkowe????? - 23/01/2014 13:46
Ale microsim to nie jest wada ani zaleta. Wymienia się ją za darmo (play) w salonie. Później oczywiście przekłada się to normalnie do innego telefonu wraz z adapterem..minus? Trzeba wtedy ten adapter mieć ze sobą
Odp: Jakie macie telefony komórkowe????? - 23/01/2014 21:23
To wygląda tak: microsim jest do wyłamania z adaptera (a raczej z ramki wielkości normalnej karty sim, która jest wyłamywana z tej dużej karty "ala" karta kredytowa). Nic nie trzeba kupować, nic wycinać. Wszystko się wyłamuje - a w przypadku chęci zmiany ponownie z micro na zwykłą wystarczy micro włożyć do ramki sim.
Trochę nakręciłem ale chyba zrozumiale
Niby tak, ale to zależy od foremki.. czasem jest tak, że się ledwo co trzyma i taśmą trzeba kleić albo... w telefonie w takim miejscu umiejscowiony jest slot na kartę, że człowiekowi, któremu technika jest obca może sobie nie radzić.
Odp: Jakie macie telefony komórkowe????? - 24/01/2014 14:14
Umówmy się...kto codziennie zmienia karty sim? W normalnym użytkowaniu raczej mało kto z nas to robi. A jak już trzeba zmienić to, przynajmniej u mnie, ta ramka jest w sam raz (nie luźna itp)
Pytanie tylko czy faktycznie potrzebujesz takiej funkcji... Znam jedną-dwie osoby, które śmigają z tabletami w łapie i przez słuchawkę bluetooth rozmawiają, ale głównie zależy od nas samych czy ktoś ma taką potrzebę. Babka uparła się na taki tryb prowadzenia biznesu i o, co poradzisz.
I myślę, że jest to jedno i to samo, różni się wyłącznie ceną.
Zawsze w końcu pękał gdzieś plastik trzymający telefon na którymś boku i telefon zwyczajnie wypada z tego. Takie coś starczy mi na 1-3 miesiące.
Tutaj pytanie jak się mają do ochrony takie obudowy do tych sylikonowych?
Która z tych linków wyżej powinna chronić najlepiej telefon przed upadkiem i rysami?
Odp: Jakie macie telefony komórkowe????? - 17/02/2014 17:07
Popatrzcie na rozne bajery do tel itp prosto z chin To co w sklepach 3x drozszn i tak oni produkuja.Fakt na dostawe czeka sie 3 tyg bo tyle statek plynie ja z tamtad posciagalem tasmy ledowe gdzie pryebita jest wielka a te same rzeczy na allegro sa
www.aliexpress.com
Ps.patrzcie na darmowy shiping no i oceny od innych.Pozdro
Np : Futeral do Glaxasy s3 z allegro cena 89 zl sztuka KLIK
Odp: Jakie macie telefony komórkowe????? - 18/02/2014 09:20
Jak jest z odbiorem? Płacisz grosze i masz darmową wysyłkę do samego domu?
Płacić można tylko przez pay-pal czy normlanie przelewem? A jeżeli przelewem to czy są dodatkowe koszty?
Sprzęt widzę, że jest drogi, tanie są ciuchy, akcesoria do telefonów..
Ostatnio edytowany przez: V..., 18 lutego 2014, 10:32 [2 raz(y)]
Odp: Jakie macie telefony komórkowe????? - 18/02/2014 11:22
Normalnie placisz karta...Patrz zawsze ile maja processing time bo niektorzy maja np 60 dni na wyslanie,ale nie oznacza to ze tyle to trwa.Ja generalnie czekam ok 3 tyg od momentu zamowienia.
Ps.kazda przesylke wysylaja poleconym i dostaniesz z miejsca nr nadania(track) wiec bedziesz mogl sledzic gdzi jest twoja rzecz.Kazde paczka jak mowie-awizo
Walka nie ma zadnego tylko wiadomo sa tez sprzedawcy z gorszymi opiniami wiec trza czytac
Ja zamowilem juz mase rzeczy min.(antene wifi do kompa stacjonarnego,ladowarki do telef,ledy do podswietlenia tablic,zarowki ledowe 7w a swieca jak setki , a zona nawet ciuchy.Z niczym nie mialem problemu
Ps.zwroc tez uwage na ten wlasnie shipping bo niektorym trzeba placic za wysylke.Oni za polecony placa chyba 0.01 € )
Ostatnio edytowany przez: spagetti, 18 lutego 2014, 11:32 [1 raz(y)]
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.