"Dokopać polskim chuliganom" - kibole z Niemiec gotowi na Gdańsk
W Gdańsku na razie spokojnie, ale berlińscy chuligani wyraźnie mają ochotę na zadymę w czasie meczu Niemcy-Dania, który odbywa się we Lwowie. Donosi o tym jedna z berlińskich gazet. Lecz niemieccy policjanci śledzą uważnie poczynania niemieckich kiboli w Niemczech.
Specjalne służby Krajowego Urzędu Kryminalnego chcą zapobiec burdzie planowanej przez berlińskich chuliganów w Gdańsku w czasie meczu niemieckiej kadry narodowej z drużyną Danii we Lwowie. Agencja DAPD powołuje się na informacje zamieszczone w sobotnim wydaniu "Berliner Zeitung". Mecz odbędzie się we Lwowie, jednak część fanów Niemiec obejrzy go w Gdańsku, gdzie zakwaterowana jest ich reprezentacja. Niemcy pojawią się m.in. w gdańskiej strefie kibica.
prowadzi Jerzy Dudek 22,36%, a np. na ostatnim miejscu Waldemar Fornalik tylko 2,31%
jakby zaproponowali Hołdysa albo Majkę Jeżowską to pewnie też wielu zwolenników by znalezli
Srbijo - Izvinjavamo se za našu prodajnu kurevsku vladu
Szczecinska Brac
"Ale któż ze zwykłych ludzi pomyślałby, że to właśnie ci stadionowi chuligani i bandyci w szalikach jako pierwsi poszliby walczyć za Ojczyznę, gdyby taka przyszła potrzeba? To właśnie ludzie cechujący się tak wielkim patriotyzmem broniliby kraju..."-JKM
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Srbijo - Izvinjavamo se za našu prodajnu kurevsku vladu
Szczecinska Brac
"Ale któż ze zwykłych ludzi pomyślałby, że to właśnie ci stadionowi chuligani i bandyci w szalikach jako pierwsi poszliby walczyć za Ojczyznę, gdyby taka przyszła potrzeba? To właśnie ludzie cechujący się tak wielkim patriotyzmem broniliby kraju..."-JKM
Odp: Euro 2012 - Polska & Ukraina - 25/06/2012 23:00
Kończy sie to Euro czas na mała subiektywne spostrzeżenie, w pigułce... Ja np. do Franka nic nie miałem. Akceptowałem to, że jest trenerem kadry. Nie wierzyłem natomiast, że mamy materiał ludzki na awans i się nie oszukałem. Polska piłka jest na dnie i dobrze, że przypadkowy awans do ćwierćfinału z grupy śmiechu nie zamazał tego faktu. Bo gdyby się tak stało, już od wielu dni słuchalibyśmy z ust ekspertów rozmaitej maści jakiż to progres polski futbol poczynił w ostatnich miesiącach a może i latach. Ale 9 tak jakąs ma czutke, że to wszystko rozeszło sie po kościach, kibice spokojnie przeszli do porządku dziennego, permanentne klęski tak sie strywializowały, ze juz nikogo nie ruszają. Grzes Lato ma dobry humor, a nawet jak go jakąs siłą zdejmą będziemy miec powrót Listka na stołek czyli nadal kiła, a kto wie czy nie Engela do reprezentacji który już chyżo przebiera nogami i wyczuł taka szanse.
Odp: Euro 2012 - Polska & Ukraina - 28/06/2012 00:06
Komentowanie yych mistrzostw to jakaś farsa, ale dzis podczas meczu Portugalia-Hiszpania przebił wszystko i wszystkich.Już dawno nie oglądałem meczu z tak stronniczym komentarzem na niwie reprezentacyjnej (abstrahując od meczów z udziałem Polski). Iwański przeszedł sam siebie. Brakowało już tylko bluzgów na Hiszpanów.
Już pomijam jego onanizmy nad Ronaldo. Pomijam, że go rozgrzeszał po każdym nieudanym zagraniu. Pomijam, że celebrował każdy jego rzut wolny niczym rozpoczęcie Nowego Roku. Ale jak to możliwe, że komentator krzyczy do Portugalczyków, żeby ci uważali w czasie kontry Hiszpanów lub w przypadku nieudanej kontry Hiszpanii wypowiedzieć słowa "nie tym razem Hiszpanio". To jest komik. Zajebany komik.
Do tego trzeba dodać te jego stany euforyczne w sytuacji gdy Portugalia grała nieźle. Ewidentnie stymulował się pod konsoletą szybkimi ruchami nadgarstka. Pod koniec meczu prawdopodobnie coś mu się pomyliło i zamiast swoim fajfusem zaczął zabawiać się fajfusem Ulatowskiego, bo ten z reguły spokojny też zaczął być podejrzanie rozemocjonowany.
Odp: Euro 2012 - Polska & Ukraina - 28/06/2012 00:32
Patrząc na opisy znajomych czy facebooka, to wydaje mi się, że bardziej kibicują reprezentacji obcego kraju, z którym nic nas nie łączy, niż swojemu. Rozumiem, że można było nie identyfikować się z tworem Smudy, ale o co chodzi z tym kibicowaniem jakiemuś innemu państwu? Barwy na mordzie, koszulki, szalik, to już skrajność, ale też spotykana. Najczęściej są to wypowiedzi w takim tonie, jakby młodość spędzili w danym kraju. A większość to albo na Pogoni nigdy się nie pojawiła albo chodzi bo chodzi. Pewnie jakby grała w tym czasie Barcelona to by nie przyszli. Wiadomo, każdy lubi pooglądać piłkę, też wolę, żeby wygrała drużyna X a nie Y, jak jest nie po mojej myśli to się denerwuję, ale to co się dzieje w tych czasach przerasta moje pojęcie.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.