"Racja jest jak dupa, każdy ma swoją" "Panie Marszałku a jaki program tej partii? - Najprostszy z możliwych, bić kurwy i złodziei, mości hrabio" J Piłsudski
"W sferze sportowej mam całkowite zaufanie do Grzegorza Smolnego [wiceprezesa Pogoni]. Uważam, że jest jednym z najlepszych dyrektorów sportowych w Polsce."
Autor tekstu opisuje swoje przeżycia podczas wyjazdu na mecz Pogoni Szczecin z Górnikiem Zabrze. Zaraz po opuszczeniu pociagu, mimo poczatkowej niepewnosci zwiazanej z tym, ze jest pierwszy raz na meczu w Polsce, jest zachwycony miastem oraz panujaca tego dnia pilkarska atmosfera. Jako srodek transportu na stadion wybiera tramwaj (chociaz poczatkowo chcial taksowke wlasnie ze wzgledu na niepewenosc. Podczas przejazdu obserwuje szczecinskie kamienice oraz rozmysla na temat historii miasta. Opis oddaje pozytywny obraz miasta, kibicow oraz pilkarskiej atmosfery. Jest wypelniony przeroznymi informacjami dodatkowymi, np. nawiazaniami do historii czy opisem kielbasek sprzedawanych podczas meczu. Autor chwali zaopatrzenie sklepu kibica i pozytywnie wypowiada sie o zakazie spozywania alkoholu na stadionie, ktory wplywa na poprawe bezpieczenstwa. Wniosek taki, ze mu sie spodobalo. Nie zastanawia sie juz, czym wroci na dworzec -czuje sie bezpiecznie i wybiera tramwaj.
"Racja jest jak dupa, każdy ma swoją" "Panie Marszałku a jaki program tej partii? - Najprostszy z możliwych, bić kurwy i złodziei, mości hrabio" J Piłsudski
"W sferze sportowej mam całkowite zaufanie do Grzegorza Smolnego [wiceprezesa Pogoni]. Uważam, że jest jednym z najlepszych dyrektorów sportowych w Polsce."
Odp: Pogoń w mediach, newsy, komentarze - 18/04/2013 19:51
"Przechodziłeś do Pogoni Szczecin, gdzie trenerem był wówczas Artur Płatek, który wprowadził podobno ciekawy taryfikator kar. Słyszałem, że Bartek Ława na jednym z treningów musiał zapłacić 50 albo 100 zł, bo miał słabo napompowaną piłkę.
Trener Płatek to taka fajna niemiecka szkoła. Musiała panować dyscyplina, a jego ulubioną zasadą było to, że kupił nam duży zegar, nastawiał budzik na 45 minut i po treningu nie mogłeś za cholerę wyjść wcześniej, dopóki budzik nie zadzwonił. Trener Płatek przykładał dużą wagę do tego, by po treningu skorzystać z odnowy, z pomocy masażystów, a przy okazji dbał o atmosferę w drużynie, by rozmawiać ze sobą, a nie być znajomymi tylko z pracy. Trzeba mu to przyznać, że wychodziło to większości na dobre."
Bardzo ciekawy wywiad z Szałkiem, mówi sporo o Pogoni. Polecam przeczytać. Cały wywiad
Odp: Pogoń w mediach, newsy, komentarze - 31/05/2013 11:22
dzisiaj w papierowym wydaniu Glosu Szczecinskiego jest artykul na temat zarobkow pilkarzy i ogolnie kasy w Pogoni.
Niestety jestem za granica i nie moge zakupic polsiej prasy, wiec jesli ktos ma mozliwosc wrzucic tu skan tego artykulu byloby super!
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.