Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w sezonie 17/18 - 08/01/2018 22:45
Moim zdaniem Kuświk to dla nas dobra opcja. Doświadczony napastnik, na którego gdyby był w formie nie byłoby nas stać. W Lechii ostatnio nie grał, ale tam są układy, o których przekonał się choćby Matras. Wiadomo, że musi zejść z wymaganiami finansowymi, ale jeśli spotkają się w połowie drogi z Mroczkiem to będzie wzmocnieniem, nie mam wątpliwości.
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w sezonie 17/18 - 08/01/2018 23:32
Jeśli przyszedłby Kuświk to mielibyśmy oprócz niego na napastniku Zwolińskiego, Buksę i Fraczczaka. Może nie są to napastnicy pokroju Robaka czy Paixao, ale nie przypominam sobie, żeby w ostatnich latach była taka rywalizacja na tej pozycji w klubie. Chyba w 1 lidze? myślę, że taka rywalizacja może zapewnić lepszą, niż obecnie jakość w ataku.
zagral dobrze kilka meczów w ekstraklasie i wielki defensor.
Jeśli historia mogłaby nas czegokolwiek nauczyć, to niewątpliwie tego, że żaden naród nie stworzył wyższej cywilizacji bez poszanowania prawa do posiadania własności prywatnej
Ludwig von Mises
Moim zdaniem Kuświk to dla nas dobra opcja. Doświadczony napastnik, na którego gdyby był w formie nie byłoby nas stać. W Lechii ostatnio nie grał, ale tam są układy, o których przekonał się choćby Matras. Wiadomo, że musi zejść z wymaganiami finansowymi, ale jeśli spotkają się w połowie drogi z Mroczkiem to będzie wzmocnieniem, nie mam wątpliwości.
Na twitterach proLechijnych radość z odejścia Kuświka dosyć duża. Nie z powodu jego umiejętności sportowych, tylko braku zaangażowania i ambicji.
Moim zdaniem nie jest to typ zawodnika, o którego chodziłoby Koście. Ale ja tam się nie znam
Wybitnych statystyk ten Torres nie ma, a dwa, że dopiero pół roku temu dołączył do obecnego klubu i ma kontrakt do 2020, a za czapkę gruszek go nie sprzedadzą.
Carlitos czy Angulo jakby mieli wybitne statystyki to pewnie by grali w la la liga czy innej topowej lidze
Carlitos sezon przed przyjściem do Wisły - 33 mecze, 13 bramek, 0 asyst.
Angulo sezon przed przejściem do Górnika - 25 meczów, 8 bramek, 3 asysty.
Torres przez ostatnie 1,5 sezonu - 17 meczów, 0 bramek, 2 asysty. Więcej pewnie nie dobije, bo większości kolejek nie podnosi się z ławki, albo siedzi na trybunach.
Biorąc pod uwagę, że w naszej Ekstraklasie może odpalić totalnie każdy to nie przekreślam Torresa, tym bardziej, że go na oczy nie widziałem. Bardziej chodziło mi o to, że za takiego gracza, którego nawet nie bronią statystyki (to jest skrzydłowy, więc wypadałoby mieć coś w dorobku), nie wyłożymy niewiadomo jakich pieniędzy, bo to kot w worku. Chyba, że kolejne wypożyczenie.
Carlitos sezon przed przyjściem do Wisły - 33 mecze, 13 bramek, 0 asyst.
Angulo sezon przed przejściem do Górnika - 25 meczów, 8 bramek, 3 asysty.
Torres przez ostatnie 1,5 sezonu - 17 meczów, 0 bramek, 2 asysty. Więcej pewnie nie dobije, bo większości kolejek nie podnosi się z ławki, albo siedzi na trybunach.
Biorąc pod uwagę, że w naszej Ekstraklasie może odpalić totalnie każdy to nie przekreślam Torresa, tym bardziej, że go na oczy nie widziałem. Bardziej chodziło mi o to, że za takiego gracza, którego nawet nie bronią statystyki (to jest skrzydłowy, więc wypadałoby mieć coś w dorobku), nie wyłożymy niewiadomo jakich pieniędzy, bo to kot w worku. Chyba, że kolejne wypożyczenie.
No tak, kiepski jest chociaż na oczy go nie widziałeś. On tam nie grał zbyt wiele, także przez kontuzje, więc jak miał te liczby wykręcić. Trener go zna i chciałby go u nas. Jeżeli rozwiąże tam kontrakt lub dostaniemy go na wypożyczenie to ryzyka wielkiego nie ma.
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w sezonie 17/18 - 09/01/2018 23:50
Jednak wypożyczenie to też kłopot. Takiego Formelli już nie chcą a musi u nas siedzieć i obciąża budżet. Jedną zagraniczną "gwiazdę" już ściągnęliśmy całkiem niedawno i też tylko przeszkadzał. Nie można do tego podchodzić na zasadzie "to tylko wypożyczenie, najwyżej sobie poleży brzuchem do góry do końca rundy". Trzeba robić to z głową. Zwłaszcza, że taka niewiadoma zajmie miejsce komuś innemu.
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w sezonie 17/18 - 10/01/2018 08:25
Nie ma co patrzeć na liczby Torresa. Był tu już taki jeden, który miał świetne liczby w swojej lidze i był blisko wyjechania na Euro 2016. Rok temu ściągnęliśmy Gruzina który miał rzekomo już duże doświadczenie, niezłą liczbę występów i potrzebował tylko aklimatyzacji. W naszej lidze odpalić może każdy, nawet ktoś kto był noname'em w Kuwejcie, Sri Lance i Białorusi. Formella ma ten problem, że wszyscy znają jego możliwości i podejście do walki o pozycję w zespole. Sam fakt, że Lech nie chce go z powrotem i nie możemy przerwać wypożyczenia (kto to negocjował?) wiele mówi o jego statusie.
Ha ha ha, he he, ho-ho, uh, uh, ha-ha, ha...And I thought my jokes were bad...
Na twitterach proLechijnych radość z odejścia Kuświka dosyć duża. Nie z powodu jego umiejętności sportowych, tylko braku zaangażowania i ambicji.
Moim zdaniem nie jest to typ zawodnika, o którego chodziłoby Koście. Ale ja tam się nie znam
Należy pamiętać, że dokładnie to samo zarzucano Delewowi w poprzednich klubach.
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w sezonie 17/18 - 10/01/2018 09:40
Jeśli nie masz kasy i bierzesz okazje bez grania,kontuzjach,konfliktach czy z innymi defektami to ryzyko loteryjności będzie.Taka sytuacja dotyczy również nas.Można to ryzyko minimalizować mając dobrze rozwinięty skauting (ewentualnie znajomości jak np.Wisla) i spenetrowany jakiś rynek ale jak wiemy nie ma czegoś takiego u nas i nie tylko w Pogoni.
Na teraz należy się cieszyć ze kadra jest większą i rywalizacja jakaś może być.Nie zmienia to faktu że nadal są braki (obrona,rozgrywający).
Atak to tylko Buksa i nikt po za tym ,wiec tu tylko nadzieja ze chłopak nie jest kopią Zwolińskiego.Ewidentnie pokładamy nadzieje w trenerze i tym co było widac na koniec rundy.Czy to wypali? Zobaczymy.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.