Autor
Wiadomość
   Pogoń Szczecin -> Korupcja << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
Stanisław Grzesiuk
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 7338 dni

Odp: Korupcja - 19/01/2007 20:02

VasyL - Zawodowy Szaman napisał:  
A najlepsze bylo jak przed stadionem jakies Simony S. z Kamerunu sprzedawali bilety z PZPNu!! Skad oni je mieli? Znalezli w kontenerze bananow?

A na pytanie skąd mają tyle biletów odpowiedź : " Mamy dobrych znajomych w waszym związku piłkarskim "

Ale burdel w tej piłce, za dużo się tego nazbierało, trzeba zacząć wszystko od nowa.

eF^
Kibic
Na forum od 7796 dni

*

Odp: Korupcja - 19/01/2007 20:10
" "Jeżeli chcemy, żeby to się skończyło, żeby zrobić porządek w polskiej piłce, apeluję - zgłaszajcie się" - mówił Wit Ż. dziś wieczorem podczas doprowadzania go do prokuratury "

Haha teraz to zgłaszajcie się dobrowolnie, a sam to kontrowersje przez X czasu w canal+ omawiał i jakoś zgłosić się dobrowolnie nie zamierzał.

anathema
Kibic
Na forum od 6935 dni

Odp: Korupcja - 19/01/2007 20:13
A JA MAM JUŻ KANDYDATA NA NOWEGO PREZESA PZPN. NO KTO? K A Z I M I E R Z M A R C I N K I E W I C Z! On zna się najlepiej na wszystkim. I PiS Go napewno poprze!I będzie najlepszy z najlepszych!

'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"

Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
1973
Kibic
Na forum od 7570 dni

*

Odp: Korupcja - 19/01/2007 20:15
...a listek jakis czas temu jeszcze "trabil" ze powinni mu pomnik wystawic... tylko ciekawe za co... chyba za "caloksztalt" lol
ogolnie odwazna i w koncu dlugo oczekiwana decyzja ministra sportu,odnosnie Zelazki troszke zaskoczony jestem iz tak szybko "pekl" myslalem ze bedzie szedl w zaparte...

Ostatnio edytowany przez: 1973, 17 lutego 2012, 14:57 [2 raz(y)]

jns
Kibic
Na forum od 7476 dni

Odp: Korupcja - 19/01/2007 20:17

eF^ napisał:  
" "Jeżeli chcemy, żeby to się skończyło, żeby zrobić porządek w polskiej piłce, apeluję - zgłaszajcie się" - mówił Wit Ż. dziś wieczorem podczas doprowadzania go do prokuratury "

Haha teraz to zgłaszajcie się dobrowolnie, a sam to kontrowersje przez X czasu w canal+ omawiał i jakoś zgłosić się dobrowolnie nie zamierzał.

Dobrze wie, że już nie ma szans się wybronić przed prokuraturą, mają na niego wystarczające dowody. Teraz apeluje, by nie stracić w oczach opinii publicznej wszystkiego, ale i tak nie ma na co liczyć.

Pogoniarz73 napisał:  
odnosnie Zelazki troszke zaskoczony jestem iz tak szybko "pekl" myslalem ze bedzie szedl w zaparte...

Też tak myślałem, ale dla niego lepiej, że szybko zmienił stanowisko w tej kwestii...

Poinformowany
Kibic
Na forum od 8110 dni

**

Odp: Korupcja - 19/01/2007 22:28

Mietow napisał:  
Gratulacje dla Lipca za tę decyzję - czas skończyć z bandytami z Miodowej! Aa

Listkiewicz - nadeszła pora na Ciebie i Twoje kolesiostwo, wypierdalajcie stąd jak najszybciej.

Wicio się przyznaje...

Wit Ż. przyznał się do "ustawiania" meczów!

Zaskakująca zmiana - podejrzany o korupcję członek odwołanych dzisiaj władz PZPN, Wit Ż., przyznaje się do zarzutów. Apeluje też o zgłaszanie się do policji i prokuratury osób, które są zamieszane w "ustawianie" meczów w polskim futbolu.
Przyznaje też, że minister sportu miał prawo wprowadzić komisarza do PZPN.

Wit Ż. mówi, że prokuratura ma porażającą go wiedzę. W piątek postawiono mu dwa zarzuty dotyczące korupcji. Miał między innymi - w porozumieniu z innym działaczem, Ryszardem F. pseudonim "Fryzjer" - wpływać na sędziów, aby forowali drugoligowego Zawiszę Bydgoszcz oraz wziąć 8 tysięcy złotych łapówki. Dzisiaj uważa, że był to błąd.
"Jeżeli chcemy, żeby to się skończyło, żeby zrobić porządek w polskiej piłce, apeluję - zgłaszajcie się" - mówił Wit Ż. dziś wieczorem podczas doprowadzania go do prokuratury.

Jeszcze wczoraj twierdził, że jest niewinny i że występuje tylko w charakterze świadka.

Onet.pl

Z tej informacji jeden ciekawy wniosek dotyczący pośrednio Pogoni, niestety. "Fryzjer" umawia się z Witem na forowanie Zawiszy(2).
Dziwnym trafem, trenerem Zawiszy jest Bogusław Baniak, do niedawna dyrektor Wydziału Sportu UM Szczecina, a wcześniej trener Pogoni, który wprowadza ją z II ligi do I - bliski znajomy "Fryzjera". Układ Baniak-Fryzjer-Wit-.... Kogo brakuje w tej układance?

Pogoń to My
avelyn
Kibic
Na forum od 8218 dni

Odp: Korupcja - 19/01/2007 23:30
nareszcie dobrze sie stało, czasem trzeba zrobic jeden krok w tyly, by byly dwa do przodu :) chociaz nie wiem czy naprawa na czele z euroosłem samoobrony to dobry pomysl hehe
po co mamy sei bac wykluczenia z rozgrywek miedzynarodowych? repra dobrze gra, ale czy w 100 jest pewne ze przeszlibysmy eliminacje? a to, ze wiselka, legijka nie zagralyby w przyszlym roku w pucharach to nawet dobrze, nie byloby znowu rozbudzania nadziei i koncowki jak zawsze:D

Ostatnio edytowany przez: avelyn, 19 stycznia 2007, 23:43 [2 raz(y)]

Jeśli historia mogłaby nas czegokolwiek nauczyć, to niewątpliwie tego, że żaden naród nie stworzył wyższej cywilizacji bez poszanowania prawa do posiadania własności prywatnej
Ludwig von Mises
Bzyku
Kibic
Na forum od 7635 dni

*

Odp: Korupcja - 20/01/2007 02:08
Wygląda na to, że FIFA zawiesi także reprezentację. Pozostaje mieć nadzieję, że odwieszą ją do marca - do meczów eliminacyjnych na co szansa jest duża. Bo na początek marca, czy nawet na luty Rusko chce przeprowadzić wybory w PZPN-ie i wtedy już powinni nas odwiesić.

Natomiast gorsze będzie to, że nasza reprezentacja nie rozegra żadnego sparringu przed tymi eliminacjami. Może zagrać co najwyżej jakiś nieoficjalny mecz właściwie tylko z udziałem polskich piłkarzy, bo w przypadku zawieszenia kluby zagraniczne nie będą miały żadnego obowiązku zwalniania polskich piłkarzy na mecze czy zgrupowania kadry. Więc pewnie tylko Dudek by mógł dojechać ;)

Tak więc jeśli Rusko zdąży wszystko załatwić na czas i przy okazji nie wkurzy jeszcze bardziej FIFY, to powinni nas odwiesić do meczów eliminacyjnych, które trzeba będzie jednak grać bez przygotowań (dobrze że to tylko Azerbejdżan i Armenia).

A kluby... W pucharach zagrają i tak dopiero w połowie roku, więc nie mają się o co bać. Tylko Wisła może czuć się nieco pokrzywdzona, bo dziś już sobie zrobili nadzieję, że dostanie im się miejsce przy zielonym stoliku w UEFA (po Feyenoordzie), a teraz już mogą o tym zapomnieć.

anathema
Kibic
Na forum od 6935 dni

Odp: Korupcja - 20/01/2007 13:47
Eurodeputowany Ryszard Czarnecki chce zostać prezesem Polskiego Związku Piłki Nożnej. "Minister Lipiec powiedział, że potrzeba PZPN-owi nowych ludzi. Jestem właśnie jednym z nich" -o zgrozo miało nie być upolityczniania,wyglada ze zamienił stryjek siekierke na kijek z tą różnicą że podpłaszczykiem rządu

'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"

Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
kaktus
Kibic
Na forum od 7324 dni

Odp: Korupcja - 20/01/2007 14:14
A ja mam takie pytanie czy jezeli Fifa nas wykluczy to Pogon moze grac sparingi z druzynami z Brazylii :)?

Scarface
Kibic
Na forum od 7565 dni

*

Odp: Korupcja - 20/01/2007 14:18
Lament komuny
Śmiać się czy płakać pozostawiam do osobistego wyboru.
Dawno już trzeba było to zrobić ta przestępcza organizacja potrzebuje rewolucji bo drogą ewolucji nic by się nie dało zrobić.

Niech cię nie niepokoją
Cierpienia twe i błędy
Wszędy są drogi proste
Lecz i manowce są wszędy
O to chodzi jedynie
By naprzód wciąż iść śmiało
Plum
Kibic
Na forum od 7615 dni

Odp: Korupcja - 20/01/2007 15:10
Nie nazywał bym tego lamentem komuny, jest to jedna z wielu choć chyba najbardziej czarna wizja przyszłości polskiego futbolu. Nię będę piał z zachwytu nad Lipcem, fakt to co zrobił może oczyścić polski futbolu, ale właśnie mógł zrobić to znacznie wcześniej... jakoś nie czuję by człowiek który w swojej karierze sportowej też nie zawsze grał czysto jest najlepszą osobą do oczyśczania polskiej piłki.
Czuje tylko, że jeśli dojdzie do degradacji klubów to nie będzie ona sprawiedliwa, bo praktycznie każda drużyna kupowała mecze (nawet te z najwyższych miejsc w tabeli) a ukarane zostaną pewnie tylko te "wybrane"...

Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
goral1982
Kibic
Na forum od 7458 dni

Odp: Korupcja - 20/01/2007 19:59

kaktus20 napisał:  
A ja mam takie pytanie czy jezeli Fifa nas wykluczy to Pogon moze grac sparingi z druzynami z Brazylii :)?

Nie moze:)

Rch.
Kibic
Na forum od 6774 dni

Odp: Korupcja - 20/01/2007 21:01
polska piłka jest w wielkim bagnie, tego bagna już nie wysuszymy. Chyba, że bedzie jakiś cud. Ale prawda jest taka, że korupcja zawsze bedzie... mam nadzieje, że kiedyś jej prawie nie bedzie.

Ultras Pogoń!MW03!Prawa Strona Miasta!
avelyn
Kibic
Na forum od 8218 dni

Odp: Korupcja - 20/01/2007 21:12

Scarface napisał:  
Lament komuny
Śmiać się czy płakać pozostawiam do osobistego wyboru.
Dawno już trzeba było to zrobić ta przestępcza organizacja potrzebuje rewolucji bo drogą ewolucji nic by się nie dało zrobić.

nie zapominaj ze najwiekszymi rewizjonistamy sa byli rewolucjonisci. nie sadze zeby ludzie przeprowadzajacy te czystki w pzpnie mieli tak na prawde na celu oczyszczenie futbolu, po prostu teraz rozwalenie starych struktur jest dobrze widziane. na starych patologiach powstana nowe. jak juz pisalem nie sadze zeby naprawa czegokolwiek moglaby sie odbywac z udzialem euroosłem samoobrony- ktory zreszta chce startowac na nowego szefa....

tak w ogole:

Cytat:  
Minister sportu Tomasz Lipiec nie pojechał do Turynu, by poprzeć Poznań w walce o Uniwersjadę 2011,bo w delegacji znalazł się prof. Jerzy Smorawiński, który kiedyś przyłapał Lipca na dopingu.
Lipiec o Smorawińskim nie zapomniał. Gdy został z ramienia PiS ministrem sportu, jedną z jego pierwszych decyzji było niepowołanie profesora na kolejną kadencję do komisji antydopingowej. -Prof. Smorawiński nie badał szczegółów i przypadków, które budziły kontrowersje. Nie znalazł wtedy czasu na wysłuchanie mnie i wielu innych (...), nie zlecił dodatkowych badań -tłumaczył przed rokiem Lipiec. A poza tym, jak podkreślał, "polskie normy testosteronu były najwyższe w Europie i tak naprawdę tylko u nas przeprowadzano takie testy".

Jeśli historia mogłaby nas czegokolwiek nauczyć, to niewątpliwie tego, że żaden naród nie stworzył wyższej cywilizacji bez poszanowania prawa do posiadania własności prywatnej
Ludwig von Mises
Rudi87Sz-n
Kibic
Na forum od 6703 dni

Odp: Korupcja - 20/01/2007 22:11
Pierdolić to kurator, kuratorem a i tak będą wałki i tak, usuniemy skorumpowanych sędziów to przyjdą następni i będą sprzedawać jak starzy. Gówna się nie rusza więc Listkiewiczowi nic się nie stanie a to niestety prawda. Bo kto ma ich rozliczyć ? obecnie nikt uczciwy nie wejdzie w skład PZPN-nu. Sądzę, że pewnym osobą zależy na przejęciu władzy w związku dla tego wylał całe te szambo. Pamiętajmy, że piłka to ogromnie pieniądze a ci co rządzą to mają w dupie KIBICÓW i pojęcie uczciwości.

Scarface
Kibic
Na forum od 7565 dni

*

Odp: Korupcja - 21/01/2007 22:15
A mnie się wydaje że po prostu gorzej juz być nie może, a wraz z napływem jakiejkolwiek świeżej krwi do związku pierwszy raz od bodajże stu lat jest chociażby szansa na to że znajdzie sie grupa ludzi potrafiącą i chcącą cokolwiek w polskiej piłce zrobić.

Niech cię nie niepokoją
Cierpienia twe i błędy
Wszędy są drogi proste
Lecz i manowce są wszędy
O to chodzi jedynie
By naprzód wciąż iść śmiało
jns
Kibic
Na forum od 7476 dni

Odp: Korupcja - 21/01/2007 22:24

Scarface napisał:  
A mnie się wydaje że po prostu gorzej juz być nie może, a wraz z napływem jakiejkolwiek świeżej krwi do związku pierwszy raz od bodajże stu lat jest chociażby szansa na to że znajdzie sie grupa ludzi potrafiącą i chcącą cokolwiek w polskiej piłce zrobić.

Uważam podobnie. Banda PZPN-owskich oszustów, krętaczy i złodziei na czele z Listkiewiczem przebiła wszelakie europejskie normy - gorszych już od nich nie będzie. To całkiem tak, jak w przypadku byłego już prezydenta Szczecina - gorszego od Jurczyka nie ma. Zresztą nawet jeśli ci nowi chcieliby robić coś "na lewo", to nie będzie im tak łatwo - raz, że Lipiec zapewne wprowadzi ostre środki zapobiegawcze, a dwa, że będą się bać wtopić jak ich poprzednicy, na pewno będą czuli większy respekt przed prawem. Także jestem dobrej myśli, jest nadzieja że może być lepiej.

AMS
Kibic
Na forum od 7421 dni

Odp: Korupcja - 22/01/2007 12:07
W sobotnim przegladzie przeczytalem dziwna wypowiedz Waszaka,pytanie bylo czy Rusko bedzie dobrym kuratorem Waszak na to bla bla bla i ostatnie zdanie mnie zastanawia tu cytat Zastanawiam sie tylko czy bedzie to dobre dla naszej spolki.Czuje pewne zagrozenie
Co wy na to ??

A ja i tak wierzyc nie przestane...
kln
Kibic
Na forum od 7613 dni

Odp: Korupcja - 22/01/2007 23:39

Pogon v Wieden napisał:  
W sobotnim przegladzie przeczytalem dziwna wypowiedz Waszaka,pytanie bylo czy Rusko bedzie dobrym kuratorem Waszak na to bla bla bla i ostatnie zdanie mnie zastanawia tu cytat Zastanawiam sie tylko czy bedzie to dobre dla naszej spolki.Czuje pewne zagrozenie
Co wy na to ??

Od razu mowie ze nie czytalem tego wywiadu, ale moze chodzilo o spółkę Ekstraklsa S.A., ktorej Rusko jest prezesem/przewodniczącym(jak zwał tak zwał)?

- 1  - 2  - 3  - 4  - 5  - 6  - 7  - 8  - 9  - 10  - 11  - 12  - 13  - 14  - 15  - 16  - 17  - 18  - 19  - 20  - 21  - 22  - 23  - 24  - 25  - 26  - 27  - 28  - 29  - 30  - 31  - 32  - 33  - 34  - 35  - 36  - 37  - 38  - 39  - 40  - 41  - 42  - 43  - 

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.15 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005