Odp: Korupcja - 05/02/2009 13:27
Ile osób już zatrzymano?? Zastanawiam się czy tych czarnych owiec jest już ponad 200 czy jeszcze nie. Tak czy inaczej to Pan Listkiewicz ma całkiem pokaźne stadko
Odp: Korupcja - 05/02/2009 18:01
Były wiceprezes PZPN Eugeniusz K., podejrzany o narażenie Polskiego Związku Piłki Nożnej na stratę 1,8 mln zł, został w czwartek przesłuchany we wrocławskiej prokuraturze.
Jak powiedział szef wydziału Prokuratury Krajowej we Wrocławiu Edward Zalewski, Eugeniusz K. został wezwany w sprawie nieprawidłowości finansowych w PZPN.
- Mężczyzna został przesłuchany, a następnie zwolniony do domu. Prokuratura nie postawiła mu żadnych dodatkowych zarzutów - dodał Zalewski.
No i poważnie sie wzięli za Koralgola.
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
Odp: Korupcja - 05/02/2009 19:07
Spokojnie panowie, widać że Wrocław bierze się po kolei za wszystkie środowiska piłkarskie. Mamy już pokaźną grupkę byłych i obecnych arbitrów ligowych, są też panowie klubowi działacze oraz przedstawiciele polskiej myśli trenerskiej. A jak widać ostatnio za mordy wzięli starych boiskowych wyjadaczy, a nawet pezetpeenowskie betony z Miodowej. Dla sprzedawczyków i malwersantów nie może być litości. Od litości i wybaczania był okres abolicji, którzy wszyscy "zainteresowani" centralnie olali. Teraz jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej. Chyba powolnym krokiem zbliżamy się do chwili, gdzie będzie można spokojnie obejrzeć ligowy mecz, bez obawy że ktoś go wcześniej opierdoli za garść miedziaków
Statystycznie gołąb żyje tylko kilka lat (choroby, wypadki i ogólnie "ciężkie życie")
Odp: Korupcja - 09/02/2009 15:59
a Ptak to z Brazylii wrócił w ogóle? nie bardzo śledzę sprawy na bieżąco, byłbym wdzięczny za kilka słówek na ten temat...
Przecież w przeglądzie co był artykuł to sprzedaj tamten ośrodek, a z Turkami to fakt, ale to gdzi eindziej kombinuje w Brazylii, a Antoś we Francji się wygrzewa
No to wzieli sie za najwyższą półkę
Teraz Wisła Kraków
Niestety nie, bo sprawa dotyczy sezonów 2003/2004, 2004/2005 i 2005/2006, czyli nie Wisły i niestety nie Grodziska , gdzie był asystentem w sezonie 2006/7
Odp: Korupcja - 12/02/2009 18:39
Jagiellonia Białystok została zdegradowana za działania korupcyjne przez wydział dyscypliny PZPN.
sports.pl
Tu faktycznie trzba wyznaczyc date do kiedy mozna degradowac za korupcje , bo w takim tempie potrwa to jeszcze ze 20 lat. Jest chyba ustalona data do konca czerwca 2009 . Nie wiem czy to wlasciwa data , ale trzeba wkoncu zakonczyc to zamieszanie. Wlepiac kary finansowe w wysokosci np. 25 % budzetu , to klub to odczuje , a rozgrywki beda jakos wygladaly.
W dniu 12 lutego 2009 r. Wydział Dyscypliny PZPN ukarał klub Jagiellonia Białystok SSA karą przeniesienia do niższej klasy rozgrywkowej (degradacja o jedną klasę) od następnego sezonu po uprawomocnieniu się orzeczenia – za udowodnienie pięciu czynów przestępstwa sportowego w latach 2004-2005. Ukaranemu klubowi przysługuje prawo odwołania się od orzeczenia WD PZPN do Związkowego Trybunału Piłkarskiego.
Jagiellonia Białystok została zdegradowana za działania korupcyjne przez wydział dyscypliny PZPN.
sports.pl
Tu faktycznie trzba wyznaczyc date do kiedy mozna degradowac za korupcje , bo w takim tempie potrwa to jeszcze ze 20 lat. Jest chyba ustalona data do konca czerwca 2009 . Nie wiem czy to wlasciwa data , ale trzeba wkoncu zakonczyc to zamieszanie. Wlepiac kary finansowe w wysokosci np. 25 % budzetu , to klub to odczuje , a rozgrywki beda jakos wygladaly.
na stronie kibiców Jagi jest oświadczenie zarządu klubu -> http://www.jagiellonia.net/ . Trudno się z tym nie zgodzić. Jak dla mnie kara za surowa - w porównaniu z poprzednimi karami. Na 90% kara zostanie złagodzona po odwołaniu.
Odp: Korupcja - 12/02/2009 21:25
A jeszcze mi tak swita cos w glowie. To nie Jagiellonia sie sama zglosila z rok czy potora roku temu do pzpn , ze maja kilka spotkan na sumieniu i chca sie poddac karze? .
sports.pl
na stronie kibiców Jagi jest oświadczenie zarządu klubu -> http://www.jagiellonia.net/ . Trudno się z tym nie zgodzić. Jak dla mnie kara za surowa - w porównaniu z poprzednimi karami. Na 90% kara zostanie złagodzona po odwołaniu.
znając realia pzpn to dzien przed inauguracja nie bedziemy wiedziec kto z kim gra... ci sie beda odwolywac, ci beda rozpatrywac odwolanie itd. itp...
sports.pl
znając realia pzpn to dzien przed inauguracja nie bedziemy wiedziec kto z kim gra... ci sie beda odwolywac, ci beda rozpatrywac odwolanie itd. itp...
człowiek już jest uprzedzony i wszedzie węszy spiskową teorie dziejów. ja to widze w ten sposób-los Jagi może być uwarunkowany od sytuacji w zależności ukłądu ligi-tzn jakie drużyny mogą być zagrożone spadkiem. Jeżeli np Górnikowi nożka i w rundzie wiosennej zacznie sie powijać to kto wie czy jego kosztem nie poleci wtedy Jaga. Jednym słowem czekają nas "emocje " do końca rozgrywek...
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.