Autor
Wiadomość
   Pogoń Szczecin -> Korupcja << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
Dzn
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 7239 dni

Odp: Korupcja - 07/05/2007 20:25
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,1740,wid,8850569,wiadomosc.html?rfbawp=1178562235.835

propo korony zagłębia cracovii

anathema
Kibic
Na forum od 6935 dni

Odp: Korupcja - 07/05/2007 21:07

johny.o napisał:  
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,1740,wid,8850569,wiadomosc.html?rfbawp=1178562235.835

propo korony zagłębia cracovii

jakos nie bardzo chce mi sie w to wierzyć..swoją droga widac jak pare klubów z drugiej ligi jest lansowanych jak Ruch,Polonia,Jagiellonia czy Lechia

'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"

Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
Plum
Kibic
Na forum od 7615 dni

Odp: Korupcja - 07/05/2007 22:14
To ze Zagłebę (własciwie to to drugie też)jest mocno umoczone to wiadomo, ale jakoś nie wierzę, by pzpn jakoś dotkliwie je ukarał... KOrona i Cracovia pewnie też kupowały/sprzedawały, ale kto tego nie robił?

Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
goral1982
Kibic
Na forum od 7458 dni

Odp: Korupcja - 21/06/2007 18:27
Dziś Związkowy Trybunał Piłkarski podjął decyzje w sprawie odwołań klubów ukaranych za korupcję. Główne kary wobec Arki, Górnika Łęczna i KSZO zostały podtrzymane, zaś kara wobec Górnika Polkowice - zaostrzona.

Odwołanie Arki Gdynia zostało odrzucone z przyczyn formalnych, jako że Arka wcześniej dobrowolnie poddała się karze. Górnik Polkowice został zdegradowany ostatecznie do IV ligi, a kara wobec Górnika Łęczna została podtrzymana - czyli relegacja do III ligi, 6 pkt. karnych. Zmniejszono tylko karę finansową z 270 tys. do 70 tys. zł.

Odwołanie KSZO zostało odrzucone.
Zrodlo:90minut

eF^
Kibic
Na forum od 7796 dni

*

Odp: Korupcja - 23/06/2007 12:07

Cytat:  
– Nawet za pojedynczy przypadek korupcji kluby powinny być degradowane co najmniej o jedną ligę. Kolejne kary zapadną dopiero w październiku, może listopadzie, bo nie chcę nikogo ukarać zbyt łagodnie - mówi Michał Tomczak, szef Wydziału Dyscypliny PZPN.

Ja pierdole i znów będzie bałagan w środku rundy :/

Zen
Kibic
Na forum od 7088 dni

Odp: Korupcja - 23/06/2007 12:37
Jak informuje "Dziennik", wszystko wskazuje na to, że kibice Zagłębia Sosnowiec nie doczekają się powrotu tego klubu do ekstraklasy. Klub ma bowiem zostać relegowany do II ligi. Kłopoty może mieć także Zagłębie Lubin, mistrz Polski. To wszystko efekt działania prokuratury w sprawie afery korupcyjnej w polskim futbolu.

ktn
Ultraoptymista
Na forum od 7886 dni

Odp: Korupcja - 23/06/2007 12:44

Cytat:  
Wisła Płock zastąpi Zagłębie Sosnowiec w OE

Jak informuje "Dziennik", wszystko wskazuje na to, że kibice Zagłębia Sosnowiec nie doczekają się powrotu tego klubu do ekstraklasy. Klub ma bowiem zostać relegowany do II ligi. Kłopoty może mieć także Zagłębie Lubin, mistrz Polski. To wszystko efekt działania prokuratury w sprawie afery korupcyjnej w polskim futbolu.
Prokuratura zgromadziła najwięcej dowodów na korupcję w Zagłębiu Sosnowiec, które właśnie awansowało do ekstraklasy. Skala korupcji w klubie z Sosnowca jest więc porównywalna do tego, co działo się w KSZO Ostrowiec Świętokrzyski. Ten zespół został zdegradowany o jedną klasę rozgrywkową, ukarany ujemnymi punktami i grzywną.

Wiele wskazuje na to, że sankcje wobec Zagłębia Sosnowiec będą podobne i klub ten spadnie jeszcze przed sezonem z ekstraklasy! Zyska na tym Wisła Płock, która mimo degradacji wróci do pierwszej ligi. Chyba że również na ten klub Wydział Dyscypliny dostanie dokumenty z prokuratury.

Ukarane zostanie także Zagłębie Lubin. Prokuratura postawiła dotychczas tylko dwa zarzuty byłemu prezesowi tego klubu Jerzemu F. Miał za kilkadziesiąt tysięcy złotych kupić dwa mecze w sezonie 2003/2004, gdy klub awansował do ekstraklasy. Łapówki dostali sędziowie.

Better dead than red!
Plum
Kibic
Na forum od 7615 dni

Odp: Korupcja - 23/06/2007 12:51
Jak mi nie przykro, że Zagłebie S. możże nigdy nie awansować do I ligi ;]

Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
MKS 78
Kibic
Na forum od 7431 dni

Odp: Korupcja - 23/06/2007 13:06
sie kur...nacieszyly 1 liga hehehhehe

Fanatycy ze stolicy
jns
Kibic
Na forum od 7476 dni

Odp: Korupcja - 23/06/2007 14:03
Wątpię by PZPN zdegradował Sosnowiec, pewnie skończy się na karach finansowych i ujemnych punktach. W przypadku drugiego Zagłębia, ewentualne sankcje będą pewnie jeszcze łagodniejsze, m.in. dlatego, że to mistrz Polski a PZPN po prostu nie ma jaj ażeby zrobić jakieś radykalne ruchy. Ale chciałbym się mylić.

ktn
Ultraoptymista
Na forum od 7886 dni

Odp: Korupcja - 23/06/2007 14:15
co do Lubina to nie wiem ale Sosnowiec pewnie zagra w I lidze i zdegraduja ich po sezonie

Better dead than red!
Randall McMurphy
Kibic
Na forum od 7297 dni

*

Odp: Korupcja - 23/06/2007 14:35

Wytrawny Melanżownik napisał:  
co do Lubina to nie wiem ale Sosnowiec pewnie zagra w I lidze i zdegraduja ich po sezonie

skoro Arke i Gornika potrafili zdegradowac w polowie sezonu to teraz zrobia podobnie tylko ze przed sezonem Zaglebie wyladuje w 2 lidze:]

To My Niechciani, Nielubiani i Bezczelni...MKS!
avelyn
Kibic
Na forum od 8218 dni

Odp: Korupcja - 25/06/2007 20:30

Mietow napisał:  
Wątpię by PZPN zdegradował Sosnowiec, pewnie skończy się na karach finansowych i ujemnych punktach. W przypadku drugiego Zagłębia, ewentualne sankcje będą pewnie jeszcze łagodniejsze, m.in. dlatego, że to mistrz Polski a PZPN po prostu nie ma jaj ażeby zrobić jakieś radykalne ruchy. Ale chciałbym się mylić.

zaglebia nie rusza bo to klub KGHM, a przeciwko nim sie nie da wygrac ;] co innego zdegradowanie arki (prywatny wlasciciel) czy gornika- wlasnosc panstwa, ale nie taki potentat ;]

Jeśli historia mogłaby nas czegokolwiek nauczyć, to niewątpliwie tego, że żaden naród nie stworzył wyższej cywilizacji bez poszanowania prawa do posiadania własności prywatnej
Ludwig von Mises
rico
Kibic
Na forum od 7302 dni

*

Odp: Korupcja - 25/06/2007 20:45

avelyn napisał:  

Mietow napisał:  

zaglebia nie rusza bo to klub KGHM, a przeciwko nim sie nie da wygrac ;] co innego zdegradowanie arki (prywatny wlasciciel) czy gornika- wlasnosc panstwa, ale nie taki potentat ;]

No to będzie ciekawe czy się będą kierowac polityką: Zagłebie Lubin (KGHM spółka z dużym udziałem skarbu państwa + prezes młody PiS'owiec obsadzony przez KGHM) Arka Gdynia (Prokom - prowadzony przez Krazuego - biznesmena z otoczenia Kwaśniewskiego - politycznie do odstrzału). Mam nadzieję że prouratorzy i PZPN są poza polityką.

Polskę trzeba nie wywalczyć, ale wypracować.
www.piotrkrzystek.pl - Piotr Krzystek i nowy stadion w Szczecinie
tie
Kibic
Na forum od 6587 dni

Odp: Korupcja - 05/07/2007 22:06
Troche oderwane od tematu ale bardzo ciekawy artykul o Jurczyku jest jednak sprawiedliwosc :]
http://miasta.gazeta.pl/szczecin/1,34939,4292449.html

szalikNa miescie jest tłok w tramwaju jest tłok kibice na Pogoń jada....raca
Rch.
Kibic
Na forum od 6774 dni

Odp: Korupcja - 14/07/2007 23:42
Z tym stadionem w Stargardzie smierdzi mi na odległość. Chyba Miedziak wysłał grubą kopertę do tego wiceprezesika co zarządza stadionem Błekitnych.3-5 tysiecy za mecz. To mają byc pieniadze co oni za to zrobią skosza trawke i posprzatają trybuny po meczu druzyny Ptaka. Nie wiem co robi ten człowiek zarzadzający w Stargardzie stadionem, ale popełnia wielki i niewybaczalny blad.Miasto powinno zareagować na to i nie dopuscic do tego. Tu chodzi o HONOR. druga sprawa. nie wiadomo czy miedziak nie wysłał takich kopert do radnych w Stargardzie i innych poważnych osobistosci. Stargard !nie pozwólcie działać Ptakowi.

Ultras Pogoń!MW03!Prawa Strona Miasta!
mksmarek
Kibic
Na forum od 7153 dni

Odp: Korupcja - 15/07/2007 14:03

Rychu napisał:  
Z tym stadionem w Stargardzie smierdzi mi na odległość. Chyba Miedziak wysłał grubą kopertę do tego wiceprezesika co zarządza stadionem Błekitnych.3-5 tysiecy za mecz. To mają byc pieniadze co oni za to zrobią skosza trawke i posprzatają trybuny po meczu druzyny Ptaka. Nie wiem co robi ten człowiek zarzadzający w Stargardzie stadionem, ale popełnia wielki i niewybaczalny blad.Miasto powinno zareagować na to i nie dopuscic do tego. Tu chodzi o HONOR. druga sprawa. nie wiadomo czy miedziak nie wysłał takich kopert do radnych w Stargardzie i innych poważnych osobistosci. Stargard !nie pozwólcie działać Ptakowi.

widziales kiedys biznesmena w charakterze naszego nielota z honorem?

Stanisław Grzesiuk
Kibic
Na forum od 7338 dni

Odp: Korupcja - 17/07/2007 12:39
Józef D. zatrzymany

Ostatnio coś cicho było z tymi zatrzymaniami :)

Zen
Kibic
Na forum od 7088 dni

Odp: Korupcja - 31/07/2007 14:48
Wrocławska policja zatrzymała we wtorek pierwszoligowego sędziego z Wielkopolski - 38-letniego Marka R. Mężczyzna został zatrzymany w związku z toczącym się we Wrocławiu śledztwem dotyczącym korupcji w piłce nożnej. To już 94. osoba zatrzymana w tym śledztwie.

Ryżek:DJak ja go nie lubiłem...pyra

anathema
Kibic
Na forum od 6935 dni

Odp: Korupcja - 31/07/2007 15:23

Zen napisał:  
Wrocławska policja zatrzymała we wtorek pierwszoligowego sędziego z Wielkopolski - 38-letniego Marka R. Mężczyzna został zatrzymany w związku z toczącym się we Wrocławiu śledztwem dotyczącym korupcji w piłce nożnej. To już 94. osoba zatrzymana w tym śledztwie.

Ryżek:DJak ja go nie lubiłem...pyra

nota bene protegowany Kolatora hehe... przyjdzie czas na "wielką czwórce" Kolatora,Engela,Apostela i oczywiście Listkiewicza...wtedy będe chyba najszcześliwszym kibicem pod słońcem

'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"

Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
 - 1  - 2  - 3  - 4  - 5  - 6  - 7  - 8  - 9  - 10  - 11  - 12  - 13  - 14  - 15  - 16  - 17  - 18  - 19  - 20  - 21  - 22  - 23  - 24  - 25  - 26  - 27  - 28  - 29  - 30  - 31  - 32  - 33  - 34  - 35  - 36  - 37  - 38  - 39  - 40  - 41  - 42  - 43  - 

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.09 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005