Odp: Komunikacja w Szczecinie - 08/11/2010 17:05
mi w Szczecinie na pętlach brakuje dużych tablic z rozkładem, info kiedy odjeżdża najbliższy bus itd. Takie coś jest już w Bydgoszczy, Wrocławiu np.. i przydatne gdy człowiek spieszy sie na busa i nie ma czasu sprawdzać rozkładu.
"Balansujcie dopóki się da, a gdy się już nie da, podpalcie świat!" - J. Piłsudski
Odp: Komunikacja w Szczecinie - 21/11/2010 13:45
też sie z tym zetknąłem pare lat temu w jakimś mieście w Niemczech ... zdziwiłem się w sumie . Gdzieś w komentarzach spotkałem się z informacją , iż we Wrocławiu też będą podobne tramwaje już w grudniu. kolejnym plusem prócz tego że nie trzeba by było robić pętli , wystarczyłby jeden 'przystanek' w dwie strony , tak jak jest to na niektórych mniejszych dworcach pkp.
https://www.facebook.com/ekipakryzys/ Grupa turystyczna mocno powiązana z FCWK - POGOŃ SZCZECIN
Co masz na myśli mówiąc znacznie biorąc pod uwagę ilość autobusów z SPPK,SPA Dąbie i SPA Klonowica, to ilość nowego taboru nie powala na kolana. Poza tym, unowocześnianie taboru powinno polegać na tym, że pasażer odczuwa znaczną różnicę w komforcie jazdy, a będą w wakacje w Szczecinie, podjechał nowiutki SU18 i na zewnątrz +35 stopni, a w nowej furmance brak klimy... wiem, że to kilka sztuk, ale dla mnie takie zakupy to bezsens. Nie stać nas na takie autobusy nie posiadające podstawowych udogodnień dla pasażerów. Do tego ten rozkład siedzisk w Solarisie(heh wolę MANy albo Volvo), gdzie nie ma miejsc na nogi. Żeby nie było, to dużo rozsądniejsze zakupy robi SPA Dąbie od SPA Klonowica i chwała im za to. Powoli bo powoli, ale do przodu...
Co masz na myśli mówiąc znacznie biorąc pod uwagę ilość autobusów z SPPK,SPA Dąbie i SPA Klonowica, to ilość nowego taboru nie powala na kolana. Poza tym, unowocześnianie taboru powinno polegać na tym, że pasażer odczuwa znaczną różnicę w komforcie jazdy, a będą w wakacje w Szczecinie, podjechał nowiutki SU18 i na zewnątrz +35 stopni, a w nowej furmance brak klimy... wiem, że to kilka sztuk, ale dla mnie takie zakupy to bezsens. Nie stać nas na takie autobusy nie posiadające podstawowych udogodnień dla pasażerów. Do tego ten rozkład siedzisk w Solarisie(heh wolę MANy albo Volvo), gdzie nie ma miejsc na nogi. Żeby nie było, to dużo rozsądniejsze zakupy robi SPA Dąbie od SPA Klonowica i chwała im za to. Powoli bo powoli, ale do przodu...
Warszawie za to wyłączają klime.
heh, jeszcze nie trafiłem na takiego co nie zmienia faktu, że nawet jak wyłączona, to jest opcja włączenia, ale był jeden agent, który w lato grzał w środku Wszystko pewnie się rozchodzi o spalanie z klimą, podobno kierowcy mają narzucone jakieś limity(ten może wolał sobie odlać, a smażyć pasażerów...).
Ps. Jak za darmo jeździć autobusem(oczywiście w Szczecinie). Kreatywni inaczej - tak delikatnie bym ich nazwał.
A wracając do naszej komunikacji. Nowych pojazdów jest już prawie 70 To cieszy. A co do kwestii braku klimatyzacji: też się zgadzam, że powinna być w każdym i zamawianie solarisów bez klimy to bzdura niesamowita.
tam żółto-zielone , tramwaje to chyba wszystkie kolory tęczy mają , jeszcze ten flojting srarden, fajnie to wygląda.
Z jakiej racji SPPK ma przyjmować barwy Szczecina? Po pierwsze do szczecińsko-policka spółka, a po drugie do tych nowych busów Szczecin nie włożył ani złotówki, więc będą piękne - zielono-żółte. Szkoda, że MAN dał dupy w przetargu i Solaris wygrał, ale szkoda gadać...
Malcolm... piszesz o kolejnych 22 swingach. Czy budżet na 2011 rok uwzględnia kasę na to, bo słyszałem, że może się skończyć na 6...
Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.