Teoretycznie, jest napisane, że opłatę należy uiszczać kwotąodliczoną i MOŻLIWIE najmniejszą ilością monet. Ale nie ma określnoe, ze muszą to być np 3 monety, więc można płacić jak się chce.
Choć na świecie wiele klubów jest
I może lepsze są i sława większa jest
My w Szczecinie mamy taki klub
Któremu serca oddaliśmy już...
Wiem, że jest napisane możliwie jak najmniejszą(2 razy czytałem dokładnie co jest napisane) ale jeśli nie miał wydać z 2 zł, i niestety same klepaki miałem to co zrobić? Nominał 1,2,5 groszy to tak samo akceptowalny środek płatniczy jak 100 czy 200 zł a że dla Niego to niewygodne to mnie szczerze mówiąc mało obchodzi. Jego zasranym obowiązkiem jest sprzedaż biletu
Maalcolm heh dobre Wiem, że o był autobus w barwach FG, chyba mały Solaris godzina 11:39 na przystanku Zaściankowa a po tym można i mieć nr autobusu i dane kierowcy.
Znajdę chwilkę czasu to podjadę na Klonowica i zrobię DYM
Ostatnio edytowany przez: Ambasador, 13 lipca 2009, 11:26 [1 raz(y)]
Tabor Taborem ale "porządni" kierowcy też powinni być wczoraj niestety trafiłem na jakiegoś ciula. Jako, że była wczoraj niedziela to miałem praw kupić bilet w autobusie. Jechałem z Bezrzecza na Krzekowo autobusem nr 74. Proszę o bilet(oczywiście wsiadłem w pierwszych drzwiach itp. ), koleś kasuje mnie 1,10 PLN. Daje mu pierw 2 zł mówi, że nie ma wydać. Tak więc robię pospolite ruszenie w portfelu i uzbierałem równe 1,10 PLN samymi dziesięciogroszówkami i żółciakami po czym kierowca stwierdził, że jest zadrobno Doszło do tego, że na Krzekowie wdałem się z Nim w dyskusję, bo mówię, że naraża swojego pracodawce na straty itp. Zresztą korzystam z komunikacji to chciałem po prostu zapłacić. A tu takie problemy... Myślicie, że jakaś skarga coś przyniesie?
Przypomnę, że wczoraj była niedziela i miałem pełne prawo kupić bilet. Nie wiem czemu w Szczecinie kupno biletu uzależnione jest od dnia i godziny. W Warszawie bilety w autobusach, tramwajach, SKMce bilet można nabywać nawet w szczytowych godzinach dnia powszedniego(oczywiście, jak opóźnienie środka lokomocji przekracza 3 min. to ma prawo odmówić sprzedaży biletu)
Teoretycznie, jest napisane, że opłatę należy uiszczać kwotąodliczoną i MOŻLIWIE najmniejszą ilością monet. Ale nie ma określnoe, ze muszą to być np 3 monety, więc można płacić jak się chce.
Wiem, że jest napisane możliwie jak najmniejszą(2 razy czytałem dokładnie co jest napisane) ale jeśli nie miał wydać z 2 zł, i niestety same klepaki miałem to co zrobić? Nominał 1,2,5 groszy to tak samo akceptowalny środek płatniczy jak 100 czy 200 zł a że dla Niego to niewygodne to mnie szczerze mówiąc mało obchodzi. Jego zasranym obowiązkiem jest sprzedaż biletu
Maalcolm heh dobre Wiem, że o był autobus w barwach FG, chyba mały Solaris godzina 11:39 na przystanku Zaściankowa a po tym można i mieć nr autobusu i dane kierowcy.
Znajdę chwilkę czasu to podjadę na Klonowica i zrobię DYM
odpuść donoszenie
typowi zapewne powiedziałeś co miałeś do powiedzenia a taki donos to dla niego ok 200-300 zł z wypłaty
... ja się będę opierdalał niech się wszystko dzieje samo...
Odp: Komunikacja w Szczecinie - 13/07/2009 14:17
Marvin a w jaki sposób wpłacałeś ?
Ja przelałem im w piątek po południu z konta internetowego na te dane co tam podają na stronie i do tej pory 0 zł. Nawet im e-maila posłałem z dowodem wpłaty do wyjaśnienia i na razie cisza.
Pogoń to barwy, historia, stadion, klimat - POGOŃ TO MY! || Hala Madrid!
Marvin a w jaki sposób wpłacałeś ?
Ja przelałem im w piątek po południu z konta internetowego na te dane co tam podają na stronie i do tej pory 0 zł. Nawet im e-maila posłałem z dowodem wpłaty do wyjaśnienia i na razie cisza.
napewno wpisaleś dobry numer konta bankowego (każdy ma indywidualny) druga sprawa to odpowiedni tytuł przelewu.
Jak poprawnie wypełnić blankiet przelewu lub wpłaty gotówkowej na
konto rozliczeniowe moBILET ?
nazwa odbiorcy:
PROJEKT & PARKING SERWIS POLSKA SP. Z O.O., 61-657 POZNAŃ, UL.SADOWA 29
nr rachunku odbiorcy: tu należy wpisać otrzymany numer rachunku osobistego moBILET
kwota: można wpłacać dowolną kwotę
tytułem (dla usługi płatnego parkowania): Zapłata za parkowanie MOBILET
tytułem (dla komunikacji miejskiej): Zapłata za MOBILET KM
Jak długo muszę czekać na zasilenie konta moBILET ?
Zwykle jest to okres do 24 godzin od dokonania przelewu lub wpłaty. Informujemy, że sesje przychodzące w banku citi handlowy prowadzącym konta moBILET odbywają się
w dni robocze w godzinach 11:30, 15:30 i 17:30. Po zaksięgowaniu środków na koncie
następuje uznanie przelewu przez system moBILET ( w dni robocze o godz. 9:00 i 15:00 ).
jak nadal nie masz kasy zadzwon do nich na infolinie i opierdol ich...
Komisja przetargowa, zajmująca się wyborem dostawcy 6 nowych, całkowicie niskopodłogowych tramwajów dla Szczecina dokonała wyboru oferty. Wyniki ogłoszono ok. godz. 16.
Do przetargu stanęło trzech wykonawców: Fabryka Pojazdów Szynowych Cegielski, Solaris i Pesa Bydgoszcz.
- Po wnikliwej i bardzo szczegółowej analizie wybraliśmy ofertę Pesy Bydgoszcz - informuje radny Marek Goc (PO), członek Komisji Przetargowej. - Pozostałe dwie oferty nie spełniały wymaganych kryteriów specyfikacji.
Komisja badała dokumenty wnikliwie przez ponad miesiąc. Sprawdzano je zarówno pod względem merytorycznym, jak i formalnym.
- Nie chcemy dopuścić do tego, aby Sąd ponownie unieważnił przetarg. Pojazdy mają kursować już wiosną przyszłego roku na liniach 7 i 8. Dostawa wszystkich 6 tramwajów ma nastąpić w terminie 8 miesięcy od podpisania umowy - mówi radny Goc.
Pesa Bydgoszcz jest znanym w Polsce producentem tramwajów. Jej wagony jeżdżą już w Warszawie, Łodzi, Elblągu i Bydgoszczy. Ostatnio firma wygrała nowe kontrakty na 186 pojazdów dla Warszawy i 35 dla Gdańska. Za nowe wagony Szczecin zapłaci 55,224 mln zł. Cena obejmuje 6 wagonów, pakiet części, szkolenia dla pracowników i specjalistyczny dźwig do podnoszenia nowoczesnych pojazdów. Umowę można podpisać po upływie 7 dni od ogłoszenia zwycięzcy przetargu. (t)
Powinna wyglądać mniej więcej tak, tyle że w barwach FG 2050:
Ostatnio edytowany przez: Pgn., 23 lipca 2009, 20:17 [1 raz(y)]
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.