Wreszcie! Jak mnie wkur... kiedy w upalny dzień przy zatłoczonym przystanku ktoś puści dymka... No ludzie, trochę opanowania z fajkami, a wyjdzie to każdemu na zdrowie. Przyklasnę inicjatywie Ciekawi mnie czy będzie to martwy przepis.
Ha ha ha, he he, ho-ho, uh, uh, ha-ha, ha...And I thought my jokes were bad...
Jeszcze bardziej wkur... jak taki człek palący na przystanku wsiada do autobusu czy tramwaju i jeszcze bierze jednego macha przed samymi drzwiami a dym wypuszcza juz w śodku. Jak jest gorąco to można się pożygać o smrodzie od takiego człeka nie wspomne.
Jeśli historia mogłaby nas czegokolwiek nauczyć, to niewątpliwie tego, że żaden naród nie stworzył wyższej cywilizacji bez poszanowania prawa do posiadania własności prywatnej
Ludwig von Mises
Chyba mało kto. Pomysł dobry, ale forma prepaidowa załpaty do dupy. Załóżmy, że kiosku nie było, w autobusie tłok itd - hmmm kupie bilet przez telefon - ok - niby fajne, ale wcześniej muszę w domu zajerestrować się w systemie i przelać kasę na ich konto. Później w telefonie znów muszę się łączyć z internentem itd. Gdyby można było płacić przez SMS - korzytsających było by znacznie więcej, bo i w wygoda większa.
Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
Chyba mało kto. Pomysł dobry, ale forma prepaidowa załpaty do dupy. Załóżmy, że kiosku nie było, w autobusie tłok itd - hmmm kupie bilet przez telefon - ok - niby fajne, ale wcześniej muszę w domu zajerestrować się w systemie i przelać kasę na ich konto. Później w telefonie znów muszę się łączyć z internentem itd. Gdyby można było płacić przez SMS - korzytsających było by znacznie więcej, bo i w wygoda większa.
ja kożystam. jasne trzeba się zarejestrować, ale to chyba wielki problem nie jest. Przelejesz raz więcej kasy np z 20 zł, a pózniej to wykorzystujesz. Co do wysyłania sms, to nie wchodzi w grę. Mam tu na myśli smsy specjalne np 79xxx. Gdzieś tam czytałerm (mkm.szczecin.pl), że zditm byłoby stratne na tym interesie.
Ta usługa jest jako dodatek i nigdy nie zastąpi normalnych biletów. Mogliby wprowadzić bilety na parking przez komórkę. Zobaczcie jak to działa --> mobilet.pl
Odp: Komunikacja w Szczecinie - 11/07/2009 09:40
No ja właśnie próbowałem zacząć korzystać tak żeby sprawdzić bo ogólnie rzadko korzystam z komunikacji ale jeżeli już korzystam to nigdy nie mam bilety
Wpłaciłem wczoraj pieniądze i na razie czekam żeby coś się pojawiło
Marvin a miałeś może kontrolę już ?
Pogoń to barwy, historia, stadion, klimat - POGOŃ TO MY! || Hala Madrid!
Odp: Komunikacja w Szczecinie - 11/07/2009 20:18
nie miałem.ale kanar musi to uznać.wiec nie ma co się stresować. grunt aby komórka była naładowana. chociaz mysle ze nie byłoby problemu sie odwołac, jak byś skasował bilet a pózniej by Ci padł telefon.
a pieniądze księgują około. 1 dzień. może trochę czasami dłużej im zejdzie.ale wałków nie robią.
Odp: Komunikacja w Szczecinie - 13/07/2009 10:18
Tabor Taborem ale "porządni" kierowcy też powinni być wczoraj niestety trafiłem na jakiegoś ciula. Jako, że była wczoraj niedziela to miałem praw kupić bilet w autobusie. Jechałem z Bezrzecza na Krzekowo autobusem nr 74. Proszę o bilet(oczywiście wsiadłem w pierwszych drzwiach itp. ), koleś kasuje mnie 1,10 PLN. Daje mu pierw 2 zł mówi, że nie ma wydać. Tak więc robię pospolite ruszenie w portfelu i uzbierałem równe 1,10 PLN samymi dziesięciogroszówkami i żółciakami po czym kierowca stwierdził, że jest zadrobno Doszło do tego, że na Krzekowie wdałem się z Nim w dyskusję, bo mówię, że naraża swojego pracodawce na straty itp. Zresztą korzystam z komunikacji to chciałem po prostu zapłacić. A tu takie problemy... Myślicie, że jakaś skarga coś przyniesie?
Przypomnę, że wczoraj była niedziela i miałem pełne prawo kupić bilet. Nie wiem czemu w Szczecinie kupno biletu uzależnione jest od dnia i godziny. W Warszawie bilety w autobusach, tramwajach, SKMce bilet można nabywać nawet w szczytowych godzinach dnia powszedniego(oczywiście, jak opóźnienie środka lokomocji przekracza 3 min. to ma prawo odmówić sprzedaży biletu)
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.