Autor
Wiadomość
   Hyde Park -> Pomoc z komputerem << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
eJay
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 5443 dni

**




Odp: Pomoc z komputerem - 11/11/2009 10:20
Jakiej firmy jest zasilacz?
Podkręcałeś procesor, pamięć etc.?


Ha ha ha, he he, ho-ho, uh, uh, ha-ha, ha...And I thought my jokes were bad...
manisz
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 5203 dni




Odp: Pomoc z komputerem - 11/11/2009 11:18
Miałem podobnie, problemem był kurz zalegający w pudle i na wylotach chłodzenia ;)


wilk
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 4669 dni




Odp: Pomoc z komputerem - 11/11/2009 11:47
jeżeli komputer stoi blisko ściany lub we wnęce biurka to winny jest zapewne kurz. u mnie zasyfił cały radiator na procku i sytuacja była podobna.


MaT
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 5615 dni




Odp: Pomoc z komputerem - 11/11/2009 12:20
tez bym stawiał na kurz w środku są czujniki które dbają aby się nic nie spaliło i gdy jest za dyza temperatura to wyłącza komputer przeczyść odkurzaczem albo sprężonym powietrzem


bal
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 5038 dni




Odp: Pomoc z komputerem - 11/11/2009 12:40

  TeHaCe napisał:  
no pokombinuje z tym co radzisz, ale to troche pozniej bo teraz czasu nie mam.
nie wiem czy to ma znaczenie, ale np to:
http://sport.tvp.pl/pilka-nozna/unibet-i-liga/wideo/18-kolejka-gks-katowice-pogon-szczecin
śmiga elegancko, bez zadnej lagi i na fulscreenie



Watpie zeby to byla wina konfiguracji sprzetowej komputera (256ramu starcza na internetowe filmiki na pewno). Problem to raczej wina tego co masz na kompie wgrane. Zrob, co napisal x-man to moze pomoc. Ale z wlasnego doswiadczenia- mi kiedys filmy na youtube wcale nie chciały sie ladowac. Szukalem bardzo dlugo przyczyny, az w koncu zrobilem formata i dopiero to pomoglo:) Powodzenia.


SL
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 4022 dni




Odp: Pomoc z komputerem - 12/11/2009 18:55
Mam problem z kartą dźwiękową, a konkretnie sformatowałem kompa i wszystkie sterowniki wgrałem oprócz tego od dźwięku, jak sprawdzić jaką kartę mam w kompie i ściągnąć odpowiedni sterownik?


zch
bal
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 5038 dni




Odp: Pomoc z komputerem - 12/11/2009 19:15
np programem everest- intuicyjna obsługa


SL
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 4022 dni




Odp: Pomoc z komputerem - 12/11/2009 19:39

  bal napisał:  
np programem everest- intuicyjna obsługa



ok dzięki spróbuje


zch
DavidPS1948
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 3769 dni




Odp: Pomoc z komputerem - 12/11/2009 20:54
Witam. Mam taki problem, otóż nieraz jak włączam kompa to wszysko dobrze ale po kilku minutach zawiesza sie,Zadne komendy nie dzialają. Musze resetowac kompa, a potem albo już sie nie wiesza albo znowu, albo nie chce sie komp włączyć(wiatrak chodzi ale swiatełko nie pali) W czym problem? Dodam jeszcze że komp był formatowany niedawno.


TradycjaZobowiązuje!
Moderator**
IP: zapisany
Na forum od 4993 dni

****




Odp: Pomoc z komputerem - 12/11/2009 21:24

  bal napisał:  

  TeHaCe napisał:  
no pokombinuje z tym co radzisz, ale to troche pozniej bo teraz czasu nie mam.
nie wiem czy to ma znaczenie, ale np to:
http://sport.tvp.pl/pilka-nozna/unibet-i-liga/wideo/18-kolejka-gks-katowice-pogon-szczecin
śmiga elegancko, bez zadnej lagi i na fulscreenie



Watpie zeby to byla wina konfiguracji sprzetowej komputera (256ramu starcza na internetowe filmiki na pewno). Problem to raczej wina tego co masz na kompie wgrane. Zrob, co napisal x-man to moze pomoc. Ale z wlasnego doswiadczenia- mi kiedys filmy na youtube wcale nie chciały sie ladowac. Szukalem bardzo dlugo przyczyny, az w koncu zrobilem formata i dopiero to pomoglo:) Powodzenia.





dzieki wszystkim za pomocną dłoń. po paru zabiegach (instalowanie, odinstalowywanie, znowu instalowanie flashow i jav) i kilki resetach filmiki juz działają poprawnie:)!
raz jeszcze dzięki wszystkim za rady!
pzdr!


1948 - 2018 i dalej! historia bez końca!
kuleK
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 4715 dni




Odp: Pomoc z komputerem - 12/11/2009 22:03

  RaZ3r napisał:  
Witam. Mam taki problem, otóż nieraz jak włączam kompa to wszysko dobrze ale po kilku minutach zawiesza sie,Zadne komendy nie dzialają. Musze resetowac kompa, a potem albo już sie nie wiesza albo znowu, albo nie chce sie komp włączyć(wiatrak chodzi ale swiatełko nie pali) W czym problem? Dodam jeszcze że komp był formatowany niedawno.



Format niema tutaj raczej nic do rzeczy , wygląda na problem z jakimś podzespołem (zasilacz,karta graficzna) , jaki zasilacz (moc,marka) , jakie temperatury poszczególnych podzespołów ( może się przegrzewa )


Obrazek gif wstawiony na forum
DavidPS1948
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 3769 dni




Odp: Pomoc z komputerem - 13/11/2009 15:21

  nstr. napisał:  

  RaZ3r napisał:  
Witam. Mam taki problem, otóż nieraz jak włączam kompa to wszysko dobrze ale po kilku minutach zawiesza sie,Zadne komendy nie dzialają. Musze resetowac kompa, a potem albo już sie nie wiesza albo znowu, albo nie chce sie komp włączyć(wiatrak chodzi ale swiatełko nie pali) W czym problem? Dodam jeszcze że komp był formatowany niedawno.



Format niema tutaj raczej nic do rzeczy , wygląda na problem z jakimś podzespołem (zasilacz,karta graficzna) , jaki zasilacz (moc,marka) , jakie temperatury poszczególnych podzespołów ( może się przegrzewa )



Zasilacz ModeCom 400W. Temperatury: Karta G. 44 stopnie C, płyta główna 32 stopnie C, Procesor 43-55 stopni C.


eF^
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 5644 dni

*




Odp: Pomoc z komputerem - 18/11/2009 23:17
Mam dysk przenośny na usb. Chciałbym założyć hasło na jeden z folderów na nim obecnych tak żeby osoby postronne nie miały do niego dostępu. Pytanie brzmi czy jest jakiś sposób żeby to zrobić przy czym nie będzie wymagany żaden program do odszyfrowania na innym komputerze niż mój? Weim, że można spakować np. winrarem na hasło ale chodzi mi o jakiś inny sposób.


3l3m3nt
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 5747 dni




Odp: Pomoc z komputerem - 19/11/2009 23:37
Witam, mam problem ze sterownikami do karty dzwiękowej po zainstalowaniu Windowsa 7. Otóż karta to zwykły Sound Blaster 5.1, do niego creative nie wydał żadnej aktalizacji działającej pod x64. Na necie znalazłem fajną opcje z sterwonikami KX. No i głośniki zadziałały, tylko że jest problem bo dwa kanały nie chodzą. W 'mix'erze' mam ustawione 5.1 w opcjach dzwięku jest ustawione na dwa kanały ale tam tego zmienić niemogę. Szukam już odpowiedzi cały dzień na nacie ale nie skutecznie. Może ktoś będzie umiał pomóc ?


Obrazek jpg wstawiony na forum
Naszą siłą nie jest to że nigdy nie upadliśmy, ale to że po każdym upadku potrafimy się podnieść jeszcze silniejszym
Juventus Turyn-historia wielkiej miłości
TradycjaZobowiązuje!
Moderator**
IP: zapisany
Na forum od 4993 dni

****




Odp: Pomoc z komputerem - 25/11/2009 20:37
siema, to znowu ja:D!
tym razem problem z kontrolerem USB:
zawsze jak wkładałem jakiegoś pendrajwa, to mi wyskakiwał komunikat, że to urządzenie może działać szybciej, blablabla, ze 2.0. potrzebne. no wiec zakupiłem se takie na allegro, wsadziłem w miejsce tamtego, uruchomiłem kompa, wydawało się ze jest gitarra (wyskoczył komunikat że znaleziono nowy sprzęt -> że trwa instalowanie -> że urządzenie gotowe do pracy), no ale jak wkładam w gniazdo pendrajwa to jest chuj wielki, a raczej nie ma zadnej reakcji. ktoś może czai bajere czym to chujstwo jest spowodowane? moze być taka opcja że płyta głuwna jest za chujowa i nie obczaji USB 2.0.? od razu mowie że przysłali mi samego kontrolera, bez pudełka ani żadnej płyty, za to z paragonem:)
może ktoś coś poradzi w tej wkur... kwestii??

pzdr!


1948 - 2018 i dalej! historia bez końca!
bal
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 5038 dni




Odp: Pomoc z komputerem - 25/11/2009 20:58

  TeHaCe napisał:  
siema, to znowu ja:D!
tym razem problem z kontrolerem USB:
zawsze jak wkładałem jakiegoś pendrajwa, to mi wyskakiwał komunikat, że to urządzenie może działać szybciej, blablabla, ze 2.0. potrzebne. no wiec zakupiłem se takie na allegro, wsadziłem w miejsce tamtego, uruchomiłem kompa, wydawało się ze jest gitarra (wyskoczył komunikat że znaleziono nowy sprzęt -> że trwa instalowanie -> że urządzenie gotowe do pracy), no ale jak wkładam w gniazdo pendrajwa to jest chuj wielki, a raczej nie ma zadnej reakcji. ktoś może czai bajere czym to chujstwo jest spowodowane? moze być taka opcja że płyta głuwna jest za chujowa i nie obczaji USB 2.0.? od razu mowie że przysłali mi samego kontrolera, bez pudełka ani żadnej płyty, za to z paragonem:)
może ktoś coś poradzi w tej wkur... kwestii??

pzdr!



Pokaz linka do tego kontrolera. To na PCI jest?


TradycjaZobowiązuje!
Moderator**
IP: zapisany
Na forum od 4993 dni

****




Odp: Pomoc z komputerem - 25/11/2009 21:20
http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=290349153191


to jest najprawdopodobniej to. ja kupowalem na allegro, ale z konta kolegi (swojego nie posiadam) a jego aktualnie nie ma i nie moge podać linka z allegro póki co


1948 - 2018 i dalej! historia bez końca!
bal
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 5038 dni




Odp: Pomoc z komputerem - 25/11/2009 23:23

  TeHaCe napisał:  
http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=290349153191


to jest najprawdopodobniej to. ja kupowalem na allegro, ale z konta kolegi (swojego nie posiadam) a jego aktualnie nie ma i nie moge podać linka z allegro póki co



Jesli to na PCI to pewnie cos ze sterownikami. Rozumiem, że SP2 conajmniej posiadasz?:) Sprawdz w menadzerze urzadzen czy jest wykrywany jakis kontroler uniwersalnej magistrali szeregowej USB na PCI i czy nie ma przy nim zadnych wykrzyknikow.

Najlepiej dowiedziec sie co to dokladnie za model i poszukac odpowiednich sterow.
Mozesz tez sprawdzic programem Everest jaka plyte glowna masz i poszukac na necie sterownikow od USB do niej. Powodzenia

a co do Twojego pytania- plyta glowna powinna obczajac jesli udalo Ci sie podpiąc ten kontroler ;)

Ostatnio edytowany przez: bal, 25 listopada 2009, 23:29 [1 raz(y)]


TradycjaZobowiązuje!
Moderator**
IP: zapisany
Na forum od 4993 dni

****




Odp: Pomoc z komputerem - 26/11/2009 14:41
okej, dzięki za wskazówki.
będę próbował coś z tym zrobić...
pzdr!


1948 - 2018 i dalej! historia bez końca!
Marian Dziędziel
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 4870 dni




Odp: Pomoc z komputerem - 26/11/2009 15:10

  TeHaCe napisał:  
okej, dzięki za wskazówki.
będę próbował coś z tym zrobić...
pzdr!



zobacz jeszcze z biosu czy jest włączone miałem podobnie kupiłem do 6 letniego kompa nie działało sprzedałem a okazało się że wyłączone w biosie było


cokolwiek czynisz, czyń to rozważnie
 - 1  - 2  - 3  - 4  - 5  - 6  - 7  - 8  - 9  - 10  - 11  - 12  - 13  - 14  - 15  - 16  - 17  - 18  - 19  - 20  - 21  - 22  - 23  - 24  - 25  - 26  - 27  - 28  - 29  - 30  - 31  - 32  - 33  - 34  - 35  - 36  - 37  - 38  - 39  - 40  - 41  - 42  - 43  - 44  - 45  - 46  - 47  - 48  - 49  - 50  - 51  - 52  - 53  - 54  - 55  - 56  - 57  - 58  - 59  - 60  - 61  - 62  - 63  - 64  - 65  - 66  - 67  - 68  - 69  - 70  - 71  - 72  - 73  - 74  - 75  - 76  - 77  - 78  - 79  - 80  - 81  - 82  - 83  - 84  - 85  - 86  - 87  - 88  - 89  - 90  - 91  - 92  - 93  - 94  - 95  - 96  - 97  - 98  - 99  - 100  - 101  - 102  - 103  - 104  - 105  - 106  - 107  - 108  - 109  - 110  - 111  - 112  - 113  - 114  - 115  - 116  - 117  - 118  - 119  - 

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

 Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:


czas wykonania skryptu: 0.06 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005