Odp: Pomoc z komputerem - 11/09/2011 13:50
jest jakiś sposób aby powiększyć miniature zdjęcia bez dużej straty na jakości? Zwiększanie miniatur w systemie niestety odpada bo największy rozmiar to 200 pixeli. potrzebuje jednak wiekszy
"Balansujcie dopóki się da, a gdy się już nie da, podpalcie świat!" - J. Piłsudski
Odp: Pomoc z komputerem - 12/09/2011 19:28
Miał ktoś może podobny problem z pejsbookiem, mianowicie nie ładują mi się zdjęcia znajomych, albo ładują sie nie do końca (mega pixeloza) ?
Odp: Pomoc z komputerem - 12/09/2011 19:34
Ja miałem coś podobnego, w firefoxie. Jeśli operujesz w ff, sprawdź inną przeglądarkę, jeśli jesteś przyzwyczajony to zainstaluj starszą wersję (ja mam 3.6.19 i chodzi płynnie, miałem 6.0.2 i wszystko latało).
Ja miałem coś podobnego, w firefoxie. Jeśli operujesz w ff, sprawdź inną przeglądarkę, jeśli jesteś przyzwyczajony to zainstaluj starszą wersję (ja mam 3.6.19 i chodzi płynnie, miałem 6.0.2 i wszystko latało).
Używam firefoxa, ale na chromie i w IE ten sam problem
Kto wie czemu na Neostradzie 2 mega wysłanie małego maila (do 5 MB) zajmuje trzy dni?
Za malo szczegolow. Jaki mail ? Jaki zalacznik ? Konkretne jak dlugo Ci sie wysyla ?
Teoretycznie 5MB - na Neostradzie 2mb ( 2mb pobieranie / 256kbps wysylanie ) powinno zajac maksymalnie okolo 30 sekund jesli nie masz w ogole przeciazonej Neostrady.
Upewnij sie.
Start -> Uruchom -> wpisz cmd i enter - i ping wp.pl i jak masz pingi ponizej 50ms to znaczy ze OK i wyslanie maila powinno pojsc w ciagu 30 sekund.
Neostrada 2 mb, zero innych ściągań wysyłań i innych tego typu utrudnień. Problem występuje niezależnie czy łączę się przez Wi-Fi, czy po kablu.
Próbuje wysłać plik 7,98 MB.
Program pocztowy Opery - dochodzi po paru minutach do maks 50% i zaczyna od nowa.
Skrzynka pocztowa przez www - również przez kilka minut wysyła (przeglądardka pokazuje, że z prędkością ok 7-10 kB) po czym strona pada.
Serwery typu wyslij.to czy rapidsahre - dochodzi do ok. 70% po czym pojawia się jakiś błąd. Teoretycznie prędkość 25 kB, ale dojście do tych 70% trwa kilka minut.
Musi być coś z ulploadem - niskie prędkości i jakieś problemy z utrzymaniem połączenia, skoro zawsze je zrywa, a nie ciągnie nawet ten 1 kB.
Pobieranie bez problemu. W sieci torrent sciąganie 250 kB, wysyłanie 20-30 kB.
Pingi sprawdziłem - średnio 26 ms.
Ostatnio edytowany przez: Plum, 16 września 2011, 15:18 [1 raz(y)]
Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
Kto wie czemu na Neostradzie 2 mega wysłanie małego maila (do 5 MB) zajmuje trzy dni?
Za malo szczegolow. Jaki mail ? Jaki zalacznik ? Konkretne jak dlugo Ci sie wysyla ?
Teoretycznie 5MB - na Neostradzie 2mb ( 2mb pobieranie / 256kbps wysylanie ) powinno zajac maksymalnie okolo 30 sekund jesli nie masz w ogole przeciazonej Neostrady.
Upewnij sie.
Start -> Uruchom -> wpisz cmd i enter - i ping wp.pl i jak masz pingi ponizej 50ms to znaczy ze OK i wyslanie maila powinno pojsc w ciagu 30 sekund.
Neostrada 2 mb, zero innych ściągań wysyłań i innych tego typu utrudnień. Problem występuje niezależnie czy łączę się przez Wi-Fi, czy po kablu.
Próbuje wysłać plik 7,98 MB.
Program pocztowy Opery - dochodzi po paru minutach do maks 50% i zaczyna od nowa.
Skrzynka pocztowa przez www - również przez kilka minut wysyła (przeglądardka pokazuje, że z prędkością ok 7-10 kB) po czym strona pada.
Serwery typu wyslij.to czy rapidsahre - dochodzi do ok. 70% po czym pojawia się jakiś błąd. Teoretycznie prędkość 25 kB, ale dojście do tych 70% trwa kilka minut.
Musi być coś z ulploadem - niskie prędkości i jakieś problemy z utrzymaniem połączenia, skoro zawsze je zrywa, a nie ciągnie nawet ten 1 kB.
Pobieranie bez problemu. W sieci torrent sciąganie 250 kB, wysyłanie 20-30 kB.
Pingi sprawdziłem - średnio 26 ms.
A jaki router masz ?
Mozesz na speedtest.net dac na testy koniecznie na serwer holenderski np. Arnhem ?
Oraz wkleic tu linka jak np. ponizej:
http://www.speedtest.net/result/1486153049.png
Masz jakis program antywirusowy aktywny ? Jak tak to jaki ?
Podejrzewam ze po jakims czasie router/windows/trojan moze Ci przerwac porty po UDP i dlatego zrywa Ci uploadowanie i nie ma kontynuowania. Ale przyczyn moze byc wiele jak np. podejrzany proces systemowy ktory sie miesci w svhost.exe i jest przez wiekszosc programow antywirusowych niewykrywalny... no naprawde sporo Jak masz neostrade to w ustawieniach tcp karty sieciowej czy radiowej ustaw sobie DNSy idealne dla neostrady czyli:
DNS1: 194.204.159.1
DNS2: 194.204.141.11
Ale to raczej za bardzo nic wspolnego nie ma z uploadem a jedynie z polaczeniami z domenami... ale warto ustawic tak jak napisalem
Jak masz darmowe programy antywirusowe typu Avast itd.. to mijaj szerokim lukiem, jak bedziesz chcial to moge Ci dac kod korporacyjny do AVG 2012 po polsku ( antywirusowy, antytrojanowy, antyspamowy, firewall itd ).
Ostatnio edytowany przez: LeOnik, 16 września 2011, 17:11 [2 raz(y)]
Odp: Pomoc z komputerem - 08/10/2011 09:33
Z Avastem miałem podobne doświadczenia, zamulał strasznie. Do produktów Microsoftu jakoś nie jestem przekonany, tak więc padło no AVG. Dzięki wszystkim za pomoc. Pozdrawiam.
Bo Pogoń szczecińska to jedna rodzina, starszy czy młodszy, piknik czy chuligan!
Odp: Pomoc z komputerem - 09/10/2011 13:44
Używam programu utorrent do ściągania torrentów - w czasie ściągania równocześnie pliki udostępniają się z jakąś tam prędkością średnią 40-50 kb/s ale kiedy już się ściągną do końca to praktycznie w ogóle się nie udostępniają albo jest to jakiś dramatycznie niski transfer. Moje pytanie - czy to jest zależne ode mnie, mogę gdzieś ustawić, żeby te prędkości udostępniania były jakieś wyższe?
Odp: Pomoc z komputerem - 09/10/2011 20:14
Spotkał się ktoś z problemem zielonego bad piksela na monitorze? Są jakieś domowe sposoby, aby temu zaradzić czy tylko gwarancja?
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.