Odp: Pomoc z komputerem - 06/12/2010 17:55
Sytuacja przedstawia sie nastepująco. Laptop toshiba satelite 300, dziewczynie skończyła się subskrypcja avasta, odinstalowała go. Ponownie uruchomienie systemu i vista wiesza się na pasku ładowania
Ktoś wie o co biega? Dodam, że przy próbie trybu awaryjnego, ponownego zainstalowania systemu, przywrócenia do ostatniej dobrej konfiguracji również kończy się tym że wiesza w tym samym miejscu...
Wszyscy co nam źle życzyli, mówili byśmy skończyli
to w tej chwili zobaczyli jak bardzo się pomylili
Odp: Pomoc z komputerem - 07/12/2010 18:42
Mam zamiar sobie kupić komputer, stacjonarny. Niestety od ostatniego zakupu (5 lat temu) moja wiedza na temat sprzętu nie poprawiła się, więc muszę powiedzieć że w tej chwili jestem zielony. Mógłby ktoś doradzić jakiś porządny zestaw za 1800 - 2500 zł, ewentualnie gdzie są przystępne ceny, u kogo warto kupować i nad czym się zastanawiać? Sprzęt powinien być raczej uniwersalny, dla rodziców i młodszego brata ( gierki też )
http://allegro.pl/komputer-i7-1000gb-4gb-ddr3-hd5770-1gb-ddr5-500w-i1357364141.html Polecam ci ten z tego powodu że znajduje się w twojej granicy cenowej , ma najwydajniejszy procesor w tej cenie i najwydajniejszą kartę graficzną na której pójdzie każda gra w maksymalnych detalach . EDIT: Ten co kolega dał post wyżej ma podobną wydajnością kartę graficzną , ale droższą . Jednak ma słabszy procesor . Procesory AMD nadają się jak ktoś podkręca . Intele raczej mało kto podkręca .
Ostatnio edytowany przez: Servant, 7 grudnia 2010, 21:40 [1 raz(y)]
Nie wiem jak to jest z Vistą ale na płytce systemu Windows 7 jest taka opcja jak Naprawa Dysku czy coś w tym stylu, jak masz Viste na płytce to włóz ją do napędu i odpal system z płytki przy starcie.
Odp: Pomoc z komputerem - 12/12/2010 12:26
Sprawa jest taka... Znalazłem iMaca w szafie (wiem troche dziwne ale mniejsza o większość). Sprzęt pierwszej nowości raczej nie jest, ale myślę że kilkuletni dzieciak by się ucieszył, pewnie jakieś gierki można wrzucić. Tylko pozostaje jedna sprawa. Jak zmienić język na polski/ angielski (obecnie duński jest). System jest mac ox 9, czy coś w ten deseń.
Odp: Pomoc z komputerem - 16/12/2010 12:21
Ktoś z użytkowników wie, jak podkręcić na viście 64bitowej usb do 500hz ?
Mam plik podmianki usbport.sys, ale nie bardzo wiem, jak go dobrze zamienić, gdyż ost. prawie spaliłem 1 port usb...
Odp: Pomoc z komputerem - 06/01/2011 23:20
Od niedawna mam taki problem, że jak próbuje ściągnąć załącznik z poczty (o2, gmail - 1 plik) to na pulpicie zapisują mi się 2 pliki - oryginał i kopia (ikona taka, jakby nie miało czym otworzyć) i tej kopii nie mogę usunąć (wyskakuje komunikat "Nie można usunąć plik: nie można odczytać z pliku lub dysku źródłowego") - później dopiero za pomocą Total Commandera mogę te pliki usunąć, ale to już trochę roboty.
Ma ktoś pomysł co to może być i jak się tego pozbyć?
Odp: Pomoc z komputerem - 13/01/2011 16:00
Jest taka sprawa. Potrzebuje wydrukować folder reklamowy/ulotke na uczelnie w formacie A4 złożone na pół, wszystkie strony ozdobne i kolorowe itd. Zrobiłem to wszystko w wordzie, jednak nie da rady tego wydrukować. Byłem w Copylandzie próbowali to wrzucić do pdf'a ale wtedy wszystkie ozdobne dodatki w tej pracy zniknęły i ucieło połowe strony. Drukując z Worda było podobnie, wszystko sie rozjechało.. Jak to inaczej zrobić, żebym nie musiał całej pracy znów od początku robić i jaki musi być jej format żeby przy wydruku wszystko było ok?
"Balansujcie dopóki się da, a gdy się już nie da, podpalcie świat!" - J. Piłsudski
normalnie przez office było otwierane na początku ale babka powiedziała że z niego nie drukną takiego dużego formatu, więc próbowali przekonwertowac na pdf. I wtedy ramki w zdjęciach, kolorowe tło szlag trafił do tego w pionie połowe kartki ucieło w dokumencie i było białe pole. U mnie było podobnie..
"Balansujcie dopóki się da, a gdy się już nie da, podpalcie świat!" - J. Piłsudski
Jest taka sprawa. Potrzebuje wydrukować folder reklamowy/ulotke na uczelnie w formacie A4 złożone na pół, wszystkie strony ozdobne i kolorowe itd. Zrobiłem to wszystko w wordzie, jednak nie da rady tego wydrukować. Byłem w Copylandzie próbowali to wrzucić do pdf'a ale wtedy wszystkie ozdobne dodatki w tej pracy zniknęły i ucieło połowe strony. Drukując z Worda było podobnie, wszystko sie rozjechało.. Jak to inaczej zrobić, żebym nie musiał całej pracy znów od początku robić i jaki musi być jej format żeby przy wydruku wszystko było ok?
A w Copylandzie ten plik otwierali przez Office, czy Open Office? Próbowałeś sam w domu wrzucić do pdf?
normalnie przez office było otwierane na początku ale babka powiedziała że z niego nie drukną takiego dużego formatu, więc próbowali przekonwertowac na pdf. I wtedy ramki w zdjęciach, kolorowe tło szlag trafił do tego w pionie połowe kartki ucieło w dokumencie i było białe pole. U mnie było podobnie..
Może coś z obszarem zadruku przesadziłeś? Jak chcesz to możesz mi podesłać ten plik na maila: (mój nick)@interia.pl to zobacze o co chodzi.
Odp: Pomoc z komputerem - 17/01/2011 16:35
po wyłączeniu okna przeglądarki Firefoxa nie mogę go ponownie włączyć. wyskakuje taki komunikat:
"Zamknij program Firefox
Program Firefox został już uruchomiony, ale nie odpowiada. Aby otworzyć nowe okno, należy najpierw zakończyć istniejący proces programu Firefox lub uruchomić ponownie system."
po wyłączeniu (ctrl+alt+del) procesu firefox.exe
wyskakuje:
"OSTRZEŻENIE: Zakończenie procesu może przynieść niepożądane skutki, w tym również utratę danych i niestabilność systemu. Proces nie będzie miał szansy na zapisanie danych. Czy na pewno chcesz zakończyć?"
po czym znów można włączyć firefox
po wyłączeniu okna przeglądarki Firefoxa nie mogę go ponownie włączyć. wyskakuje taki komunikat:
"Zamknij program Firefox
Program Firefox został już uruchomiony, ale nie odpowiada. Aby otworzyć nowe okno, należy najpierw zakończyć istniejący proces programu Firefox lub uruchomić ponownie system."
po wyłączeniu (ctrl+alt+del) procesu firefox.exe
wyskakuje:
"OSTRZEŻENIE: Zakończenie procesu może przynieść niepożądane skutki, w tym również utratę danych i niestabilność systemu. Proces nie będzie miał szansy na zapisanie danych. Czy na pewno chcesz zakończyć?"
po czym znów można włączyć firefox
o co w tym chodzi?
A nie masz czasem Firefoxa 4 beta 8 lub 9 ? Bo taki blad wyskakuje w tych przegladarkach, tez to mialem, po powrocie do 3.6 wszsytko smiga jak nalezy.
Odp: Pomoc z komputerem - 18/01/2011 14:50
Mam problem.Otoz jak odpalam film na kompie(uzywam Winampa,windows media player'a i Movie player and subtittle editor) to zmieniaja mi sie kolory,tzn zamiast czerwonych odcieni są zielone(oczojebne) albo różowe..wie ktos o co tu chodzi i jak to ogarnąć?
Mam problem.Otoz jak odpalam film na kompie(uzywam Winampa,windows media player'a i Movie player and subtittle editor) to zmieniaja mi sie kolory,tzn zamiast czerwonych odcieni są zielone(oczojebne) albo różowe..wie ktos o co tu chodzi i jak to ogarnąć?
poisntaluj kodeki np z TEJ STRONY, albo zainstaluj sobie program VCL Player - moim zdaniem najlepszy do otwarzania filmów prawie wszystkich formatów. Znajdziesz w googlach bez problemu.
Możliwe że są tego inne przyczyny ale te są najbardziej prawdopodobne.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.