Odp: Pomoc z komputerem - 19/09/2010 21:02
Mam pytanie z innej beki.
Mam lapa z kościami 2x 2GB czyli 4giga tymczasem Windows 7 widzi tylko niecałe 3.
Dlaczego? Da się to zmienić?
Na 99% poniewaz uzywasz systemu windows 7 - 32 bit a ten pokazuje tylko pamiec do 3gb z 'groszami' bez wzgledu na to ile faktycznie masz powyzej 3. Powiedzmy masz pamieci 8gb to i tak pokaze ze masz 3gb. Zainstaluj sobe wersje 64 bit to pokaze ci cale 4 GB i powyzej jesli oczywiscie dodasz wiecej. Jesli jednak laptop ktory posiadasz mial przy zakupie zainstalowana wczesniejsza wersje windowsa np. XP lub Vista i zrobiles sobie sam upgrade na 7 to upewnij sie czy procesor wspiera wersje 64 bit na windows 7.
Ostatnio edytowany przez: Gryfsz, 20 września 2010, 00:29 [3 raz(y)]
A wiec mam matshita dvd-ram uj870qj ATA device , Windows Vista ..
Zawsze nagrywalem domyslnym "programem" Visty , komputer formatowal plyte, wrzucalem pliki, nagrywaly sie i bezproblemowo dzialaly .
Jednak pewnego razu vista nie mogla sformatowac plytki i system "nie widzial" czystych plyt , tak jakby ich w ogole nie bylo . W czym jest problem? Prosze Was o wyjasnienie tego w miare prosty sposob .
Odp: Pomoc z komputerem - 30/09/2010 19:59
Głowy nie dam, ale jak np. podłączasz nowy sprzęt typu headset albo nowy pad to synchronizujesz najpierw ten sprzęt w menu (synchronizacja akcesoriów czy coś w ten deseń), podejrzewam że z kierownicą jest podobnie.
Odp: Pomoc z komputerem - 01/10/2010 23:27
ktos mi powie czemu mi sie alcohol i daemon wykladaja podczas instalacji w windows 7? wyskakuje jakis internal error jeszcze zanim cokolwiek sie zacznie instalowac i dupa...
W zasadzie to mam maly problem z konsola ale chyba to odpowiedni temat
Chodzi o to jak poprawnie skonfigurowac kierownice do PS3 dokladnie do gry F1 2010 ?
Dodam ze kierownica to jest najprostszy model dokladnie taki Kierownica PS3
Czy trzeba to zrobic w glownym menu PS3 przed wlaczeniem gry czy dopiero w samej grze F1 2010 :>?
Licze na wasza pomoc .Z gory dzieki!
Akurat nie posiadam tej gry na na PS3, ale postaram się pomóc. Wydaje mi się, że musisz to zrobić w menu gry. Dokładniej w opcjach sterowania. Pozamieniać przyciski sterowania ze strzałek czy też analoga np: skręt w lewo, kręcisz kierownicą w lewo, gaz z przycisku X zamieniasz na wciśnięcie pedału gazu itd. Powinno zadziałać
Myślę, że sobie w życiu poradzę bo potrafię kombinować i swoich ideałów nie zdradzę !
ktos mi powie czemu mi sie alcohol i daemon wykladaja podczas instalacji w windows 7? wyskakuje jakis internal error jeszcze zanim cokolwiek sie zacznie instalowac i dupa...
Sprawdzałeś czy wersja którą posiadasz jest kompatybilna z Windowsem 7?
Może masz Windows 7 64 bit . Na 64 niektóre programy nie działają , lub muszą być w wersji 64 bitowej .
Sprawdzałeś czy wersja którą posiadasz jest kompatybilna z Windowsem 7?
no specjalnie szukalem wersji dla 7ki. windowsa mam 32bitowego, niby wszystko powinno dzialac. no ale trudno - inaczej juz sobie poradzilem
Odp: Pomoc z komputerem - 04/10/2010 20:27
Na prosbe:
mam problem, mianowicie chce uzywac Nokii E52 jako modem, zeby miec w laptopie (windows 7) internet. Instaluje nokijski program Internet access coś tam i laptop nie widzi telefonu zeby go podlaczyc do internetu. W telefonie normalnie wybieram ta specjalna opcje aby rzekomo dzialal internet. Natomiast na drugim laptopie ( vista) laptop bez problemu komunikowal sie z telefonem przez ten program jednak nastepywal blad przy laczeniu do internetu, siec to orange.
Orientuje sie ktos? bede bardzo wdzieczny za wszelka pomoc
Odp: Pomoc z komputerem - 04/10/2010 21:34
Chodzi mi o wypalanie płyt Lightscribe. Czy można najpierw nałożyć na nią obraz a dopiero po jakimś czasie zapisać dane?? Pilne
Na prosbe:
mam problem, mianowicie chce uzywac Nokii E52 jako modem, zeby miec w laptopie (windows 7) internet. Instaluje nokijski program Internet access coś tam i laptop nie widzi telefonu zeby go podlaczyc do internetu. W telefonie normalnie wybieram ta specjalna opcje aby rzekomo dzialal internet. Natomiast na drugim laptopie ( vista) laptop bez problemu komunikowal sie z telefonem przez ten program jednak nastepywal blad przy laczeniu do internetu, siec to orange.
Orientuje sie ktos? bede bardzo wdzieczny za wszelka pomoc
Przewaznie dzieje sie tak z powodu sterownikow(drivers) do danego typu telefonu. Poszukaj na necie najnowszych wersji pracujacych na danym systemie albo skontaktuj sie z pomoca techniczna Orange/Nokia. Uzywalem kiedys jako pomoc w synchronizacji program od microsoftu o nazie ActiveSync. Powodzenia.
Odp: Pomoc z komputerem - 05/10/2010 08:16
Jak rozwiązać kwestię poczty e-mail lub jakiegoś klienta poczty
Chodzi o to by była na jedna ale widoczna na dwóch kompach niezależnych od siebie. Żeby można było np odznaczyć czerwonym kolorem sprawy ważne, zielonym niezrealizowane etc lub w jakiś inny sposób np. etykietami z opisem. Doskonale poczta google się nadaje z tym, ze każda nowa wiadomość od osoby co już raz pisała widniej w tym samym kolorze i to myli.
Niechce szukać i logować się na poczty dlatego proszę o pomoc jak to rozwiązać
Jak rozwiązać kwestię poczty e-mail lub jakiegoś klienta poczty
Chodzi o to by była na jedna ale widoczna na dwóch kompach niezależnych od siebie. Żeby można było np odznaczyć czerwonym kolorem sprawy ważne, zielonym niezrealizowane etc lub w jakiś inny sposób np. etykietami z opisem. Doskonale poczta google się nadaje z tym, ze każda nowa wiadomość od osoby co już raz pisała widniej w tym samym kolorze i to myli.
Niechce szukać i logować się na poczty dlatego proszę o pomoc jak to rozwiązać
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.