ZROBIŁEŚ DIAGNOSTYKE Directxa jeżeli nie to zrób:
1. Kliknij przycisk Start i polecenie Uruchom, a następnie wpisz polecenie dxdiag, aby uruchomić narzędzie diagnostyczne programu DirectX. Najważniejsze informacje o systemie i zainstalowanej wersji programu DirectX znajdują się na karcie System.
2. Klikaj kolejno poszczególne karty, wykonuj wszystkie testy i dokładnie sprawdzaj wszystkie problemy w kolumnie uwag. Najczęściej występujące problemy są związane z nieobsługiwanymi sterownikami i można je rozwiązać, pobierając odpowiednie sterowniki sprzętu.
3. Jeżeli nadal występują problemy, kliknij kartę Więcej pomocy i uruchom narzędzie do rozwiązywania problemów z programem DirectX. Jest to kreator umożliwiający rozwiązanie typowych problemów krok po kroku.
Dziewięćdziesiąt procent problemów związanych z programem DirectX jest spowodowanych przez nieprawidłowe sterowniki karty muzycznej i graficznej lub konflikty sterowników. Najpierw uruchom narzędzie diagnostyczne programu DirectX, aby znaleźć przyczynę problemów. Następnie odwiedź witrynę producenta sprzętu w sieci Web i znajdź sterowniki karty
Czasami jednak pobranie najnowszego sterownika nie wystarczy. Wielu producentów tworzy zaawansowane sterowniki lub wersje beta sterowników znacznie poprawiające wydajność. Sterowniki te nie zawsze jednak w pełni obsługują program DirectX, co może stać się przyczyną problemów. W niektórych z nich zapisane są informacje o stopniu, w jakim obsługują program DirectX. Szukaj najnowszego sterownika posiadającego certyfikat obsługi programu DirectX. Po pobraniu i zainstalowaniu sterownika uruchom ponownie narzędzie diagnostyczne, aby sprawdzić, czy problemy zostały rozwiązane. W Edytorze Rejestru można przeglądać klucze, wartości lub dane, ale w programie TCD można także przeszukać tylko część Rejestru, używać symboli wieloznacznych oraz zastępować i wyszukiwać klucze.
Jak w/w opis nic nie pomoże to aktualizacja/reinstalacja DirectX lub aktualizacja/reinstalacja sterowników
Ostatnio trafiłem na jakiegoś trojana który zainfekował mi komputer, udało mi się go szczęśliwie usunąć, ale mam problem. Po pojawieniu się tego trojana obok zegara wyskoczyła mi nowa ikonka: czerwona tarcza z białym krzyżykiem w środku informująca że nie mam włączonych automatycznych aktualizacji w windowsie, jak się tego pozbyć? Mam włączoną opcję że pokazywane są aktualizacje ale to ja decyduje które mają być zainstalowane i chciałbym żeby tak zostało. Wcześniej ikonka się nie pojawiała chociaż automatycznych aktualizacji włączonych nie miałem.
klikasz prawym na pasku zadań > właściwości > w zakładce "pasek zadań" w obszarze powiadomień masz przycisk "dostosuj" > wybierasz przy alercie windowsa "zawsze ukryty"
Odp: Pomoc z komputerem - 11/10/2008 13:04
Chciałbym przerobić jakiś dźwięk, kawałek piosenki i abym go słyszał na początku otwierania się Windowsa. Mam XP. Wie ktoś jak to zrobić? Lub by przesłał jakąś stronkę. Z góry dzięki.
Chciałbym przerobić jakiś dźwięk, kawałek piosenki i abym go słyszał na początku otwierania się Windowsa. Mam XP. Wie ktoś jak to zrobić? Lub by przesłał jakąś stronkę. Z góry dzięki.
Odp: Pomoc z komputerem - 11/10/2008 19:33
Jestem świeżo po formacie i zapomniałem hasła do serwera gg - da radę je jakoś odzyskać? Ściągnąłem parę programów ale pokazują one hasło które ostatnio było zapisane w programie co mnie nie ratuje bo tam aktualnego nie ma zapisanego.
Jestem świeżo po formacie i zapomniałem hasła do serwera gg - da radę je jakoś odzyskać? Ściągnąłem parę programów ale pokazują one hasło które ostatnio było zapisane w programie co mnie nie ratuje bo tam aktualnego nie ma zapisanego.
masz opcje wyślij na maila, jak podasz nr, mail co podałeś przy logowaniu
Odp: Pomoc z komputerem - 12/10/2008 21:20
Sam do tego doszedłem, z tym że mail który miałem zapisany był nieużywany już od dobrych paru lat a hasła nie pamiętałem. Problem rozwiązany - napisałem do supportu i po odpowiedzi na 9 pytań przysłali mi nowe hasło.
Sam do tego doszedłem, z tym że mail który miałem zapisany był nieużywany już od dobrych paru lat a hasła nie pamiętałem. Problem rozwiązany - napisałem do supportu i po odpowiedzi na 9 pytań przysłali mi nowe hasło.
Odp: Pomoc z komputerem - 15/10/2008 00:40
W sprawie programu utorrent. Przed formatem torrenty mi się ściągały z max prędkością (czyli ~120 kb/s), po formacie pomimo ustawienia wszystkiego tak jak było transfer nie przekracza 50-60 kb/s - nawet o tej porze, co może być przyczyną? Jakie ustawienia za to mogą odpowiadać?
Kiedyś miałem na dysku program taki, nie pamiętam nazwy coś ' ... xp ' - służył do odblokowywania jakichś opcji w win, zna ktoś może jego nazwę?
edit. bez przesady, znam się na torrentach..
edit2. porty sprawdzałem, cały czas mam zieloną kropkę
Ostatnio edytowany przez: eF^, 15 października 2008, 21:20 [2 raz(y)]
W sprawie programu utorrent. Przed formatem torrenty mi się ściągały z max prędkością (czyli ~120 kb/s), po formacie pomimo ustawienia wszystkiego tak jak było transfer nie przekracza 50-60 kb/s - nawet o tej porze, co może być przyczyną? Jakie ustawienia za to mogą odpowiadać?
Kiedyś miałem na dysku program taki, nie pamiętam nazwy coś ' ... xp ' - służył do odblokowywania jakichś opcji w win, zna ktoś może jego nazwę?
edit. bez przesady, znam się na torrentach..
Może masz zablokowane porty? Na dolnym pasku u torrenta jest taka ikonka. Czerwona, pomarańczowa, albo zielona. Jeśli podczas ściągania cąły czas masz czerwoną to prawpodobnie musisz oblokować sobie porty. Jak to zrobić? Zalezy od połączenia z internetem, ale googlując na pewno sobie poradzisz, jak nie to pisz [:
Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
Odp: Pomoc z komputerem - 16/10/2008 20:01
nie mogę włączyć komputera po naciśnięciu przycisku ON lampka na przycisku mryga czasami godzinami zanim się włączy na sekunde i potem mogę go juz włączyć normalnie miałem też czasami kominkat że bateria systemowa jest nienaładowana więc zmieniłem baterię na płycie głównej dwa dni włączał się normalnie i znowu teraz zaczął to samo.
Niech cię nie niepokoją
Cierpienia twe i błędy
Wszędy są drogi proste
Lecz i manowce są wszędy
O to chodzi jedynie
By naprzód wciąż iść śmiało
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.