Tez mam linksysa i mialem ten sam problem,kolega mi doradzil wylaczyc ruter na 10 min i podlaczyc ponownie i smigalo dalej,innym razem wylaczylem i wlaczylem przelacznik sieci w laptopie i bylo ok.Rownierz posiadam Tochibe
Odp: Pomoc z komputerem - 27/09/2008 19:44
Włącznik na pewno włączony. Zresztą to nagle przestało działać. Kable dobrze załączone bo na ruterze wszystko się świeci (w tym dioda od wifi). No spróbuje z tym wyłączeniem (zresztą i tak na razie włączyłem z powrotem kabel do modemu od Neostrady do laptopa więc przynajmniej do jutra ruter będzie wyłączony). Boje się jednak, że to może być coś z kartą sieciową bo przestało nagle działać i nie chce nawet wyszukiwać sieci bezprzewodowej..Tylko czy tak szybko by się Tośka posypała..
Czekam na dalsze propozycje o co może chodzić. Dzięki.
Pogoń to barwy, historia, stadion, klimat - POGOŃ TO MY! || Hala Madrid!
a jaki system VISTA ? a czy po restarcie routera ( odłączeniu na parę sekund z prądu) coś wykrywa ? jak kaktus mówi czasem lampki się palą a router się zawiesił
Odp: Pomoc z komputerem - 27/09/2008 23:44
Tak Vista. Obawiam się jednak że może być to wina jakiegoś wirusa bo żaden program antywirusowy nie chce mi się włączyć (hijackthis zresztą też...)
Odp: Pomoc z komputerem - 04/10/2008 12:58
Mam dwa pliki VIDEO_TS i dwa VTS_01_0 (rozszerzenie .IFO) plus cztery pliki pliki wideo z rozszerzeniem .VOB Jak to (i czym) wszystko nagrać żeby działało jako DVD ?
Odp: Pomoc z komputerem - 08/10/2008 09:26
Jak to jest z rapidsharem; przez miesiąc zasysałem sobie spokojnie bez limitów czasowych a teraz nagle wyskakuje mi że trzeba czekać ileś tam minut, czyżby to był tylko taki miesięczny bonus
Odp: Pomoc z komputerem - 09/10/2008 23:14
Potrzebuję jakis dobry plyn do czyszczenia napedu DVD. nie chce kupowac jakiegos chlam zestawu, a tylko takowe widzialem w Szczecinie w sklepach. ewentualnie moze ktos poleci mi sklep, gdzie bedzie plyn i wykwalifikowana obsluga, nie wciskajaca ludziom badziewia, lub nie radzaca, ze trzeba spierytusem przetrzec!
Odp: Pomoc z komputerem - 10/10/2008 20:50
Potrzebuję dosyć pilnego wsparcia. Sprawa wygląda tak: wczoraj na laptopie zainstalowałem sobie kilka gierek, wszystko chodziło bezproblemowo, wyłączyłem kompa. Rano jak próbowałem jedną z gier zapuścić wyskoczył mi błąd krytyczny directx: nie można utworzyć urządzenia directx. Ten błąd wyskakuje tylko przy części gier, druga część po dwukliku na ikonę wogóle nie reaguje. Wie ktoś może jak to rozwiązać ?
Potrzebuję dosyć pilnego wsparcia. Sprawa wygląda tak: wczoraj na laptopie zainstalowałem sobie kilka gierek, wszystko chodziło bezproblemowo, wyłączyłem kompa. Rano jak próbowałem jedną z gier zapuścić wyskoczył mi błąd krytyczny directx: nie można utworzyć urządzenia directx. Ten błąd wyskakuje tylko przy części gier, druga część po dwukliku na ikonę wogóle nie reaguje. Wie ktoś może jak to rozwiązać ?
Zrób screena błędu łatwiej będzie cos wymyslic
PS.Byc może pomoże aktualizacja/reinstalacja DirectX lub aktualizacja/reinstalacja sterowników
Zrób screena błędu łatwiej będzie cos wymyslic
PS.Byc może pomoże aktualizacja/reinstalacja DirectX lub aktualizacja/reinstalacja sterowników
Odp: Pomoc z komputerem - 10/10/2008 21:33
Ostatnio trafiłem na jakiegoś trojana który zainfekował mi komputer, udało mi się go szczęśliwie usunąć, ale mam problem. Po pojawieniu się tego trojana obok zegara wyskoczyła mi nowa ikonka: czerwona tarcza z białym krzyżykiem w środku informująca że nie mam włączonych automatycznych aktualizacji w windowsie, jak się tego pozbyć? Mam włączoną opcję że pokazywane są aktualizacje ale to ja decyduje które mają być zainstalowane i chciałbym żeby tak zostało. Wcześniej ikonka się nie pojawiała chociaż automatycznych aktualizacji włączonych nie miałem.
edit. Niebuszewiak - dzięki.
Ostatnio edytowany przez: eF^, 11 października 2008, 14:33 [1 raz(y)]
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.