Wymien zasilacz, najlepiej na taki o wiekszej mocy i renomowanej firmie, podziala kilka dlugich lat i nie bedzie problemow.
Druga opcja to moze byc kabel, sprawdz czy styki sie nie powyginaly lub ulamaly, jesli tak kabel wymien.
Odp: Pomoc z komputerem - 27/04/2006 15:22
Mam problem z gg, scislej z konnektem. Uzywam go i czesto zdarza mi sie taki problem ze wszystko dziala normalnie, robie sie dostepny, ludzie moga do mnie pisac tylko ja nie moge do nikogo nic napisac, wyskakuje mi komunikat " wiadomosc ... prawdopodobnie nie zostala dostarczona ", gdzies czytalem ze jest to zwiazane z serwerem gg ale w takim razie dlaczego np. mojej siostrze dziala wszystko ok (taki sam internet, ta sama siec)?
edit : problem sam sie rozwiazal
Ostatnio edytowany przez: eF^, 28 kwietnia 2006, 20:24 [1 raz(y)]
Odp: Pomoc z komputerem - 28/04/2006 20:25
Czy mozna w firefoxie zablokowac jakas www zeby nie moznabylo na nia wchodzic? jak tak to prosze o mozliwie dokladne wytlumaczenie
edit. Skarbnik dzieki za pomoc
Ostatnio edytowany przez: eF^, 29 kwietnia 2006, 07:54 [1 raz(y)]
Ogolnie w firefoxie sie nie da, ale mozesz to zrobic z pozycji windowsa:
C:WINDOWS -> system32 -> drivers -> etc ->
znajdujesz plik hosts, otwierasz go notatnikiem
do ostatniego wiersza dodajesz taka komende:
127.0.0.1 Pogońonline.pl
W tym momencie blokujesz otwarcie Pogońonline.pl
pamietaj ze forum.pogononline.pl mimo to sie otworzy wiec, polecam Ci zbanowac cale IP, ale to bedziesz wiedzial jak zrobic na wszelki wypadek
wchodzisz w Uruchom i wpisujesz:
ping Pogońonline.pl
spisujesz ip i w pliku hosts wpisujesz dokladnie to co na gorze z tym ze zamiast "pogononline.pl" to ip ktore spisales i po klopocie.
Odp: Pomoc z komputerem - 02/05/2006 13:19
Witam. Mam mały problem ze swoim kompem. Jestem ciemny w tych sprawach dlatego proszę o pomoc. Gdy zawsze kupowałem synowi gry na komputer zawsze działały ; lecz od miesiąca gdy mu kupię coś nowego wyskakuje mi na monitorze napis" nie ta karta graficzna". Czy ta karta jest już za słaba na te nowości i trzeba ją wymienić? Czy coś jest nie tak z kompem? Jeśli trzeba ją wymienić to jaką byście polecili i ile by mniej więcej kosztowała? Z góry dzięki za podpowiedż. Mam Widowsa xp
Odp: Pomoc z komputerem - 02/05/2006 14:27
Wejdź na stronę Radeona (nie znam adresu) i poszukaj tam najnowszych sterowników (english: "drivers") do swojego modelu karty graficznej. Jak ściągniesz stery to je zainstaluj.
Jak nie dasz rady to napisz a poszukam z Tobą.
Edit: Znalazłem zdaje mi się nowszy sterownik do Twojej karty. Zassaj go i zainstaluj [link]
Ostatnio edytowany przez: SISMIC, 2 maja 2006, 14:33 [1 raz(y)]
Odp: Pomoc z komputerem - 02/05/2006 23:59
A czy nie łatwiej kliknąc na mój komputer - > właściwości -> sprzęt (czy tam menedżer urządzeń ) kliknąć na kartę graficzną i zobaczyć czy nie ma przy niej jakiś znaków zapytania ?
Jeśli są to znaleźć sterownik i go zainstalować, zresztą tam jest rozwiązywanie problemów, powinieneś sobie to najpierw sprawdzić a nie odrazu brać sie za sterowniki..pzdr
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.