witam. mam oto taki problem po podlaczeniu drugiego napedu przy uruchamianiu kompa wyskakuje taki komunikat serial ch0 Master-No Device
serial ch1 Master-No Device. co zrobic? wesolych swiat!!!!!!!!!!
podłańczasz zapewne oba dyski na masterze chyba że masz sata weź podaj z jakim kontrolerem są to dyski
chyba ata nie znam sie
to z tyłu w miejscy do podłączania masz zworkę ustaw ją na slave zgodnie z instrukcją
witam. mam oto taki problem po podlaczeniu drugiego napedu przy uruchamianiu kompa wyskakuje taki komunikat serial ch0 Master-No Device
serial ch1 Master-No Device. co zrobic? wesolych swiat!!!!!!!!!!
podłańczasz zapewne oba dyski na masterze chyba że masz sata weź podaj z jakim kontrolerem są to dyski
chyba ata nie znam sie
to z tyłu w miejscy do podłączania masz zworkę ustaw ją na slave zgodnie z instrukcją
wlasnie o to chodzi ze zrobione jest wedlug ksiazki a komunikat jest
Odp: Pomoc z komputerem - 25/12/2007 09:46
Ja mam problem z podłączeniem głośników. Mam głoścniki Creativa 5.1 a moją kartą dźwiękową jest wbudowana w płytę główną AC97. Podłączyłem głośniki i grają tylko 2+basowy. Szukałem w googlach jak to zrobić i niestety rady tam udzielone nie pomogły, więc licze na to że tutaj znajdę fachową pomoc . Z góry dziękuję.
Ja mam problem z podłączeniem głośników. Mam głoścniki Creativa 5.1 a moją kartą dźwiękową jest wbudowana w płytę główną AC97. Podłączyłem głośniki i grają tylko 2+basowy. Szukałem w googlach jak to zrobić i niestety rady tam udzielone nie pomogły, więc licze na to że tutaj znajdę fachową pomoc . Z góry dziękuję.
a masz jakis menadzer dzwieku ?? bo musisz ustawic na 5.1 bo domyslnie jest na 2
a masz jakis menadzer dzwieku ?? bo musisz ustawic na 5.1 bo domyslnie jest na 2
A co konkretnie masz na myśli pisząc o managerze dźwięku Lookałem tylko w menagerze urządzeń i w ustawieniach winampa tak jak wyczytałem na pewnych forach. No i zmieniałem na 5.1 w Panel sterowania->dźwięki i urządzenia audio->zaawansowane. i nic to nie dało :/
A co konkretnie masz na myśli pisząc o managerze dźwięku Lookałem tylko w menagerze urządzeń i w ustawieniach winampa tak jak wyczytałem na pewnych forach. No i zmieniałem na 5.1 w Panel sterowania->dźwięki i urządzenia audio->zaawansowane. i nic to nie dało :/
poszukaj w pasku kolo zegarka sound efect i tam ustawić to musisz
a co do dysku tego ata to nie widząc tego niestety nie pomoge
Odp: Pomoc z komputerem - 25/12/2007 18:08
No to w pasku to właśnie to do czego wchodziłem przez panel sterowania i ustawiałem to i niestety jak pisałem nadal jest lipa :/
moze po prostu cos zle podlaczyles kabelki.. czasami gdy jedziesz zgodnie z kolorkami nie wszystkie glosniki dzialaja
moze po prostu cos zle podlaczyles kabelki.. czasami gdy jedziesz zgodnie z kolorkami nie wszystkie glosniki dzialaja
Po prostu masz za słabą kartę dźwiękową, nie chodzi o kableki, AC97 maksymalnie na 2.1 pójdzie, kup dźwiękówke Creative Adigy i będzie działało
Odp: Pomoc z komputerem - 28/12/2007 12:17
Zna ktoś jakąś dobrą darmową galerię do umieszczenia na prostej stronie ? (żeby skalowało zdjęcia i można było dodać jakiś opis)
Pogoń to barwy, historia, stadion, klimat - POGOŃ TO MY! || Hala Madrid!
Dlaczego muzyka ktora sciagam na jakis dziwny format ogg?? i jak go zmienic na mp3?
Ogg to jeden z kodeków dzwięku, więc bez problemu przekonwetujesz te pliki na mp3 większością dostępnych na necie konwerterow. Wrzuć w goole "ogg to mp3" i na pewno coś znajdziesz. Fajny program, który Ci pomoże to np. Alive MP3 Converter
Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
Dlaczego muzyka ktora sciagam na jakis dziwny format ogg?? i jak go zmienic na mp3?
Ogg to jeden z kodeków dzwięku, więc bez problemu przekonwetujesz te pliki na mp3 większością dostępnych na necie konwerterow. Wrzuć w goole "ogg to mp3" i na pewno coś znajdziesz. Fajny program, który Ci pomoże to np. Alive MP3 Converter
Pierwszy program ktory sciagnalem akurat tego ogg nie oggarnia ale sciagne inny, dzieki za pomoc.
Odp: Pomoc z komputerem - 16/01/2008 20:05
Robiłem ostatnio formata i pożyczyłem oryginalnego windowsa xp. No i wchodzę do systemu, a ten woła mi o aktywacje Windowsa przez Internet albo telefonicznie. Problem w tym, że oryginalny kod używa mój znajomy, więc ja na niego już aktywować swojego nie mogę... Da radę to jakoś obejść? Na aktywacje jest 30 dni i po tym Windows podobno już się bez niej nie odpala. A co za frajda instalować wszystko na nowo i za 30 dni mieć znowu ten sam problem...
P.S: Wogóle wszyscy po formatach mają takie problemy? Bo ja nigdy wcześniej o żadnych aktywacjach nie słyszałem (może dlatego, że zawsze intalowałem windowsa z pirata).
Dzięki z góry za pomoc.
"...satysfakcja jest chwilowa - trwa moment, bo za chwilę będziesz chciał to zrobić jeszcze lepiej ziomek. Jeśli nie, to nie rozwiniesz się...'
Odp: Pomoc z komputerem - 19/01/2008 13:52
pytanie dla ludzi obeznanych: ostatnio zainwestowalem w komputer: plyta glowna i te sprawy. problem jest nastepujacy: na nowej plycie glownej jest pare wyjsc SATA ale tylko jedno IDE - czyli zeby to jakos normalnie chodzilo to tylko pod IDE mozna podczepic 2 rzeczy - w moim przypadku dysk i nagrywarke. no i pytanie: czy sa jakies przejsciowki czy inne sposoby zeby do SATA podczepic stare dyski/nagrywarki nie obslugujace tego systemu. mam stary dysk i jeszcze jeden naped DVD takze szkoda zeby sie marnowaly w szufladzie, a takie przeczepianie miedzy 2 dyskami a nagrywarka zeby cos skopiowac jest bez sensu. dzieki za pomoc.
Robiłem ostatnio formata i pożyczyłem oryginalnego windowsa xp. No i wchodzę do systemu, a ten woła mi o aktywacje Windowsa przez Internet albo telefonicznie. Problem w tym, że oryginalny kod używa mój znajomy, więc ja na niego już aktywować swojego nie mogę... Da radę to jakoś obejść? Na aktywacje jest 30 dni i po tym Windows podobno już się bez niej nie odpala. A co za frajda instalować wszystko na nowo i za 30 dni mieć znowu ten sam problem...
P.S: Wogóle wszyscy po formatach mają takie problemy? Bo ja nigdy wcześniej o żadnych aktywacjach nie słyszałem (może dlatego, że zawsze intalowałem windowsa z pirata).
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.