Odp: Pomoc z komputerem - 03/02/2007 17:46
Mam problem z resetem kardridży do epsona 830...woem ze jast jakis program do resetowania, ale nie dziala akurat z ta drukarką...ma ktoś jakiś inny reset so tego typu drukarkie...nawet jakieś domowe sposoby...wazne by działało
Odp: Pomoc z komputerem - 03/02/2007 21:17
mam ostatnio taki problem z kompem,ze co jakis czas mi sie sam resetuje,dzisiaj np 2 razy.problem w tym,ze nie pamietam ile to juz trwa,wiec nie wiem co moze byc tego przyczyną.moze wirus?moze inny syf,ma ktoś jakąś rade?
Możliwe przyczyny:
- wirus
- skopany wiatraczek na procesorze
- zbyt słaby zasilacz
- kurz na radiatorze
- wahania napięcia w sieci elektrycznej
Wybór należy do Ciebie
no pare możliwości rzeczywiście mam dzisiaj sie zajme systemem,jutro rozbiore kompa i moze go przeczyszcze,zobacze czy wszystko styka,mam nadzieje ze uda mi sie to rozgryźć bo to naprawde wkurzające jak np w trakcie gry w fm'a komp mi wali reseta
Odp: Pomoc z komputerem - 03/02/2007 22:12
Mam problem z kompem, przed każdym włączeniem kompa w czasie ładowania systemu zawsze musze nacisnąc F2, zeby kontynuować włączenie się WIN. Po włączeniu mój zegarek zawsze jest ustawiony na 10 stycznia 2003, godzina 0:00...:/
Wie ktoś co może być tego przyczyną??
Z góry dzięki !!
Nie mogę usunąć pliku, znajduje się on w folderze i gdy chce je usunąć wyskakuje komunikat :
" Nie można usunąć XXX nie można odnaleźć określonego pliku sprawdź czy ścieżka i nazwa pliku są określone poprawnie "
O co biega? tego pliku faktycznie nie ma w podanym folderze, ale wcześniej go chyba też nie było, jak mogę to usunąć? na format nie mam czasu ani chęci, przez total commandera też się nie da.
Mam problem z kompem, przed każdym włączeniem kompa w czasie ładowania systemu zawsze musze nacisnąc F2, zeby kontynuować włączenie się WIN. Po włączeniu mój zegarek zawsze jest ustawiony na 10 stycznia 2003, godzina 0:00...:/
Z góry dzięki !!
Jeśli jest to starszy komputer sprawdź czy bateria na płycie głównej się nie wyczerpała.
Odp: Pomoc z komputerem - 04/02/2007 00:47
A mnie dzisiaj zaskoczył moja Opera!
Chciałem sobie pościągać różne rzeczy wejść na parę witryn!
A tam ukazuje się takie coś!Jest ekran!Na nim na samej górze jakieś arabskie znaczki pod spodem "Access to the requested URL is not allowed!" pod spodem te same znaczki arabskie no prawie te same! i tekst po angielsku że mam podac po co chcę odblokować tą stronę itp!frolmularz oczywiście też po arabsku!Co dziwne to Mozilla chodzi dobrze na tych samych stronach itp!Wiecie może co jest tym spowodowane!Nie pomogło usunięcie składników Opery przed ponownym jej zainsstalowaniem!
"I kneel only to God and I don't see him here"<--Prion Break S02E04
Z góry dzięki !!
Jeśli jest to starszy komputer sprawdź czy bateria na płycie głównej się nie wyczerpała.
Wyjęcie tej baterii na jakiś czas zmieni coś, czy trzeba ją jakaś naładować lub kupić nowa?
A mnie dzisiaj zaskoczył moja Opera!
Chciałem sobie pościągać różne rzeczy wejść na parę witryn!
A tam ukazuje się takie coś!Jest ekran!Na nim na samej górze jakieś arabskie znaczki pod spodem "Access to the requested URL is not allowed!" pod spodem te same znaczki arabskie no prawie te same! i tekst po angielsku że mam podac po co chcę odblokować tą stronę itp!frolmularz oczywiście też po arabsku!Co dziwne to Mozilla chodzi dobrze na tych samych stronach itp!Wiecie może co jest tym spowodowane!Nie pomogło usunięcie składników Opery przed ponownym jej zainsstalowaniem!
Z góry dzięki !!
Wyjęcie tej baterii na jakiś czas zmieni coś, czy trzeba ją jakaś naładować lub kupić nowa?
wyjmij, zobacz model i kup u zegarmistrza za kilka PLN, nawet jeśli nie będzie to bateria to warto poświęcić te grosze i spróbować
Nie mogę usunąć pliku, znajduje się on w folderze i gdy chce je usunąć wyskakuje komunikat :
" Nie można usunąć XXX nie można odnaleźć określonego pliku sprawdź czy ścieżka i nazwa pliku są określone poprawnie "
O co biega? tego pliku faktycznie nie ma w podanym folderze, ale wcześniej go chyba też nie było, jak mogę to usunąć? na format nie mam czasu ani chęci, przez total commandera też się nie da.
a przez tryb awaryjny bo wtedy dzialaja tylko podstawowe aplikacje jak sterowniki itp
Mam problem z resetem kardridży do epsona 830...woem ze jast jakis program do resetowania, ale nie dziala akurat z ta drukarką...ma ktoś jakiś inny reset so tego typu drukarkie...nawet jakieś domowe sposoby...wazne by działało
Z góry dzięki !!
wyjmij, zobacz model i kup u zegarmistrza za kilka PLN, nawet jeśli nie będzie to bateria to warto poświęcić te grosze i spróbować
Wyciągnełem baterie na 10 minut...i problem narazie znikł
Ale jak sie powtórzy to kupie nową baterie.
Dzięki, Pozdrawiam
Odp: Pomoc z komputerem - 05/02/2007 13:20
ostatnio sciagalem film przez rapid share i pare innych gowien i teraz za kazdym razem jak uruchamiam firefoxa wlacza mi sie okienko reklamowe w internet explorerze z jakimis badziewiami. przelecialem kompa ad-awarem, antywirusami i nic nie wykrywa. wie ktos jak to usunac? bo wnerwia to nieziemsko.
Jeżeli chcesz podzielic jakiś plik, na części. Kliknij prawym przyciskiem na folderze, wybierz dodaj do archiwum, i w pierwszej zakładce ogólne, masz z dołu okienko - rozmiar woluminów (bajty). Wybierz tam, albo wpisz samemu po ile mają mieć mega te party. Wybierz przegladaj żeby wybrać miejsce docelowe tych partów, i ciśnij ok.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.