Odp: Pomoc z komputerem - 23/02/2006 19:26
Skoro na innej myszce jest to samo, to wyglada na jakas awarie modulu odpowiedzialnego za kontrole myszki w Windowsie. Sprobój przywrócić system na stan sprzed kilku dni jak wszystko działało.
Na jakiś złośliwy program mi to nie wygląda - bardzo nietypowa awaria.
------------------
trzeba bylo tak od razu
eMule blokuje ci cale lacze. ogranicz transfery w eMule.
Moze to byc tez spowodowane tym ze Twoj dostawca internetowy tak ustawil siec ze przy wlaczonym p2p reszta jest blokowana.
Ostatnio edytowany przez: Macieq, 23 lutego 2006, 19:41 [1 raz(y)]
... lecz nie patrze na przeszkody i fałszywość gnoji, przeciwność losu boli - my idziemy ku swej woli ...
tatatadam! || głos pokolenia - cios ogłupienia, hołd potępienia, mord zrozumienia ||
Odp: Pomoc z komputerem - 27/02/2006 11:46
siemka
mam pytanie, podczas pracy na kompie wyskakuje mi okienko jakiegos bledu ze trzeba zamknac firefox.exe oraz gg.exe..... i jest to praktycznie non stop.. wie ktos co to moze byc i jak to naprawic ?
siemka
mam pytanie, podczas pracy na kompie wyskakuje mi okienko jakiegos bledu ze trzeba zamknac firefox.exe oraz gg.exe..... i jest to praktycznie non stop.. wie ktos co to moze byc i jak to naprawic ?
kiedys mi tez sie cos tak pieprzylo w ten sam sposob.jak masz win xp,wez sobie zobacz pliki .exe kazdego z tych programow i zobacz zgodnosc.ja kiedys mialem gg ustawione na win 95 w zgodnosci,przestawilem na wina 2000 i juz dzialalo normalnie.choc nie wiem czy to akurat to
siemka
kiedys mi tez sie cos tak pieprzylo w ten sam sposob.jak masz win xp,wez sobie zobacz pliki .exe kazdego z tych programow i zobacz zgodnosc.ja kiedys mialem gg ustawione na win 95 w zgodnosci,przestawilem na wina 2000 i juz dzialalo normalnie.choc nie wiem czy to akurat to
dodam ze jestem w jednej sieci z JuNem i mialem wczoraj to samo.
jednak przestalem kozaczyc i wlaczylem firewalla i przestalo mi sie wszystko sypac ;]
... lecz nie patrze na przeszkody i fałszywość gnoji, przeciwność losu boli - my idziemy ku swej woli ...
tatatadam! || głos pokolenia - cios ogłupienia, hołd potępienia, mord zrozumienia ||
siemka
jednak przestalem kozaczyc i wlaczylem firewalla i przestalo mi sie wszystko sypac ;]
czyli jakis sukinsynek sie wam wpieprzyl w takim razie.ja firekow nie mam,mam ad-ware,spybota i avasta i nie narzekam
siemka
czyli jakis sukinsynek sie wam wpieprzyl w takim razie.ja firekow nie mam,mam ad-ware,spybota i avasta i nie narzekam
proponuje pogadać z adminem bo możecie mieć zrażoną sieć. proponuje przeskanować swojego kompa jakimś antywirem.
Odp: Pomoc z komputerem - 27/02/2006 16:25> "Bardzo ważne ostrzeżenie! Proszę być niezwykle ostrożnym korzystając szczególnie z poczty internetowej takiej jak Walla,
Yahoo, Hotmail, AOL i tak dalej. Informację tę uzyskaliśmy dziś
rano od Microsoft i Norton. Proszę przesłać ją do każdej znajomej
osoby korzystającej z Internetu. Możecie otrzymać pozornie
niegroźny email z prezentacja PowerPoint "Life is beautiful.pps".
Jeśli taką wiadomość otrzymacie nie otwierajcie jej pod żadnym
pozorem i usuńcie ją natychmiast! Jeśli otworzycie tę wiadomość
pojawi się ona na Waszym ekranie z informacją: Teraz jest już za
późno, Twoje życie przestało być piękne. Następnie stracicie
wszystkie dane na Waszym komputerze a osoba, która wysłała do Was
tę wiadomość będzie mieć dostęp do Waszej nazwy, maila i hasła.
To jest nowy wirus, który zaczął krążyć w sobotnie popołudnie.
Musimy zrobić wszystko żeby go powstrzymać. AOL właśnie
potwierdził niebezpieczeństwo tego wirusa, antywirus Software nie
jest w stanie go zniszczyć. > Wirus został stworzony przez hakera, który sam siebie nazywa właścicielem życia. Proszę zróbcie kopie tego maila dla
wszystkich Waszych znajomych i natychmiast go wyślijcie.
Do sprawdzenia na stronie Symanteca: http:/ /www.symantec.com/
avcenter/venc/data/life.is.beautiful.hoax.html
Wystąpił nieznany błąd. Konto: 'pop3.wp.pl', Serwer: 'smtp.wp.pl', Protokół: SMTP, Odpowiedź serwera: '550 [IP:213.155.167.242] Twoj adres IP znajduje sie na publicznej czarnej liscie - zobacz strone http://dsbl.org/listing?213.155.167.242 oraz http://profil.wp.pl/polityka_antyspamowa.html / your IP address is blacklisted - see http://dsbl.org/listing?213.155.167.242 and http://profil.wp.pl/bulk_email_policy.html', Port: 25, Zabezpieczenie (SSL): Nie, Błąd serwera: 550, Numer błędu: 0x800CCC69
taki komunikat pojawia mi si e w Outlooku jak próbuje wysłac jakiegos maila. czy da sie to jakos naprawic. prosze o pomoc. z góry dziekuje
Odp: Pomoc z komputerem - 05/03/2006 11:34
MAm problem: od paru dni wyskakuje mi komunikat że mam niby piracki system windows czy coś takiego. Nigdy wcześniej mi takie komunikaty sie nie pokazywały a neta mam już ponad pół roku.
CO trzeba by zrobić?? Jest jakiś sposób żeby nie robić formata dysku??
Nie myślę "jak to będzie wyglądać", ale myślę "jak to zrobić"!
Mam jakiegoś wirusa że komputer sam mi sie wyłancza wiecie jak to usunąć??.
Tak jak już ktoś pisał, to nie musi być wirus. Ja jakiś czas temu miałem podobny problem. Komputer mi się sam wyłączał. Najlepiej będzie jak otworzysz go i dobrze wyczyścisz wentylator. Mi to pomogło
MAm problem: od paru dni wyskakuje mi komunikat że mam niby piracki system windows czy coś takiego. Nigdy wcześniej mi takie komunikaty sie nie pokazywały a neta mam już ponad pół roku.
CO trzeba by zrobić?? Jest jakiś sposób żeby nie robić formata dysku??
niedawno Microsoft wprowadzil narzedzie do sprawdzania orginalnosci systemu i takie cos sie pojawia moze zainstalowalo ci sie to razem z automatyczna aktualizacja albo sam zainstalowales
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.